Jean Harlow: cast.
Er zijn 28 films gevonden.

The Love Goddesses

1965 | Documentaire, Erotiek

Verenigde Staten 1965. Documentaire van Saul J. Turell, Graeme Ferguson en Saul Turell. Met o.a. Mae West, Jean Harlow, Theda Bara, Rita Hayworth en Claudette Colbert.

Deze compilatiefilm bestrijkt heel wat achtergronden en toont vele belangrijke vrouwelijke sterren uit de tijd van de zwijgende film tot nu toe. Niet altijd de ideale filmfragmenten, maar goed gedaan, met veel klassieke scènes die welkom zijn. Een paar scènes in kleur.

The Hucksters

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Jack Conway. Met o.a. Clark Gable, Deborah Kerr, Adolphe Menjou, Ava Gardner en Keenan Wynn.

Na zijn terugkeer uit de oorlog kan reclameman Victor Albee Norman (Gable) niet meer de toon vinden die zijn klanten aanspreekt. Wat ze van hem verlangen is in strijd met zijn principes. Dan besluit hij maar samen met society girl Kay Dorrance (Kerr) van het leven te gaan genieten. Vlotte ontspanning, die een goed beeld geeft van de reclamewereld van vlak na de oorlog, met uitstekende prestaties van Gable, Kerr in haar eerste Amerikaanse film en de schitterende Greenstreet. Het scenario dat Luther Davis, Edward Chodorov en George Wells haalden uit de roman van Frederick Wakeman is toegesneden op Gable. Fotografie is van Harold Rosson. Wordt ook als ingekleurde versie vertoond.

Saratoga

1937 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van Jack Conway. Met o.a. Clark Gable, Jean Harlow, Lionel Barrymore, Frank Morgan en Walter Pidgeon.

In Harlows laatste film heeft haar vaste vervangster Mary Dees veel scènes gedaan, maar het klopt allemaal goed. Jean is de dochter van een paardenfokker en Gable een invloedrijke bookmaker. Anita Loos schreef samen met Robert Hopkins het passende scenario en Ray June maakte de plaatjes.

Personal Property

1937 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jean Harlow, Robert Taylor, Una O'Connor, Reginald Owen en Cora Witherspoon.

Taylor manoeuvreert stijfjes door een reeks van maskerades, en verleidt tenslotte Harlow in dit MGM-niemendalletje. Herverfilming van: THE MAN IN POSSESSION uit 1931.

Wife vs. Secretary

1936 | Komedie

Verenigde Staten 1936. Komedie van Clarence Brown. Met o.a. Clark Gable, Jean Harlow, Myrna Loy, May Robson en George Barbier.

Een volmaakt voorbeeld van vakwerk uit de droomfabriek van Hollywood: top-sterren laten zien wat zij met minderwaardig materiaal kunnen doen. Harlow is bijzonder goed als de secretaresse die zich onmisbaar maakt bij haar chef, uitgever Gable en in beider levens complicaties veroorzaakt. Loy is Gable's vrouw en Stewart is Harlows verloofde. Het scenario werd overigens door competente lieden geschreven: Norman Krasna, Alice Duer Miller en John Lee Mahin en gebaseerd op een verhaal van Faith Baldwin. Ray June verzorgde de geroutineerde fotografie.

Wife versus Secretary

1936 | Drama, Experimenteel, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Drama van Clarence Brown. Met o.a. Jean Harlow, Clark Gable en Myrna Loy.

Een volmaakt voorbeeld van vakwerk uit de droomfabriek van Hollywood: top-sterren laten zien wat zij met minderwaardig materiaal kunnen doen. Harlow is bijzonder goed als de secretaresse die zich onmisbaar maakt bij haar chef, uitgever Gable en in beider levens complicaties veroorzaakt. Loy is Gable's vrouw en Stewart is Harlows verloofde. Het scenario werd overigens door competente lieden geschreven: Norman Krasna, Alice Duer Miller en John Lee Mahin en gebaseerd op een verhaal van Faith Baldwin. Ray June verzorgde de geroutineerde fotografie.

Suzy

1936 | Komedie, Romantiek, Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1936. Komedie van George Fitzmaurice. Met o.a. Jean Harlow, Franchot Tone, Cary Grant, Lewis Stone en Benita Hume.

Tijdens WO I vlucht een Amerikaans revuedanseresje van Parijs naar Londen omdat ze meent dat haar man is omgekomen. Ze zoekt troost bij een Franse oorlogsvlieger, maar wordt dan geconfronteerd met zijn 'geest'. De prima rolbezetting verdrinkt in het romantische WO I-drama met Grant als de Franse vlieger en Tone als Harlow's man. Tragikomisch bedoeld.

Riff raff

1936 | Drama, Komedie

1936. Drama van J. Walter Ruben. Met o.a. Victor Kilian, Jean Harlow, Joseph Calleia, Una Merkel en Spencer Tracy.

Tijdens WO I vlucht een Amerikaans revuedanseresje van Parijs naar Londen omdat ze meent dat haar man is omgekomen. Ze zoekt troost bij een Franse oorlogsvlieger, maar wordt dan geconfronteerd met zijn 'geest'. De prima rolbezetting verdrinkt in het romantische WO I-drama met Grant als de Franse vlieger en Tone als Harlow's man. Tragikomisch bedoeld.

Libeled Lady

1936 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Komedie van Jack Conway. Met o.a. Jean Harlow, William Powell, Myrna Loy, Spencer Tracy en Walter Connolly.

Miljonairsdochter Loy doet geheel terecht de `New York Evening Post`, de roddelkrant van hoofdredacteur Tracy, een proces aan wegens smaad. Ze zou een Engelse edelman getracht hebben te strikken. Ze eist vijf miljoen dollar. Tracy vraagt zijn vriend en ex-medewerker, hartedief Powell om hem een handje te helpen door Loy (in zijn armen) te laten vallen voor zijn charme en zo de zaak 'echt' te maken, en zijn verloofde Harlow kan het paar vastleggen op de gevoelige plaat. Alles loopt echter mis. Een schitterende en strak geregisseerde komedie die draait om de vier sterren. Het puike script is afkomstig van George Oppenheimer, Howard Emmett Rogers en Maurine Watkins, die het verhaal van Wallace Sullivan tot scenario bewerkten. Norbert Brodine stond achter de camera. Opnieuw gemaakt als EASY TO WED.

Riffraff

1935 | Komedie

Verenigde Staten 1935. Komedie van J. Walter Ruben. Met o.a. Jean Harlow, Spencer Tracy, Una Merkel, Joseph Calleia en Victor Kilian.

Deze lichte komedie komt niet helemaal uit de verf, maar is de moeite waard om de sterren die erin meespelen; een echtpaar in een vishandel dat op een gegeven moment de wet overtreedt.

Reckless

1935 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1935. Musical van Victor Fleming. Met o.a. Jean Harlow, William Powell, Franchot Tone, May Robson en Ted Healy.

Grote bezetting, flinke produktie, veel muzikale nummers brengen met elkaar geen redding voor het zwakke scenario over een revuesterretje, dat het leven van allerlei mensen in de war schopt. Vermoeiend en onecht. Scenario van P.J. Wolfson naar een verhaal van Olivier Jeffries. Allen Hoskins staat vermeld als Farina.

China Seas

1935 | Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1935. Avonturenfilm van Tay Garnett. Met o.a. Clark Gable, Jean Harlow, Wallace Beery, Lewis Stone en Rosalind Russell.

Zelfs de meest doorgewinterde en verstompte criticus moet deze film wel goed vinden vanwege de rolbezetting - al is het verhaal vol mysterieus gedoe over allerlei verhoudingen aan boord van het schip van Gable, dat onderweg is naar Singapore, lachwekkend. De opnamen van de huizenhoge vloedgolven die het schip overspoelen werden in de studio gemaakt en zijn hedentendage nog steeds indrukwekkend. Wordt soms op de tv vertoond in een ingekleurde versie. Scenario van Jules Furthman en James Keven McGuiness naar de roman van Crosbie Garstin. Wordt ook in een ingekleurde versie vertoond. Camerawerk van Ray June.

The Girl from Missouri

1934 | Drama, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1934. Drama van Jack Conway. Met o.a. Jean Harlow, Lionel Barrymore, Franchot Tone, Patsy Kelly en Alan Mowbray.

Typisch Harlow-vehikel: hoewel ze een blonde vamp is, heeft ze als danseresje een degelijke instelling en is ze vastbesloten maagd te blijven om zo de miljonair van haar dromen aan de haak te kunnen slaan. Daardoor ziet ze eerst Tone niet staan, waarna ze uiteindelijk ontdekt dat hij de zoon is van een rijke, oude heer met een enorme bankrekening. Het scenario van niemand minder dan Anita Loos en John Emerson is vlot en vinnig en is duidelijk speciaal voor Harlow geschreven, maar ook de bijrollen, vooral Barrymore als Tone's rijke vader en Kelly als Harlows pittige vriendin, zijn sterk. De camera werd gehanteerd door Ray June en William Axt tekende voor de muziek. Ook bekend als 100% PURE.

Hold Your Man

1933 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1933. Komedie van Sam Wood. Met o.a. Jean Harlow, Clark Gable, Stuart Erwin, Elizabeth Patterson en Blanche Friderici.

Gable en Harlow zijn de perfecte geliefden in dit heerlijke komediedrama; de twee sterren stralen hier werkelijk. Het scenario is van Anita Loos en Howard Emmett Rogers. Het camerawerk is van Harold Rosson.

Dinner at Eight

1933 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1933. Drama van George Cukor. Met o.a. Billie Burke, Lionel Barrymore, Wallace Beery, John Barrymore en Marie Dressler.

Terwijl na de Beurskrach het scheepsbedrijf van echtgenoot Oliver (Barrymore) richting het faillissement koerst is de New Yorkse socialite Millicent (Burke) manisch bezig met de tafelschikking van haar prestigieuze dinner party. En zoals in het theaterstuk van George S. Kaufman waarop deze sublieme David O. Selznick-productie is gebaseerd houdt het decorum van de elitegasten een stroom aan drama in toom. Voor hoe lang, is de vraag. Valkuildialogen, oogstrelende Art Déco-sets en -garderobe en een droombezetting (Jean Harlow, Wallace Beery, John Barrymore) geregisseerd door meester Cukor: een Hollywoodparel, dit etentje.

Bombshell

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van Victor Fleming. Met o.a. Jean Harlow, Lee Tracy, Frank Morgan, Franchot Tone en Una Merkel.

Harlow is een gevierde actrice, maar ze is het beu om voortdurend als blonde seksbom bestempeld te worden. Ze wil een ander imago en kondigt een huwelijk aan met een markies. Vervolgens komt de publiciteitsmachine van de studio in werking en alles verloopt helemaal anders dan Harlow zich had voorgesteld. Ongetwijfeld Harlows beste komedie, waarin ze bijna zichzelf speelt. De humor is nog steeds te pruimen. Het scenario van Jules Furthman en John Lee Mahin, naar een toneelstuk van Caroline Francke en Mack Crane, geeft al het vermelde talent op de titelrol volop de kans om zich te bewijzen. Bovendien geeft de film een goede indruk van de sterren-manipulaties van de grote studio's in het Hollywood van de jaren 1930. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Chester Lyons en Harold G. Rosson. Ook bekend als BLONDE BOMBSHELL.

The Beast of the City

1932 | Thriller

Verenigde Staten 1932. Thriller van Charles Brabin. Met o.a. Walter Huston, Jean Harlow, Wallace Ford, Jean Hersholt en Dorothy Peterson.

Ìn plaats van boeven te verheerlijken, zouden we politiemensen moeten eren', zo staat in president Hoovers openingsrede... en deze film levert, in dit hechte, verrassend cynische verhaal van W.R. Burnett, een soort DIRTY HARRY avant la lettreop, zonder happy ending. Harlow is ongelooflijk sexy als gangsterliefje.

Red-headed Woman

1932 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1932. Komedie van Jack Conway. Met o.a. Leila Hyams, Jean Harlow, May Robson, Lewis S. Stone en Chester Morris.

Ìn plaats van boeven te verheerlijken, zouden we politiemensen moeten eren', zo staat in president Hoovers openingsrede... en deze film levert, in dit hechte, verrassend cynische verhaal van W.R. Burnett, een soort DIRTY HARRY avant la lettreop, zonder happy ending. Harlow is ongelooflijk sexy als gangsterliefje.

Red Headed Woman

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Jack Conway. Met o.a. Jean Harlow, Chester Morris, Una Merkel, Lewis Stone en May Robson.

Furie Lil Andrews (Harlow) maakt carri[KA2]ere door de liefde, die uiterst zorgvuldig berekend is: eerst slaat zij haar baas Bill Legendre jr. (Morris) aan de haak en als ze behalve diens vrouw Irene (Hyams), ook nog zijn centen ingepikt heeft, zet ze een val voor miljonair Mr. Gaerst (Stephenson), terwijl ze ook nog lonkt naar zijn chauffeur Albert (Boyer). Deze zeer spirituele, satirisch getinte komedie met sexbom Harlow is gebaseerd op een verhaal van Katharine Brush en een scenario van niemand minder dan Anita Loos. De fotografie is van Harold Rosson.

Red Dust

1932 | Avonturenfilm, Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1932. Avonturenfilm van Victor Fleming. Met o.a. Clark Gable, Jean Harlow, Mary Astor, Donald Crisp en Gene Raymond.

Gable speelt de rol van een ruwe rubberplanter, die er een liefje (Harlow) op na houdt, maar een heftige affaire heeft met de vrouw (Astor) van een van zijn medewerkers (Raymond) en dat leidt tot jaloezie, haat en tenslotte een crime-passionel. Harlow en Gable gaven de censuur heel wat werk indertijd, terwijl Hollywood er bol van stond. Nog steeds een aardige romantische film, die gesitueerd is Indo-China, het huidige Viet-Nam. Opnieuw gefilmd als CONGO MAISIE en als MOGAMBO. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie. Scenario van John Lee Mahin. Camerawerk van Harold Rossen.

Three Wise Girls

1931 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1931. Komedie van William Beaudine. Met o.a. Jean Harlow, Mae Clarkew, Walter Byron, Jameson Thomas en Marie Prevost.

Harlow speelt een provinciaaltje dat naar New York trekt, waar Clarke een geroutineerde mannequin van haar maakt. Een vreemde mengeling van blij- en zwaarmoedigheid. Een solide rolbezetting.

The Secret Six

1931 | Misdaad

Verenigde Staten 1931. Misdaad van George Hill en George Hall. Met o.a. Wallace Beery, Lewis Stone, Clark Gable, Jean Harlow en Johnny Mack Brown.

Bewonderenswaardige, harde gangsterfilm met een krachtige bezetting. Soms traag maar alleen al ter wille van de melk drinkende, drank smokkelende Beery de moeite waard, of anders de aristocratische Lord-van-de-misdaad Stone, of meid-met-gouden- hartje Harlow, en zo verder.

The Public Enemy

1931 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1931. Misdaad van William A. Wellman. Met o.a. James Cagney, Jean Harlow, Eddie Woods, Beryl Mercer en Donald Cook.

Tom Powers en zijn vriend Matt Doyle groeien tijdens WO I op in een kansarme wijk van Chicago en raken al snel betrokken bij criminele activiteiten. Tijdens de drooglegging in de jaren dertig groeit Powers uit tot een gevreesde gangster. Cagney eist de aandacht op in deze harde maar intelligente gangsterfilm.

Platinum Blonde

1931 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1931. Komedie van Frank Capra. Met o.a. Jean Harlow, Loretta Young, Robert Williams, Louise Closser Hale en Donald Dillaway.

Pittige komedie over een sarcastische verslaggever die trouwt met een rijk meisje (Harlow), maar de beperkingen van het leven in de hogere kringen niet kan verdragen. Ondanks de innemende aanwezigheid van Harlow en Young is het Williams die de show steelt. De filmtitel werd Harlows bijnaam. Het scenario is van Robert Riskin en Jo Swerling. Het camerawerk is van J. Walter.

Iron Man

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Tod Browning. Met o.a. Lew Ayres, Jean Harlow, Robert Armstrong, John Miljan en Eddie Dillon.

Een vroege geluidsfilm, routineus gemaakt, over bokser Ayres en zijn vrouw Harlow die naar de pot onder de regenboog op zoek is (Harlow had het tot dusver op film nog niet gemaakt). Manager en vriend Armstrong is de enige die haar doorheeft. Opnieuw gemaakt in 1937 als: SOME BLONDES ARE DANGEROUS.

Goldie

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Benjamin Stoloff. Met o.a. Spencer Tracy, Warren Hymer, Jean Harlow, J. DeVorska en Leila Karnelly.

Zeeman Spike (Tracy) vindt een boekje met adressen van meisjes. Als hij ze opzoekt blijken ze allemaal een tatoe[KA3]ering te hebben. Hij ontmoet de man die ze heeft aangebracht en raakt goed bevriend met hem. Dan wordt Spike verliefd op Goldie (Harlow) en zijn vriend waarschuwt hem dat het meisje alleen maar zijn geld wil inpikken. Pas als hij ook bij haar een tatoeëring ontdekt gaan Spikes ogen open. Mooi zeemansdrama met een dynamisch duo Tracy-Harlow.

Hell's Angels

1930 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1930. Oorlogsfilm van Howard Hughes. Met o.a. Ben Lyon, James Hall, Jean Harlow, John Darrow en Lucien Prival.

Hughes' dure, overrompelende WO I-film over vliegers is een klasse apart. Langzaam en soms met een laag-bij-de-gronds verhaal, maar vanwege de luchtopnamen ongeëvenaard. Ook lanceerde de film Harlow met een zin als: 'Vind je het erg als ik iets gemakkelijkers aantrek?' tot het sterrendom.

New York Nights

1929 | Misdaad, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1929. Misdaad van Lewis Milestone. Met o.a. Constance Talmadge, Gilbert Roland, John Wray, Lilyan Tashman en Roscoe Karns.

Koormeisje Talmadge verlaat haar man Roland, een liedjesschrijver. Als Roland in de val gelopen is en betrapt wordt bij een rendez-vous, gaat zij samenwonen met gangster Wray. Een vroege gesproken film, eigenlijk alleen maar interessant vanwege de decors van William Cameron Menzies. Talmadge heeft de overgang naar de geluidsfilm niet kunnen maken - we horen hier waarom. In de feestscène is Jean Harlow overduidelijk aanwezig.