Nilüfer Aydan

Acteur

Nilüfer Aydan is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Undercover

2014 |

Nederland 2014. Boris Paval Conen. Met o.a. Meral Polat, Nasrdin Dchar, Ali Ben Horsting, Romijn Conen en Sinan Bengier.

Turks-Nederlandse politieagente Nurgül (Polat) wordt gevraagd undercover te gaan in een restaurant waarvan de baas verdacht wordt van drugssmokkel. Tegen de zin van haar moeder: die heeft liever dat ze meehelpt bij het verzorgen van haar doodzieke vader. Maar Nurgül zet door, en wordt gesteund door de sympathieke rechercheur Steven (Dchar). Ondertussen komt haar broer (Horsting) na twintig jaar onmin weer eens langs bij het ouderlijk huis. Aardige politiefilm, het script is niet altijd even sterk, maar dat wordt gecompenseerd door goed spel, vooral van Polat.

Berlin in Berlin

1993 | Drama

Duitsland/Turkije 1993. Drama van Sinan Cetin. Met o.a. Hülya Avsar, Cem Ozer, Armin Block, Aliye Rona en Esref Kolcak.

Bouwkundig ingenieur Thomas (Block) is amateurfotograaf. Hij legt op een bouwplaats in Berlin-Kreuzberg Dilber (Avser), een Turkse vrouw die haar man Mehmet (Ergin) zijn lunch brengt, op de gevoelige plaat vast. Mehmet, die een van zijn arbeiders is, ziet een aantal ontwikkelde foto`s in de bouwkeet liggen en ontsteekt in woede, want hij voelt zich diep in zijn eer aangetast. Thomas` poging om het misverstand recht te zetten ontaardt in een handgemeen, dat noodlottig afloopt voor Mehmet. Diens zwager M[KA3]urt[KA3]uz (Ozer) zweert wraak en Thomas vlucht een flat in, waar toevallig de familie van Mehmet leeft. Naar aloude traditie moet de familie hem gastvrijheid verlenen. De Duitser wordt er gevoed en verzorgd maar hij weet dat, zodra hij de drempel overgaat, op straat de prooi der wrake van M[KA3]urt[KA3]uz is, want de fatwa geldt nog immer. Claustrofobisch raciaal drama, geschreven door regisseur Cetin en [KA3]Umit [KA3]Unal, dat meer de nadruk legt op kwijlende blikken (van de mooie Avsar) en snauwende haat (van de broer Ozer) dan op echte dramatische ontwikkeling. Camerawerk van Rebekka Haas. Meervoudig bekroond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nilüfer Aydan op televisie komt.

Reageer