Yoshio Mamiya

Cameraman, Componist

Yoshio Mamiya is cameraman en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Hotaru no haka

1989 | Animatie, Oorlogsfilm, Anime

Japan 1989. Animatie van Isao Takahata.

Japan, de zomer van 1945. Amerikaanse B-29s werpen tonnen brandbommen uit boven Kobe. De eens zo welvarende stad biedt nu een apocalyptische aanblik. Een zwarte regen van as is op de huizen en gebouwen neergedaald. De veertien-jarige Seito en zijn vier-jarig zusje Setsuko zijn oorlogswezen. Ze worden opgevangen door hun tante die ook in Kobe woont. Erg aardig en hartelijk is ze niet, want ze laat geen ogenblik voorbijgaan zonder de wezen eraan te herinneren dat ze een blok aan het been zijn van de familie en dat ze moeten werken voor hun dagelijkse portie rijst. Seito besluit om er met zijn zusje tussen uit te knijpen. Een aangrijpende tekenfilm die zonder opsmuk de wreedheid van de oorlog laat zien. Ongeschikt voor kleine kinderen, want die zullen gekweld worden door nachtmerries vanwege de dikwijls zeer harde beelden. Een zeldzaam, maar gewelddadig pleidooi voor de vrede. De film is schitterend, maar niet iedereen zal zich daarin kunnen vinden. Een manga zonder helden of heroïsche toestanden.

Temptress of a Thousand Faces

1969 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1969. Actiefilm van Jeong Chang-Hwa en Sung Chin. Met o.a. Tina Chin-Fei, Chen Liang en Pat Ting Hung.

Mysterieuze onderwereldfiguur met arsenaal aan maskers en vermommingen trekt via een imposant misdaadspoor een lange neus naar de wetshandhavers. Maar ha, daar verschijnt speciaal agente Chi Ying ten tonele; de Verleidster met de 1000 Gezichten zal een tandje moeten bijzetten. Fantastische sixties-toverbal naar Japanse en Europese genremodellen stuitert in glorieuze ShawScope van de ene oogploppende scène naar de andere. Titelpersonage is een composiet van feuilleton-dief Fantômas en Edogawa Ranpo's fictieschurk Het Fantoom met de 1000 Gezichten.

Taiyo no ogi, horuso, no diaboken

1968 | Animatie, Fantasy

Japan 1968. Animatie van Isao Takahata.

Deze fraaie Japanse tekenfilm gaat over de jonge prins uit Noorwegen. Voor hen die verwachten de avonturen van de strip [KL]Prins Valiant[KLE] te zien (de Engelse titel luidt LITTLE NORSE PRINCE VALIANT) dient te worden vermeld dat dit geen bewerking van die strip is. Met deze tekenfilm heeft de Toei Animation Studio wederom bewezen films van grote klasse te kunnen maken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoshio Mamiya op televisie komt.

Reageer