Rashid Nugmanov

Regisseur, Producer

Rashid Nugmanov is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Dikiy vostok

1993 | Drama, Actiefilm, Avonturenfilm

SU 1993. Drama van Rashid Nugmanov. Met o.a. Konstantin Fyodorov, Zhanna Isina, Gennadi Shatunov, Alexander Aksyonov en Farkhad Amankulov.

Met knipoogjes naar de meesterfilmer van de gewelddadige Italo-western Sergio Leone en agressieve MAD MAX-reeks die van Mel Gibson een wereldberoemde ster maakte, vertelt Nugmanov zijn versie van het verre wilde oosten in deze laatste film van Sovjetmakelij uit Kazachstan. `De kinderen van de zon`, lilliputters uit een circus, leven ge[KA3]isoleerd in de woestijn, waar zij trachten te overleven met een autarkisch systeem door het onvruchtbare land toch vruchtbaar te maken. Zij worden helaas geterroriseerd door de bende van de Peetvader (Shamshurin). Strannik (Fyodorov), de `Man Zonder Naam` zoekt hulp en keert terug met een aantal bizarre avonturiers, gekken en huurlingen. Deze low-budgetfilm van bedenkelijk allooi (filmcrew en technici verschijnen regelmatig in beeld) lonkt naar westerns en wil ook een allegorie zijn op het instorten van het Sovjetleger, maar doet het niet. Aksyonov, die een Beatnik speelt, componeerde de muziek. Het scenario is van regissseur/producent Nugmarov. Het camerawerk is van medeproducent Murat Nugmanov. Mono.

Igla

1988 | Drama

SU 1988. Drama van Rashid Nugmanov. Met o.a. Victor Tzoy, Marina Smirnova, Piotr Mamonov, Alexander Bashirov en Archimed Iskakov.

Hartverscheurend verhaal over een jongeman, die na een lange afwezigheid bij zijn thuiskomst ontdekt dat zijn vriendin aan drugs verslaafd is. Hij probeert haar ervan af te helpen en het ziet er naar uit dat het lukt, maar dan wordt het erger. Ook moet hij strijd leveren met drugs-smokkelaars. Een van de eerste betrouwbare Sovjet-films over de verslaving en het drugsprobleem. Rockzanger Tzoy die bij de Soviet-jeugd zeer populair is speelt de hoofdrol. Scenario van Aleksandr Baranov en Bachyt Kilibaev. Camerawerk van Murat Nugmanov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rashid Nugmanov op televisie komt.

Reageer