Vladimir Baratta

Acteur

Vladimir Baratta is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Noir péché

1989 | Drama

Duitsland/Frankrijk/Italië 1989. Drama van Jean-Marie Straub. Met o.a. Danielle Huillet, Andreas von Raanch en Vladimir Baratta.

De legende wil dat de Griekse filosoof Emp[KA1]edocles (vijfde eeuw voor Christus) een einde aan zijn leven heeft gemaakt, door zich in de krater van de Etna te werpen. Deze film begint met het tonen van zijn lichaam op de zwarte aarde van de vulkaan, in een al even ongewone als schokkende opname. Vervolgens scanderen de filosoof en zijn leerling een tekst van de Duitse dichter Hölderlin, waarna een lange terugblik volgt. Het beeld staat in dienst van de tekst en wordt slaaf van de woorden. Het eindresultaat is een sobere maar ook sombere en grootse film, zoals overigens al het werk van Straub, grondlegger van de minimalistische film, die sommigen geheel verwerpen, terwijl er beslist sprake is van een zowel zonderlinge als onmiskenbare hypnotische kracht.

La Mort d'Empédocle

1986 | Experimenteel

Duitsland/Frankrijk 1986. Experimenteel van Jean-Marie Straub en Danièle Huillet. Met o.a. Andreas von Rauch, Vladimir Baratta, Martina Baratta, Ute Cremer en Howard Vernon.

Al het werk van de Frans-Duitse Straub is erg moeilijk toegankelijk. Het is elitair en doet geen enkele concessie aan het publiek. Het gaat om de uitbeelding en tegelijk het op een of andere manier opnieuw weergeven van de tragedie in twee actes van Hölderlin. Deze interpretatie speelt zich hier af op twee verschillende niveaus: dat van de taal en dat van de regie van het woord zelf. Dat mondt uit in een tot in de puntjes uitgewerkte constructie. De films van deze regisseur, die ontoegankelijk zijn voor het grote publiek, moeten zonder esthetische vooroordelen bekeken worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vladimir Baratta op televisie komt.

Reageer