Mikhail Zharov

Acteur

Mikhail Zharov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Okraina

1933 | Drama, Oorlogsfilm

SU/Rusland 1933. Drama van Boris Barnet. Met o.a. Yelena Kuzmina, Nikolai Bogolyubov, Mikhail Zharov, Aleksandr Chistyakov en Sergei Komarov.

Een drama over WO I en de verdeelde loyaliteiten (tsaar en Bolsjewieken) in een kleine Russische stad aan de vooravond van de revolutie. De film wordt zowel in de Sovjet-Unie als in het Westen beschouwd als een van Barnets beste films. De dramatische opbouw van Barnets films wordt wel vergeleken met die van Tsjechows theaterstukken, waarbij de karakterontwikkeling meer op de voorgrond staat dan de handeling. Scenario van Constantin Finn en Boris Barnet.

Chelovek iz restorana

1927 | Drama

SU 1927. Drama van Yakov Protazanov. Met o.a. Mikhail Tchekhov, Vera Malinovskaia, Ivan Koval-Samborski, Mikhail Klimov en Mikhail Zharov.

Alweer zo`n klassiek thema van de Russische literatuur: de kleine man en zijn onontkoombare lot. Deze keer gaat het om een ober in een nachtrestaurant die door iedereen voor de gek gehouden wordt: zijn baas, de politie en de gasten. Zijn zoon komt om aan het front, zijn vrouw overlijdt en zijn dochter wordt van school gestuurd, omdat ze het schoolgeld niet kan betalen. Haar vader bezorgt haar een baantje als violiste in het restaurant, maar het verhaal wordt pas echt dramatisch, als hij haar uit de handen van een rokkenjager moet redden, die haar maar niet met rust kan laten. Het voornaamste pluspunt van de film is de prachtige hoofdrol van de grote Russische (en later Amerikaanse) acteur Tchekhov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mikhail Zharov op televisie komt.

Reageer