Nick Cravat: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

The Island of Dr. Moreau

1977 | Sciencefiction, Horror, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van Don Taylor. Met o.a. Burt Lancaster, Michael York, Nigel Davenport, Barbara Carrera en Richard Basehart.

Na een schipbreuk kan York zich redden op een afgelegen eiland. Tot zijn grote verbazing is dit het werkterrein van de vreemde Dr. Lancaster, die een serum uitvond dat dieren genetisch zodanig verandert dat ze menselijke vormen krijgen. Op het eiland treft hij ook de mooie Carrera aan, die door Lancaster als kind werd gekocht. Wanneer York met haar van het eiland wil ontsnappen, wordt hij gevangengenomen. Lancaster wil zijn experimenten omkeren en zien of hij van York een dier kan maken. Onderhoudende maar zwakkere tweede officiële verfilming van H.G. Wells' roman, die deze keer werd bewerkt door John Hermann Shaner en Al Ramus. In ISLAND OF LOST SOULS was de sfeer veel zwoeler en vooral veel angstaanjagender. Basehart als baas der dieren is menselijker dan Lugosi maar tevens minder geloofwaardig. Hoofdacteurs presteren o.k., al voelt Lancaster zich duidelijk niet op zijn plaats. Knappe make-up-effecten. Schitterend in beeld gebracht door Gerry Fisher. Laurence Rosenthal componeerde een melodieuze score.

The Scalphunters

1968 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1968. Western van Sydney Pollack. Met o.a. Burt Lancaster, Ossie Davis, Shelley Winters, Telly Savalas en Dabney Coleman.

De wijsjes onder de titelrol hebben iets weg van een klassieke ouverture: ze vatten het verhaal muzikaal samen, treffen de sfeer van de film, doen dienst als genre-aanduiding. Er zitten grappige riedels in maar ook weidse westernmelodieën. De vrolijke noten verwijzen naar het luchthartige type (in dit geval trapper Burt Lancaster die het wijsje in de eerste scène voor zich uit fluit) en bedachtzame geluiden die blijken te passen bij Ossie Davis, de geletterde zwarte slaaf, die tenslotte met de trapper bevriend raakt. The Scalphunters is grappig, satirisch, spannend en duidelijk ondergewaardeerd.

Run Silent, Run Deep

1957 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1957. Oorlogsfilm van Robert Wise. Met o.a. Clark Gable, Burt Lancaster, Jack Warden, Brad Dexter en Don Rickles.

Commandant `Rich` Richardson (Gable), wiens vorige onderzee[KA3]er gezonken is, krijgt het bevel over de Nerka, tot groot ongenoegen van luitenant Jim Bledsoe (Lancaster), die op deze promotie gerekend had. Bledsoe heeft de bemanning achter zich, wat de taak van Rich er niet eenvoudiger op maakt. Op weg naar het Bungo-kanaal, berucht als duikbotenkerkhof, waar ze de vijand onder vuur moeten nemen, stapelen de spanningen zich op. Serie-oorlogsfilm die vooral steunt op het talent van zijn hoofdrolspelers. Uitstekend gemaakt met de voorspelbare hoogspanningen, zowel tussen beide officieren als in de spectaculaire gevechtsscènes. John Gay adapteerde de roman van kapitein Edward L. Beach. Russell Harlan doet wonderen met zijn camera in de beperkte ruimte van een onderzeeër.

Davy Crockett, King of the Wild Frontier

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Norman Foster. Met o.a. Fess Parker, Buddy Ebsen, Basil Ruysdael, Hans Conried en Kenneth Tobey.

Dit was oorspronkelijk een driedelige tv-film van Disney. Hij werd rond 1955 door heel wat tv-stations in Amerika uitgezonden en zorgde voor een warme belangstelling voor helden uit de korte Amerikaanse geschiedenis. De populariteit is van een blijvend karakter. Het is heel goed gemaakt en omdat het een historisch onderwerp is, veroudert het nauwelijks. Je kunt er vandaag de dag met veel plezier naar kijken. Parker speelt befaamde trapper uit de titel en is kenner van Indianen. Ebsen is zijn vriend George Russell. Hun avonturen voeren ze van Washington D.C. naar The Alamo. Het scenario is van Tom Blackburn en het camerawerk is van Charles P. Boyle.

Veils of Bagdad

1953 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van George Sherman. Met o.a. Victor Mature, Virginia Field, Mari Blanchard, Ludwig Donath en James Arness.

Een doorsnee-kostuumfilm naar de Duizend-en-één- Nacht-verhalen waarin Mature pittiger is dan de meeste bordpapieren helden in dit soort films. Het scenario is van Lilian Robert Cox.

The Crimson Pirate

1952 | Avonturenfilm, Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Robert Siodmak. Met o.a. Burt Lancaster, Nick Cravat, Eva Bartok, Torin Thatcher en Christopher Lee.

Regisseur Siodmak (The Killers) was van de film noirs, totaal niet van de comedies. Misschien dat daarom in de piratenparodie The Crimson Pirate een ontspannen sfeer hangt. De zwaarden en schepen ogen echt, superster Lancaster - immers voormalig trapezewerker - zwaait hevig langs het zwerk en het geheel is keurig op film vastgelegd, maar het was voor de crew heerlijk om het niet serieus te nemen. Piraat Vallo (Lancaster) en zijn stomme partner Ojo (Cravat, voormalig circusmaat van Lancaster) gaan opstandelingen van een Caribisch landje bijstaan. Geschreven door Roland Kibbee en in beeld gebracht door Otto Heller. Gefilmd in Engeland.

The Flame and the Arrow

1950 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm

Verenigde Staten 1950. Avonturenfilm van Jacques Tourneur. Met o.a. Burt Lancaster, Nick Cravat, Virginia Mayo, Robert Douglas en Aline MacMahon.

De film wordt gesitueerd in het middeleeuwse Lombardije dat wordt onderdrukt door huurlingen uit Hessen. In zijn doorbraakrol speelt Lancaster de Lombard Dardo die een persoonlijke vete uitvecht met de despotische huurlingenleider Alessandro (Douglas). The Flame and the Arrow heeft het allemaal: schone beelden van Ernest Haller, idem muziek van Max Steiner (beiden van Gone in the Wind), actie, en romantiek - zie maar hoe Lancaster middenin een slag pauzeert om de jonkvrouwe te zoenen. Om The Flame and the Arrow te promoten ging Burt Lancaster het land af om live voorproefjes te geven op de acrobatische stunts in de film. Hij en Cravat waren immers samen circusartiesten geweest.