Warwick Gilbert: regie.
Er zijn 5 films gevonden.

The Old Curiosity Shop

1989 | Animatie, Familiefilm

Australië 1989. Animatie van Warwick Gilbert.

Naar een verhaal van Charles Dickens over een meisje, mooie Nellie en haar grootvader, die in de schuld staan bij een woekeraar. Ze gaan er vandoor, maar ze worden pas met rust gelaten als de kwestie geregeld is. Plezierige matineelange film met behoorlijk animatiewerk. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van: John Benton, Jason Blackwell, Wallas Eaton, Doreen Harrop, Penne Hackforth-Jones, Sophie Horton en Jennifer Mellett.

The Pickwick Papers

1985 | Animatie, Familiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1985. Animatie van Warwick Gilbert, Geoff Collins en Alex Nicholas.

Episodische tekenfilm die een aantal fragmenten visualiseert uit de roman van Charles Dickens. Vier rijke oude en excentrieke heren, Mr. Pickwick, Mr. Snodgrass, Mr. Winkle en Mr. Tupman, vormen de 'Pickwick Club'.

The Adventures Of Robin Hood

1985 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Australië 1985. Animatie van Warwick Gilbert.

De strijd van Robin Hood tegen de bende van Prins John en de Sheriff van Nottingham, sterk vereenvoudigd om de film geschikt te maken voor de allerkleinsten. De 'slechten' worden voorgesteld als lelijkerds, terwijl de 'goeden' er mooi uitzien. Niet al te opwindend, wel met een aantal komische momenten, w.o. de ontmoeting van Robin met Little John en Friar Tuck. Natuurlijk ook een dosis romantiek met Lady Marian, die hier voorgesteld wordt als spionne die de snode plannen van de sheriff doorvertelt aan Robin, zodat hij ze kan verijdelen. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van: Robert Colby, Helen Morse, Wallas Eaton, George Stephenson, Richard Meikle, Jane Salten, Peter Snook en John Fitzgerald. Het scenario is van Eddy Graham die dat speciaal aanpaste voor het jonge volkje. Voor de fotografie waren Tom Epperson, Gary Page en Colin Lennon verantwoordelijk.

Nicholas Nickleby

1985 | Animatie, Familiefilm

Australië 1985. Animatie van Warwick Gilbert.

Na de dood van hun vader verhuist Nicholas Nickleby met zijn moeder en zus naar Londen in de overtuiging dat de broer van hun vader hen zal helpen. Maar Sir Ralph is een genadeloze vrek die eigenlijk niets met hen te maken wil hebben. Hij bezorgt de jongen een baan op een school in Yorkshire en belooft voor zijn familie te zorgen. De directeur van de school blijkt een wreedaardige sadist te zijn en Nickleby kan het onrecht in de school niet verdragen en vertrekt. Ondertussen smeedt Sir Ralph snode plannen met Nicholas' zuster. Simplificatie van de roman van Charles Dickens die gebukt gaat onder een stroeve animatie, zodat de film onaantrekkelijk wordt voor zowel kinderen als volwassenen. Rob Mowbray bewerkte het beroemde boek tot scenario en de camera werd gehanteerd door Tom Epperson, Kate Cregan, Colin Lennon en Gary Page. Met de stemmen in de originele versie van Colin Borgonon, Wallas Eaton, Ron Haddrick, Brian Harrison, Phillip Hinton, Liz Horne, Lynn Rainbow en Robin Stewart.

A Tale Of Two Cities

1984 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1984. Animatie van Warwick Gilbert en Di Rudder. Met o.a. Henri Szeps, Philip Hinton, Ken Wayne, Liz Horne en Moya O'Sullivan.

Het Franse lagere volk wordt uitgebuit door de aristocratie en staat op het punt hiertegen in opstand te komen. De jonge Charles Darnay, neef van de hardvochtige Graaf De Darnay, is het decadente leven van zijn familie beu en vestigt zich in Londen, waar hij verliefd wordt op Lucie, dochter van Dr. Manette, die jaren onschuldig opgesloten was in de Bastille. Nadat de revolutie in het voordeel van het volk is beslecht, wordt een vroegere bediende van Darnay gearresteerd. Uit idealisme wil Darnay hem redden. Hij keert terug naar Parijs, waar hij als aristocraat terecht moet staan. Bewerking van de roman van Charles Dickens door Russell Thornton. Het hoofdplot bleef behouden, maar in de nevenintriges werd aardig gesnoeid. Hierdoor is de samenhang van het verhaal niet altijd even duidelijk; de finale komt zelfs niet logisch over. Geschikt om kinderen wat te proeven van een van Dickens' mooiste romans, maar volwassenen doen er beter aan het boek te lezen. Voor de decors waren Alex Nicholas en David Skinner verantwoordelijk, terwijl Tom Epperson en Gary Page de camera hanteerden.