James W. Skotchdopole

Producer

James W. Skotchdopole is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

The Revenant

2015 | Drama, Avonturenfilm, Thriller

Verenigde Staten 2015. Drama van Alejandro González Iñárritu. Met o.a. Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson en Will Poulter.

Epische wilderniswestern van de Mexicaan Iñárritu, misschien wel nóg verpletterender dan diens vorige film Birdman. Een pelsjager (DiCaprio) die in 1820 verschrikkelijk wordt toegetakeld door een grizzlybeer, wordt voor dood achtergelaten door zijn collega's, maar overleeft en wil zich koste wat kost wreken. Groots en meeslepend, bloederig en smerig. Adembenemend camerawerk van Emmanuel Lubezki (het gevecht met de grizzly is nu al klassiek) en een verder bewijs van het feit dat Iñárritu - met afstand - de spannendste regisseur van het moment was. Oscars voor Iñárritu, DiCaprio en Lubezki.

Birdman

2014 | Drama

Verenigde Staten 2014. Drama van Alejandro González Iñárritu. Met o.a. Michael Keaton, Edward Norton, Zach Galifianakis, Emma Stone en Naomi Watts.

Acteur Riggan Thomson (voortreffelijke comeback van Batman-acteur Michael Keaton) was ooit wereldberoemd als superheld Birdman, maar is sinds hij bedankte voor Birdman 4 in de vergetelheid geraakt. Als de film begint probeert hij iets van de waardering van vroeger terug te winnen in het theater. Birdman is een postmodern, meta-meesterwerk over acteren, roem en zelfrespect. Geschoten als was het één lange take en met een fantastische score, die vooral bestaat uit geïmproviseerde percussieklanken. Birdman is onvoorspelbaar, hallucinerend en zeker voor regisseur Iñárritu (Babel, Biutiful) opvallend grappig.

Company Man

2000 | Komedie, Drama

Verenigde Staten/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 2000. Komedie van Douglas McGrath en Peter Askin. Met o.a. Sigourney Weaver, Douglas McGrath, John Turturro, Alan Cumming en Anthony LaPaglia.

Een leraar aan de middelbare school wordt in de jaren 60 een internationale spion en raakt betrokken bij een complot tegen Fidel Castro.

Mixed Nuts

1994 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Komedie van Nora Ephron. Met o.a. Steve Martin, Robert Klein, Anthony LaPaglia, Juliette Lewis en Rob Reiner.

Philip (Martin) staat aan het hoofd van een telefonische hulpdienst in Venice (Californië), die zelfmoordenaars het leven moet redden. Uitgerekend op kerstavond krijgt zoveel persoonlijke problemen dat hij zijn eigen dienst zo moeten bellen om in leven te blijven. Mislukte Amerikaanse versie naar de Franse cult-film LE PERE NOEL EST UNE ORDURE.

op televisie
2 uitzendingen

The Revenant (2015) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 01 februari
Net 5
20:30 - 23:55

Birdman (2014) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 27 januari
BBC 2
23:30 - 01:20

Reageer