Athina Cenci is acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

Rosa e Cornelia

2000 | Drama

Italië 2000. Drama van Giorgio Treves. Met o.a. Massimo Poggio, Athina Cenci, Chiara Muti en Stefania Rocca.

I Delitti privati

1993 | Mysterie, Misdaad

Italië 1993. Mysterie van Sergio Martino. Met o.a. Edwige Fenech, Ray Lovelock, Cinzia De Ponti, Manuel Bandera en Victoria Vera.

Nicole Venturi (Fenech) is een journaliste uit Frankrijk, die in het Italiaanse Lucca werkt en daar met haar dochter Sandra (Belvedere) woont. Op een dag wordt het vredige leven in Lucca door een tragisch gebeuren opgeschrikt. Een bekende confectie- ondernemer, behorende tot een zeer hoogstaande Toscaanse familie, wordt vermoord. Nicole, die tot de moord uitsluitend kleine berichten deed, Avanzano (Lovelock) en landsadvocaat Angela Castelli (Cinzia De Ponti) gaan zich ermee bezighouden. Nicole krijgt van een grote Romeinse krant de opdracht het onderzoek te volgen. Een prima produktie, wisselvallige acteerprestaties en een cast met vele welbekende Europese acteurs. Maar het ontbreekt de film aan suspense en het tempo is wat traag.

Fiorile

1993 | Fantasy, Historische film, Drama, Experimenteel

Duitsland/Italië/Frankrijk 1993. Fantasy van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Claudio Bigagli, Galatea Ranzi, Michael Vartan, Lino Capolicchio en Costanze Engelbrecht.

De familie Benedetti maakt in het heden een reis van Parijs naar Toscane om een grootvader te bezoeken, die de kinderen nooit gezien hebben. De vader (Capolicchio) vertelt de familielegende, die verklaart waarom de mensen uit de streek hen Maledetti (vervloekten) in plaats van Benedetti (gezegenden) noemen. Hun auto wordt een tijdmachine met tal van flashbacks, die beginnen tijdens de Franse Revolutie en een kist vol goud en het leger van Napoleon dat Itali[KA3]e binnenvalt. De Franse soldaat Jean (Vartan) wordt verliefd op het boerenmeisje Elisabetta (Ranzi) en geeft haar de bijnaam Fiorile, Italiaans voor Floréal, de naam van de maand mei op de kalender van de Franse Revolutie. De broer en de ouders van het meisje stelen het goud, dat Jean moest bewaken. Hij wordt geëxecuteerd en Elisabetta sterft in het kraambed. Haar boerenfamilie wordt rijk maar de afstammelingen worden vervloekt. Een aardig, fantasierijk epos, dat twee decennia Italiaanse geschiedenis bestrijkt. Scenario van de regisseurs en Sandro Petraglia. Camerawerk van Giuseppe Lanci. Kwam op het festival van Cannes terecht in de officiële selectie.

Bonus malus

1993 | Drama

Italië 1993. Drama van Vito Zagarrio. Met o.a. Claudio Bigagli, Gigio Alberti, Felice Andreasi, Claudio Bisio en Giulia Boschi.

Marco Altoviti (Bigagli) is een weinig deskundig verzekeringsinspecteur. Dagelijks bezoekt hij assurantiekantoren in verschillende steden. Het verhaal volgt hem gedurende een tweetal weken, waarin verschillende gebeurtenissen plaatsvinden, een vriend vertrekt en zijn ex-verloofde trouwt met een andere man. Hij ontdekt een geheim van zijn ouders en er is sprake van kleine zwendel en verraad. Ook het enorme corruptieschandaal dat het Italië van de jaren 1990 op haar grondvesten doet schudden komt aan het licht. Het acteerwerk is goed en de regie beheerst. Het verhaal zelf is niet bijzonder, maar wel interessant. Het commerciële aspect is buiten de landsgrenzen nihil, dus een film voor de Italianen zelf.

Il coraggio di Anna

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Giorgio Capitani. Met o.a. Edwige Fenech, Gabriele Ferzetti, Roberto Alpi, Lucia Bosè en Mathieu Carrière.

Anna (French) is een mooie, rijke vrouw, moeder en gelukkig getrouwd. Denkt ze. Het is dan ook een hele schok voor haar als ze ontdekt dat haar man haar ontrouw is. Ze maakt zich los en begraaft zich in het werk op de scheepswerf van haar vader. Met behulp van haar vrienden Matteo (Interlenghi) en Luciano (Hilbeck) houdt ze zich staande, in weerwil van tegenwerking en wantrouwen. Ten koste van haar persoonlijk leven wordt zij een succesvol zakenvrouw. Trots en moedig laat ze zich niet uit het veld slaan door de verkeerde man (Carriére) en een mislukt tweede huwelijk. Ze weet te overleven aan de top. De alternatieve titel is dan ook SURVIVING AT THE TOP.

I tarassachi

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Francesco Banieri Martinotti, Rocco Mortelliti en Fulvio Ottaviano. Met o.a. Athina Cenci, Sergio Castellitto, Chchi Ponzoni, Nini Salerno en Laurentina Guidotti.

Dit low-budget-drama is ontsproten aan de gezamenlijke inspanning van een aantal Italiaanse topspecialisten. In tien sketches wordt een visie gegeven van het steeds groter wordende drugsprobleem. De drie regisseurs waren zo verstandig het onderwerp niet sensationeel te presenteren en laten gewone, normale gezichten zien van mensen die op een tragische manier te maken krijgen met de gevolgen van hard drugs, zoals een baby van een verslaafde moeder, een apotheker die een jongen door zijn ontwenning heen helpt en een eenzame oude man die medicijnen slikt. Prima acteerwerk.

Benvenuti in casa Gori

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Alessandro Benvenuti. Met o.a. Athina Cenci, Ilaria Occhini, Alessandro Monni en Novello Novelli.

Een familiedrama met een interessant begin, maar een tamelijk chaotisch einde. Het verhaal speelt zich af tijdens een vreselijk kerstfeest ten huize van de familie Gori, waar men het als een plicht voelt om van zijn familie te houden, maar waar achter elke deur de ruzie sluimert. Om de zaak nog ingewikkelder te maken, lopen er in de buitenwijken ook nog herrieschoppers rond. Er wordt in het algemeen goed geacteerd, maar het scenario, met name het tweede gedeelte, had herschreven moeten worden.

I giorni del commissario Ambrosio

1989 | Misdaad

Italië 1989. Misdaad van Sergio Corbucci. Met o.a. Ugo Tognazzi, Carlo Della Piane, Carla Gravina, Claudio Amendola en Cristina Marsillach.

In Milaan wordt een playboy dood aangetroffen. Hij is overleden aan een overdosis. Er zijn twee getuigen, maar hun verklaringen zijn zo dubieus dat de commissaris voor een flinke puzzel staat. De film is traag en concentreert zich vooral op karaktertekening. Een goede rol van Tognazzi.

Il Volpone

1988 | Komedie

Italië 1988. Komedie van Maurizio Ponzi. Met o.a. Enrico Montesano, Paolo Villaggio, Renzo Montagnani, Enrico Maria Salerno en Eleanora Giorgi.

Een klucht naar een stuk van Ben Jonson, waarin de hebzucht van erfgenamen en de kruiperigheid van bedienden worden gehekeld. Hoofdrolspelers zijn Villaggio als Volpone de miljonair en Montesano als zijn sluwe nieuwe butler. Het tweetal slaat de handen ineen om een trio pretendenten voor de erfenis voor de mal te houden. Er wordt goed geacteerd en de locatie Santa Margherita Ligure aan de Italiaanse kust is adembenemend.

Compagni di scuola

1988 | Drama, Komedie

Italië 1988. Drama van Carlo Verdone. Met o.a. Carlo Verdone, Alessandro Benvenuti, Angelo Bernabucci, Nancy Brilli en Athina Cenci.

Negentien vroegere schoolvrienden komen na vijftien jaar weer bijeen. De bijeenkomst onthult kleine en grote teleurstellingen, bitterheid, frustraties en ellende van het leven. Een weinig originele film. Het lijkt een slechte imitatie van THE BIG CHILL van Lawrence Kasdan. Scenario van Leo Benvenuti, Piero de Bernardi en de regisseur. Camerawerk van Danilo Desideri.

Casa mia, casa mia...

1988 | Komedie

Italië 1988. Komedie van Neri Parenti. Met o.a. Renato Pozzetto, Paola Onofri, Athina Cenci en Gianfranco Agus.

Een verkoper in een juwelierszaak wordt overgeplaatst van Milaan naar Rome met promomotie en een hoger salaris. Helaas worden alle bewoners van zijn flat, en hij dus ook, aan de deur gezet. Zijn woonsituatie wordt steeds slechter, totdat hij dakloos op straat belandt. Tenslotte leert hij dat af en toe een bedriegerijtje nodig is om uit de problemen te komen. Een absurde komedie over de belabberde huisvesting in de Eeuwige Stad.

Blu elettrico

1988 | Fantasy, Drama

Italië 1988. Fantasy van Elfriede Gaeng. Met o.a. Claudia Cardinale, Athina Cenci, William Berger, Sara Triulzi en Matteo Mobilia.

Een leuk verhaal en goed spel van de hele rolverdeling en in het bijzonder een goede rol van Cardinale. Deze fantasy gaat over twee kinderen die in een grote villa wonen met een kokkin en een chauffeur, omdat hun rijke ouders altijd op verre zakenreizen zijn. Om hun afwezigheid te compenseren sturen zij vaak de prachtigste cadeaus naar hun kinderen. Op een goede dag komt er een mysterieuze gouvernante, die hun allelei wonderlijke zaken leert en hen bij de hand neemt en ze het paradijs helpt ontdekken. Een eerste klas psychologische fantasy.

La Famiglia

1987 | Komedie

Italië/Frankrijk 1987. Komedie van Ettore Scola. Met o.a. Vittorio Gassman, Emanuele Lamaro, Andrea Occhipinti, Stefania Sandrelli en Cecilia Dazzi.

Een familiekroniek die bijna de gehele 20e eeuw omvat. Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van grootvader, komt de familie bijeen. De film is origineel omdat het verhaal zich geheel afspeelt in een groot huis, waarvan de muren de geschiedenis lijken buiten te sluiten. Scola weet op een minutieuze en gevoelige manier een periode weer te geven, waarin gedrag en mentaliteit evolueren naarmate de tijd vordert. Bovendien bevat de film een subtiele hoeveelheid humor en emotie. Echter toch niet geheel geslaagd omdat er zoveel personages in de film voorkomen, dat velen nauwelijks meer dan een silhouet blijven. Scenario van Ruggero Macari, Furio Scarpelli, Graziano Diana en Scola. Camerawerk van Ricardo Aronovich.

Caramelle da uno sconosciuto

1987 | Mysterie, Drama

Italië 1987. Mysterie van Franco Ferrini. Met o.a. Barbara De Rossi, Athina Cenci, Marina Suma, Mara Venier en Laura Betti.

Een mysterieuze moordenaar zoekt zijn slachtoffers onder Romeinse hoeren, zonder duidelijk motief. Een groep hoeren gaat uiteindelijk samenwerken met de politie teneinde de moordenaar in een val te lokken, niet zonder gevaar. Uitstekend spel van alle actrices, vooral van Suma en De Rossi.

A fior di pelle

1987 | Drama

Italië 1987. Drama van Gianluca Fumagalli. Met o.a. Mariella Valentini, Claudio Bisio en Athina Cenci.

Een man en een vrouw hebben allebei een verbroken relatie achter de rug. Ze zoeken een nieuw evenwicht in hun gevoelsleven. Het verhaal draait vooral om dit tweetal en om hun pogingen nader tot elkaar te komen. De acteurs lijken al net zo besluiteloos als het script. De film lijdt ook aan te grote ernst.

Yuppies 2

1986 | Komedie

Italië 1986. Komedie van Enrico Oldoini. Met o.a. Massimo Boldi, Jerry Calà, Christian De Sica, Federica Moro en Ezio Greggio.

Aflevering 2 van yuppies in Italiaanse stijl is een matte komedie die slechter is dan de eerste. Het domme verhaal draait om een bezadigd mannetje dat ten onrechte door z'n jaloerse vrouw het huis wordt uitgegooid, een saai echtpaar dat erin slaagt een baby te krijgen, een pretentieuze Casanova die verliefd is op een Russische schone, en een minne streber die het gaat maken. Het lijkt wel of alle mannen in de film onbenullig en te dik zijn, terwijl de vrouwen domme schoonheden zijn die uit de kleren gaan om deze domme kerels te verleiden.

Speriamo che sia femmina

1986 | Drama, Komedie

Frankrijk/Italië 1986. Drama van Mario Monicelli en Mario Piovani. Met o.a. Liv Ullmann, Philippe Noiret, Catherine Deneuve, Giuliana de Sio en Bernard Blier.

Een verfrissend onconventionele film met een grote bezetting van spelers in een aantal door elkaar heen lopende verhaaltjes. Ullman speelt de hardvochtige gravin Elena Leonardi die een boerderij in Toscane bezit waar haar echtgenoot, die van haar vervreemd is, haar tevergeefs tracht over te halen zijn excentrieke project te financieren. Andere kleurrijke figuren maken hun opwachting: Deneuve speelt een beroemde filmster Claudia en de zuster van Ullman, er zijn twee ongewone dochters en nog vele anderen. De film gaat over vrouwen die in staat zijn zonder mannen een gelukkig leven te leiden. Scenario van Tullio Pinelli, Suso Cecchi D'Amico, Leo Benvenuti en Piero De Bernardi. Het camerawerk is van Camillo Bazzoni.

Era una notte buia e tempestosa

1985 | Romantiek, Komedie

Italië 1985. Romantiek van Alessandro Benvenuti. Met o.a. Alessandro Benvenuti, Maria Rosaria Omaggio, Athina Cenci, Daniele Trambusti en Maruizio Dami.

Benvenuti is de komiek van het cabaret. Op een dag gooit zijn vriendin hem het huis uit maar al gauw wordt hij gastvrij opgenomen door een romantische en een beetje geschifte dame, bij wie toevallig ook nog iemand anders inwoont. Een situatie-komedie met matig spel, met als uitzondering Cenci, die een verrukkelijke getikte, romantische vrouw neerzet.

Ad ovest di Paperino

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Alessandro Benvenuti. Met o.a. Alessandro Benvenuti, Athina Cenci en Francesco Nuti.

Drie jonge mensen lopen elkaar tegen het lijf in Florence. Een van hen werkt bij een particulier radiostation, de tweede is kunstenaar en de derde is werkloos. Ze hebben vreemde ontmoetingen en brengen hun tijd door zonder tot een oplossing te komen voor hun persoonlijke problemen. Een komedie die in het begin mogelijkheden lijkt te hebben maar zich vervolgens doelloos voortsleept, ondanks de sympathieke hoofdpersonen. De film zou meer hebben gehad aan een goed script en een betere regisseur.