Walter Giller (1927-2011): cast.
Er zijn 70 films gevonden.

Das Bernstein-Amulett

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Gabi Kubach. Met o.a. Muriel Baumeister, Nadeshda Brennicke, Michael von Au, Walter Giller en Merab Ninidze.

In 1944 trouwt gravin Barbara von Ganski met haar grote liefde, de fysicus Alexander Reichenbach. Hij schenkt haar een amulet in barnsteen als huwelijkscadeau. Maar op het einde van de oorlog wordt Alexander door de Russen krijgsgevangen genomen. Als op een dag Alexander onverwachts weer terugkeert, verneemt hij dat Barbara een kind op de wereld gezet heeft. Hij aanvaardt het jongetje Konstantin zonder verdere vragen. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

Meine Mutter, meine Rivalin

2002 | Drama

Duitsland 2002. Drama van Peter F. Bringmann. Met o.a. Daniela Ziegler, Sharon Brauner, Walter Kreye, Dominique Horwitz en Walter Giller.

In 1944 trouwt gravin Barbara von Ganski met haar grote liefde, de fysicus Alexander Reichenbach. Hij schenkt haar een amulet in barnsteen als huwelijkscadeau. Maar op het einde van de oorlog wordt Alexander door de Russen krijgsgevangen genomen. Als op een dag Alexander onverwachts weer terugkeert, verneemt hij dat Barbara een kind op de wereld gezet heeft. Hij aanvaardt het jongetje Konstantin zonder verdere vragen. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

Rosamunde Pilcher - Stunden der Entscheidung

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Karola Zeisberg. Met o.a. Valerie Niehaus, Timothy Peach, Benjamin Sadler, Gila von Weitershausen en Uwe Kockisch.

In 1944 trouwt gravin Barbara von Ganski met haar grote liefde, de fysicus Alexander Reichenbach. Hij schenkt haar een amulet in barnsteen als huwelijkscadeau. Maar op het einde van de oorlog wordt Alexander door de Russen krijgsgevangen genomen. Als op een dag Alexander onverwachts weer terugkeert, verneemt hij dat Barbara een kind op de wereld gezet heeft. Hij aanvaardt het jongetje Konstantin zonder verdere vragen. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

Halali, oder der Schuß ins Brötchen

1994 | Komedie

Duitsland 1994. Komedie van Joachim Roering. Met o.a. Karl Schönböck, Constanze Engelbrecht, Hans-Peter Korff, Hans-Jürgen Schatz en Walter Giller.

Satire over jagers. Hun hobby is niet meer wat het vroeger was. Zij worden voortdurend gestoord door wandelaars, joggers, fietsers, honden en kinderen. Bovendien komt er een jager ongelukkig om het leven door een schot uit zijn eigen geweer, dan is het hek helemaal van de dam. Engelbrecht, Giller en Gruber zijn de jagers en Schönböck zou zo graag voor zijn dood eens een hert neerknallen. Best aardige satire, door regisseur Roering geschreven, in de vorm van een jacht op de zichzelf 'heren van het woud' noemende jagers. Achter de camera stond Rolf Paulerberg.

Lady Dracula

1978 | Horror, Komedie

Duitsland 1978. Horror van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Brad Harris, Evelyn Kraft, Stephen Boyd, Theo Lingen en Christine Buchegger.

Na een honderdjarige slaap ontwaakt Lady Dracula en brengt nu het Wenen van 1976 in opschudding. De film is eerder saai dan griezelig. Ook bekend als LADY DRACULA - DAS LIEBESTOLLE VAMPIRMÄDCHEN.

Das Verrückteste Auto der Welt

1974 | Komedie, Sciencefiction

Duitsland 1974. Komedie van Rudolf Zehetgruber en Robert. Met o.a. Mark, Sal Borgese, Kathrina Oginski, Evelyne Kraft en Walter Giller.

De vierde film over de namaak-HERBIE, Dudu. Jimmy Bondi doet mee aan een autorally met als inzet het bijzondere VW-kevertje. Samen weten zij uit de greep van hun aartsvijand te blijven. Een weinig spectaculaire film, waarin de mogelijkheden van de auto, in vergelijking met andere films uit deze serie, onvoldoende uitgebuit worden. Gelukkig was deze de laatste in de reeks, hoewel de regisseur helaas vier jaar later met het kever-thema doorging; maar dan in de vorm van twee mechanische computergestuurde reusachtige insekten getiteld: SUPERBABY - DER KLEINE MIT DER GROSSEN KLAPPE, ook bekend als ZWEI TOLLE KÄFER RÄUMEN AUF. Scenario van de regisseur.

Ein Käfer auf Extratour

1973 | Familiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Duitsland 1973. Familiefilm van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Robert Mark, Sal Borghese, Kathrina Oginsky, Walter Giller en Carl Möhner.

De derde film in de avonturenserie rond de intelligente auto Dudu en zijn bezitter Jimmy. Samen rollen ze een bende bankrovers op in een mini James-Bondfilm die weinig boeit. De KÄFER- filmserie is geheel geënt op de avonturen van het eigenzinnige VW-tje Herbie, zoals oorspronkelijk bedacht door Walt Disney in THE LOVE BUG uit 1968. Scenario van regisseur Zehetgruber. Vervolg: DAS VERRŸCKTESTE AUTO DER WELT.

Die Herren mit der weißen Weste

1970 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1970. Komedie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Martin Held, Mario Adorf, Walter Giller, Agnes Windeck en Hannelore Elsner.

Een rechter neemt wraak op een boef die hij gedurende zijn ambtsperiode niet te pakken heeft kunnen krijgen. Nu hij gepensioneerd is, laat hij hem in een val lopen, die hij met vrienden heeft opgezet. Dit is de eerste echt vrolijke film van Staudte, zonder verdere theoretische diepgang, maar wel goed gemaakt.

Die Feuerzangenbowle

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Walter Giller, Uschi Glas, Theo Lingen, Fritz Tillmann en Hans Richter.

Dit was Käutners laatste bioscoopfilm. Gauw een ander kanaal opzoeken. Biljarten of een demonstratie organiseren is ook leuk.

Klassenkeile

1969 | Komedie

Duitsland 1969. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Uschi Glas, Walter Giller, Heli Finkenzeller en Anita Kupsch.

Een journaliste neemt de plaats van een schoolmeisje op een gymnasium in. Dat leidt tot veel verwarring, helemaal als ze verliefd wordt op een van de leraren.

Grimms Märchen von lüsternen Pärchen

1969 | Avonturenfilm, Komedie

Duitsland 1969. Avonturenfilm van Rolf Thiele. Met o.a. Walter Giller, Peter Hohberger, Ingrid van Bergen, Marie Liljedahl en Gaby Fuchs.

Een schatrijke jongeman wil zijn rijkdommen niet langer in eenzaamheid dragen, verkoopt al zijn bezittingen, schaft zich een paard aan en rijdt heen om het avontuur (en een boezemvriend) te zoeken in verre streken. Het in beginsel aantrekkelijke en ongebruikelijke gegeven wordt genadeloos de grond ingestampt door zwaar aangezet komediespel, ook wel `schmieren` genoemd, en de volstrekte afwezigheid van enig maatgevoel (komisch of anderszins) bij de makers.

A Fine Pair

1969 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten​/​​Italië 1969. Komedie van Francesco Maselli en Fransesco Masseli. Met o.a. Rock Hudson, Claudia Cardinale, Walter Giller, Leon Askin en Ellen Corby.

De dochter van een Italiaanse politieman wordt uit reactie op haar opvoeding een dievegge, maar raakt door haar gebrek aan routine in moeilijkheden. Ze doet een beroep op een Newyorkse collega van haar vader om de gestolen juwelen bij de eigenaar terug te bezorgen, maar deze ontdekt dat ze haar leven helemaal niet wil beteren en laat zich steeds meer door haar uitbundigheid meeslepen. De regie heeft geen vat op de tegenstrijdige elementen in het scenario en Hudson weet met zijn rol als een ontdooiende dienstklopper ook geen raad. De temperamentvolle Cardinale blijft daardoor in het luchtledige hangen. Ook bekend als RUBA AL PROSSIMO TUO.

Johnny Banco

1967 | Avonturenfilm, Misdaad, Komedie, Thriller

Frankrijk​/​​Italië​/​​Gabon 1967. Avonturenfilm van Yves Allégret. Met o.a. Horst Buchholz, Sylva Koscina, Walter Giller, Elizabeth Wiener en Michel de Ré.

Een flierefluitende schooier uit de sloppen van Barcelona berooft een gangster van zijn poet en gaat daarmee mooi weer spelen aan de Côte d'Azur met alle te verwachten complicaties vandien. Zowel Buchholz als regisseur Allégret hebben beproefde kwaliteiten, maar een lichtvoetige aanpak zit daar beslist niet bij, zodat deze komediethriller met een beoogd vleugje poëzie vleugellam blijft en maar net onderhoudend is.

Das Vermächtnis des Inka

1966 | Avonturenfilm

Duitsland​/​​Spanje​/​​Italië​/​​Bulgarije 1966. Avonturenfilm van Georg Marischka. Met o.a. Guy Madison, Rik Battaglia, Fernando Rey, William Rothlein en Francisco Rabal.

De verfilming van een weinig bekende avonturenroman van Karl May, die zich in Peru afspeelt, bij de ruïne van de Machu Pichu, de stad der Inca's. De broer van Karl Hansen (Madison), bijgenaamd Jaguar, is jaren geleden vermoord, toen hij op zoek was naar een schat van de Inca's. Nu wordt de Peruaanse president Castillo (Rey) geconfronteerd met een opstand van de nakomelingen van de Inca's. Hij vraagt Hansen op onderzoek uit te gaan, die ontdekt, dat een boze priester de kwade genius is. De rolverdeling uit die tijd is opmerkelijk: Madison, Battaglia als Perillo, Rey als president Castillo, Erhardt als professor Morgenstern, Rabal als Gambusino enz., maar regisseur Marischka heeft zich er veel te gemakkelijk vanaf gemaakt. Niettemin trok de film indertijd in Spanje een aardig aantal bezoekers.

Schüsse im 3/4 Takt

1965 | Mysterie, Thriller

Italië​/​​Oostenrijk 1965. Mysterie van Alfred Weidenmann. Met o.a. Pierre Brice, Heinz Drache, Walter Giller, Senta Berger en Daliah Lavi.

Winnetou-vertolker Brice overtuigt in hedendaagse kleding niet erg als politieman. Hij zoekt in Wenen naar een verdwenen apparaat waarvoor verschillende partijen (o.a. Chinezen) belangstelling hebben. Voordat de inspecteur het apparaat in handen krijgt, zijn er de nodige slachtoffers gevallen. Wenen vormt de schilderachtige achtergrond voor deze futloze thriller die slordig in elkaar is gezet. Het scenario is van Herbert Reinecker.

Heiss weht der Wind

1964 | Western

Oostenrijk 1964. Western van Rolf Olsen. Met o.a. Thomas Fritsch, Walter Giller, Judith Dornys, Gustav Knuth en Heidemarie Hatheyer.

Zeer matige en matte Oostenrijkse western met Fritsch als de jongen die ouderloos raakt door toedoen van bandieten. Met zijn hond Shorty beleeft hij de nodige avonturen, terzijde gestaan door de zwerver Giller. Er zit geen spanning en geen emotie in, nergens komt de film tot leven. Fritsch zou er meer van hebben kunnen maken onder een betere regisseur. Verspild talent. In Duitsland werd de film op video uitgebracht met de titel MEIN FREUND SHORTY.

Fanny Hill

1964 | Erotiek, Komedie

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1964. Erotiek van Russ Meyer. Met o.a. Letitia Roman, Miriam Hopkins, Walter Giller, Alexander D'Arcy en Chris Howland.

Een provinciaaltje komt in 1790 in Londen aan en wordt kamermeisje in een bordeel, zonder van de aard van het etablissement te weten. Ze is alleen maar verrukt over alle attenties van de `familieleden` voor de talrijke `nichtjes` van de madam. Zowel voor Meyer als vergeleken met John Clelands roman een uiterst tamme film, met op Duitse maat gesneden platte humor. (Na voltooiing van de Duitse versie laste Meyer nog tien minuten beelden met zijn rondborstige Amerikaanse 'sterren' in, die zo weinig geïntegreerd zijn, dat ze het resultaat niet pittiger maken). Veterane Hopkins als de hoerenmadam etaleert hautaine verveling.

Der Letzte Ritt nach Santa Cruz

1964 | Western

Frankrijk​/​​Duitsland 1964. Western van Rolf Olsen. Met o.a. Edmond Purdom, Klaus Kinski, Mario Adorf, Marianne Koch en Marisa Mell.

Een voorspelbare en conventioneel gemaakte, maar onderhoudende western waarin vier boeven de zoon van de sheriff die hen ooit arresteerde, kidnappen. Adorf en Kinski zijn goed als de leiders van de schurken, maar Purdom (als de sheriff) mist star-appeal. Op de soundtrack plagieert ene Erwin Halletz niet onverdienstelijk Morricone. Het scenario is van Alex Berg alias Herbert Reinecker. Het camerawerk is van Karl Löb.

Begegnung in Salzburg

1964 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 1964. Drama van Max Driedmann. Met o.a. Curd Jürgens, Nadia Gray, Victor de Kowa, Walter Giller en Danièle Gaubert.

Een ambitieuze, zwaar op de hand zijnde verfilming van [KL]Elcerlyc[KLE], gesitueerd in het hedendaagse (1960!) Salzburg met van-dik-hout-zaagt-men-planken-spel van Jürgens en routineus, maar niet onvaardig werk van Dahlke. Het blijft ondanks alles een hele zit.

The Conjugal Bed

1963 |

1963. Marco Ferreri. Met o.a. Walter Giller, Ugo Tognazzi en Marina Vlady.

Een ambitieuze, zwaar op de hand zijnde verfilming van [KL]Elcerlyc[KLE], gesitueerd in het hedendaagse (1960!) Salzburg met van-dik-hout-zaagt-men-planken-spel van Jürgens en routineus, maar niet onvaardig werk van Dahlke. Het blijft ondanks alles een hele zit.

Schlosz Gripsholm

1963 | Komedie, Drama, Romantiek

Duitsland 1963. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Jana Brejchová, Walter Giller, Nadja Tiller, Hanns Lothar en Agnes Windeck.

Uiterst middelmatige verfilming van Kurt Tucholsky`s verrukkelijke boek over een zomervakantie in Zweden waar de schrijver Kurt (Giller) en zijn secretaresse een romance met problemen beleven. Het scenario van Herbert Reinecker verkrachtte het verrukkelijke origineel van Tucholsky, een linkse schrijver die op de vlucht voor de nazi's in Zweden zelfmoord heeft gepleegd. Het camerawerk is van Richard Angst.

L'ape regina

1963 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1963. Komedie van Marco Ferreri. Met o.a. Marina Vlady, Ugo Tognazzi, Walter Giller, Linda Sini en Riccardo Fellini.

Een veertig-jarige rokkenjager besluit op aandrang van de pastoor eindelijk te trouwen. Hij kiest een deugdzame jonge vrouw uit tot zijn bruid, die na het huwelijk per se een kind wil hebben en hem seksueel volledig uitput, terwijl ook de kerk aandringt op het nakomen van de echtelijke verplichtingen. Als ze zwanger is, laat ze hem nog eenmaal in haar bed toe en dat wordt hem fataal. Een harde en vermakelijke satire op de rolpatronen in het huwelijk en de Italiaanse dubbele moraal kreeg een ideale rolbezetting in de vindingrijke regie en het scenario van regisseur Ferreri dat hij schreef met Rafael Azcona, Diego Fabbri, Massimo Franciosa en Pasquale Festa Campanile naar het verhaal van Goffredo Parise. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.

Der Würger von Schloß Blackmoor

1963 | Misdaad

Duitsland 1963. Misdaad van Harald Reinl. Met o.a. Karin Dor, Harry Riebauer, Ingmar Zeisberg, Walter Giller en Rudolf Fernau.

Eén van Reinl's verfilmingen van de verhalen van Edgar Wallace. Een man vermoordt zijn vriend om een kostbare ruwe diamant van hem te stelen, maar hij valt in de handen van een gemaskerde wurger. Een inspecteur van Scotland-Yard lost de zaak op en misdaad blijkt wederom niet te lonen. Hoewel de requisieten en de locaties zeer behoorlijk verzorgd zijn, klinken de Duitse acteurs die voor Engelsen doorgaan, belachelijk. Zie ook: Edgar Wallace-serie.

Das Grosse Liebesspiel

1963 | Komedie, Erotiek

Oostenrijk​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1963. Komedie van Alfred Weidenmann. Met o.a. Peter van Eyck, Elizabeth Flickenschildt, Thomas Fritsch, Danièle Gaubert en Walter Giller.

Een call-girl ontgroent scholier, die de ervaring in verdere praktijk brengt, waarna de cirkel van erotische contacten zich voortzet en gesloten wordt als een diplomaat zich bij dezelfde call-girl vervoegt. Een eigentijdse en vrije bewerking van Schnitzlers Reigen door schrijver Herbert Reinecker, mist de elegantie en melancholie van het origineel en haalt er bovendien extra affaires en verhoudingen bij, waardoor de cirkelgang kinken en hiaten vertoont. Sterke en aantrekkelijke rolbezetting speelt episodes voor meer dan ze waard zijn, maar in de regie ontbreekt iedere sierlijkheid.

Schneewittchen und die sieben Gaukler

1962 | Musical, Komedie

Duitsland​/​​Zwitserland 1962. Musical van Kurt Hoffmann. Met o.a. Caterina Valente, Walter Giller, Ernst Waldow, Georg Thomalla en Hanne Wieder.

Circusartiesten zorgen voor nieuwe klandizie in een verlopen hotelletje. Een bij vlagen erg aardige musical. Schlagers: 'Schneewittchen', 'Heut ist Sonntag' en 'Unsere Welt ist die Manege'. Het camerawerk is van Sven Nykvist.

Liebling, ich muß dich erschießen

1962 | Thriller

Duitsland 1962. Thriller van Jürgen Goslar. Met o.a. Marianne Koch, Walter Giller, Hans Nielsen, Heinrich Gretler en Jürgen Goslar.

De mooie en rijke Jeannine wordt verliefd op de charmante Amerikaan Tom. Ze is in de wolken als ze ontdekt dat hij ook van haar houdt en niet lang daarna trouwen ze zelfs. Als het echter bijna te laat is ontdekt ze dat Tom haar voor haar geld getrouwd heeft en dat hij het plan heeft haar te vermoorden.

Zwei unter Millionen

1961 | Drama, Romantiek

Duitsland 1961. Drama van Victor Vicas en Wieland Liebske. Met o.a. Hardy Krüger, Loni von Friedl, Walter Giller, Joseph Offenbach en Fritz Tillmann.

Berlijn 1961, vlak voor de bouw van de Muur. Karl (Kr[KA3]uger) werkt overdag in de markthallen van Oost-Berlijn en `s avonds is hij kellner in West-Berlijn. Men kan zich relatief eenvoudig van de ene sector naar de andere verplaatsen. Karl droomt ervan zijn eigen kroeg te bezitten en heeft iets op het oog. Hij leert Christine (Von Friedl) kennen, die uit Rostock (toen de DDR!) is gekomen naar de voormalige rijkshoofdstad. Christine probeert hem te helpen en ze heeft rijke familie in D[KA3]usseldorf (het Westen!), die wel een handje willen helpen. Karl biedt op het café, maar een geheimzinnige tegenbieder drijft de prijs op. Een staaltje van typisch West-Duits kapitalisme. Christine 'leent' nog wat meer geld uit de kas van haar werkgever. De kroeg komt er nooit en Karl doet de grootst mogelijke moeite om zijn vriendin te behoeden voor de gevangenis. Het lukt, want hij houdt veel van haar. Sentimentele milieuschets, geïnspireerd door de bouw van de Muur. Behoorlijke spelprestaties van de hoofdrollen, maar de film heeft voor het verwende nageslacht geen glans, hooguit curiositeitswaarde. Scenario van Gerd Oelschlegel naar een roman van Walter Lembke. Camerawerk van Heinz Hölscher. Tweede regisseur Liebske deed v.n.l. de voorbereidingen.

La Chambre ardente

1961 | Thriller, Horror, Komedie

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1961. Thriller van Julien Duvivier. Met o.a. Nadja Tiller, Jean-Claude Brialy, Claude Rich, Perrette Pradier en Walter Giller.

De voorouders van een bejaarde rijkaard zijn door een veronderstelde familievloek allen tragisch aan hun einde gekomen. Tijdens een vakantiebezoek van twee op de erfenis azende neven wordt hij vergiftigd. Naast de verdenking van de gasten zijn er aanwijzingen voor bovennatuurlijke krachten. De film wisselt niet steeds de overtuigende griezeleffecten af met de zwarte humor die doeltreffender is. De sfeervolle schilderachtige aanpak blijft boeiend tot aan een nogal teleurstellende ontknoping. Goed spel.

L' Affaire Nina B.

1961 | Thriller

Duitsland​/​​Frankrijk 1961. Thriller van Robert Siodmak. Met o.a. Nadja Tiller, Pierre Brasseur, Walter Giller, Jacques Dacqmine en Etienne Bierry.

Zakenman probeert in naoorlogs Duitsland concurrenten uit te schakelen door ze te chanteren met nazi-verleden. In plaats daarvan wordt hij zelf gearresteerd wegens fraude. Oppervlakkige J. M. Simmel-roman met romance tussen geterroriseerde echtgenote en chauffeur krijgt van regie en acteurs meer spanning en toewijding dan hij verdient.

Geliebte Hochstaplerin

1961 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1961. Komedie van Akos von Ratony. Met o.a. Loni Heuser, Walter Giller, Nadja Tiller en Elke Sommer.

Zakenman probeert in naoorlogs Duitsland concurrenten uit te schakelen door ze te chanteren met nazi-verleden. In plaats daarvan wordt hij zelf gearresteerd wegens fraude. Oppervlakkige J. M. Simmel-roman met romance tussen geterroriseerde echtgenote en chauffeur krijgt van regie en acteurs meer spanning en toewijding dan hij verdient.

Drei Mann in einem Boot

1961 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1961. Komedie van Helmut Weiss. Met o.a. Hans-Joachim Kulenkampff, Heinz Erhardt, Walter Giller, Loni Heuser en Susanne Cramer.

Ontgoochelende verfilming van de roman van Jerome K. Jerome, over drie mannen die met hun boot op zoek gaan naar romantiek. De reis gaat van het Bodenmeer naar Amsterdam, langs de Rijn, wat enkele mooie opnamen oplevert. Een betere verfilming was die van Ken Annakin in 1956 (Three Men in a Boat). Het scenario is van Wolf Neumeister. Het camerawerk is van Sepp Ketterer.

Heldinnen

1960 | Musical, Komedie

Duitsland 1960. Musical van Dietrich Haugk. Met o.a. Marianne Koch, Johanna von Koczian, Paul Hubschmid, Walter Giller en Günter Pfitzmann.

Een volledig mislukte poging om het klassieke stuk van Lessing 'Minna von Barnhelm' als musical op het witte doek te brengen. De handeling van dit komisch bedoelde produkt voltrekt zich tijdens Duitse Zeven Jarige Oorlog en gaat over een noodlottige romance tussen een fraai-ogende jonge vrouw en een legermajoor.

Rosen für den Staatsanwalt

1959 | Drama

Duitsland 1959. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Martin Held, Ingrid van Bergen, Werner Finck, Walter Giller en Camilla Spira.

Een straatventer, een voormalige Wehrmachtsoldaat die om een reep chocolade tijdens WO II ter dood veroordeeld werd, ontmaskert een gevierde Officier van Justie in de West-Duitse Wirtschaftswunder-staat als de vroegere oorlogsmisdadiger, die ook nu nog steeds een antisemitisch heerschap blijkt te zijn. De regie die wat overdadig aandoet en enscenering die wat artistiekerig overkomt, kunnen het kreupele scenario in deze bijtende satire op de moderne Duitse maaatschappij van toen helaas niet verhullen.

Peter Voss, der Held des Tages

1959 | Avonturenfilm, Misdaad

Duitsland 1959. Avonturenfilm van Georg Marischka. Met o.a. O.W. Fischer, Walter Giller, Linda Christian, Peter Vogel en Ingmar Zeisberg.

De zoveel belovende filmreeks rondom globetrotter-held Peter Voss (O.W. Fischer) vervalt tot een prul in de tweede aflevering onder pulpregisseur Marischka, ondanks de bekwame rolbezetting. Het uiterst dunne verhaal gaat over een rijke erfgename die verliefd is op een nep-prins, die op haar fortuin uit is; als Voss haar van de uitbuiter afhelpt, wordt ze op hem verliefd. Onbenullig en versleten.

Liebe auf krummen Beinen

1959 | Komedie

Duitsland 1959. Komedie van Thomas Engel. Met o.a. Sonja Ziemann, Walter Giller, Doris Kirchner, Günther Lüders en Karl-Heinz Schroth.

Giller is schrijver in spe, maar hij heeft geen talent en moet de kost verdienen met de colportage van encyclopedieën. Kirchner, dochter van muziekuitgever Schroth is verliefd op hem, maar mag van pa geen arme sloeber trouwen. Ondanks zijn geldnood neemt Giller een rasechte tekkel op afbetaling om de kittige fotografe Ziemann te imponeren, maar zij houdt hem voor een opsnijder. In de finale krijgen zij elkaar. Een hondse komedie, die goed is voor menige gulle lach naar het boek van Hans Gruhl door Herbert Reinecker en Utz Utermann bewerkt tot scenario. Erich Claunigk stond garant voor de degelijke fotografie vanuit ongebruikelijke perspektieven.

Kein Engel ist so rein

1959 | Komedie, Misdaad, Muziek

Duitsland 1959. Komedie van Wolfgang Becker. Met o.a. Sabine Sinjen, Hans Albers, Peter Kraus, Horst Frank en Gustav Knuth.

Vier spitsboeven Dr. Zilinsky (Albers), Sepp Ziegelr (Knuth), Micki Flunder (Giller) en Bubi Lausch (Frank) luizen Konrad Stoloff (Kraus), het zoontje van een bankdirecteur, erin om toegang te krijgen tot de kluis, maar een jonge zangeres van het Leger des Heils, Therese (Sinjen) is hen te slim af. Een onbenullige film, die zijn witz verloren heeft, ondanks de competente rolverdeling. Eckart Hachfeld schreef het scenario naar een idee van Hans Wilhelm.

Geliebte Bestie

1959 | Drama, Musical

Oostenrijk 1959. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Gerhard Riedmann, Margit Nünke, Willy Birgel, Fred Bertelmann en Mady Rahl.

Een film over het dagelijkse leven in het circus, inclusief leeuwen- en tijgernummers met een bloedige afloop, een scherpschutter, die per ongeluk tijdens een optreden zijn partner doodt, een melancholische clown, zelfmoord in de garderobe, en voor die tijd een losse seksuele moraal, enz.

Peter Voss, der Millionendieb

1958 | Avonturenfilm, Misdaad

Duitsland 1958. Avonturenfilm van Wolfgang Becker. Met o.a. O.W. Fischer, Walter Giller, Ingrid Andree, Mara Lane en Peter Mosbacher.

Een snelle reis om de wereld achter een gestolen buit diamanten in een groots opgezette avonturen-krimi. Een bankier dreigt failliet te gaan als de onverzekerde kostbaarheden niet op tijd in Duitsland terugkomen. Gefilmd op allerlei lokaties: Genua, Barcelona, Lissabon, Rio de Janeiro, Mexico City, Tokio en HongKong. Gedurfde (thans gedateerde) Hollywood-aanpak 'Made in Germany', maar nog altijd onderhoudend.

Italienreise - Liebe inbegriffen

1958 | Romantische komedie

Duitsland 1958. Romantische komedie van Wolfgang Becker. Met o.a. Paul Hubschmid, Susanne Cramer, Walter Giller, Hannelore Schroth en Walter Koch.

Tijdens een rondreis in Italië worden fotomodel Ilse en de aantrekkelijke reisleider Robert smoorverliefd op elkaar. Ilse's jaloerse verloofde Hans zit de tortelduifjes echter gevaarlijk dicht op de hielen.

Der Millionendieb Peter Voss

1958 | Avonturenfilm

Duitsland 1958. Avonturenfilm van Wolfgang Becker. Met o.a. Walter Giller, Ingrid Andree, Ludwig Linkmann, Hans Leibelt en O.W. Fischer.

Tijdens een rondreis in Italië worden fotomodel Ilse en de aantrekkelijke reisleider Robert smoorverliefd op elkaar. Ilse's jaloerse verloofde Hans zit de tortelduifjes echter gevaarlijk dicht op de hielen.

Drei Mann auf einem Pferd

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Kurt Meisel. Met o.a. Walter Giller, Nadja Tiller, Gardy Granass, Theo Lingen en Kurt Meisel.

Erwin Tucke is dichter, maar hij moet de kost winnen met het maken van vier-regelige rijmpjes voor ansichtkaarten. Daarmee kan hij nauwelijks het zout in de pap verdienen. In zijn vrije tijd vult hij als hobby de paardentoto in, want voor Erwin is dit net zoiets als een kruiswoordpuzzel.

Die große Chance

1957 | Musical, Komedie

Duitsland 1957. Musical van Hans Quest. Met o.a. Walter Giller, Gardy Granass, Michael Cramer, Wera Frydtberg en Robert Freitag.

Walter maakt deel uit van een groep Heidelbergse studenten die hun hart verpacht hebben aan jazzmuziek. Walters vader moet niets hebben van de muziek, en ook in de liefde heeft Walter de nodige zorgen. Dankzij de hulp van een liberale kapelaan lukt het de jongeren sommige vooroordelen van de ouders weg te nemen.

Der schräge Otto

1957 | Komedie, Musical

Duitsland 1957. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Germaine Damar, Grethe Weiser, Walter Giller, Paul Hörbiger en Gunther Philipp.

Flauwe komedie der verwisselingen over het hoofd van de persdienst Otto Schräge (Giller) van de vermaarde Korty- Revue, die verliefd wordt op Topsy Müller (Damar), een leuk jong ding dat heel aardig kan dansen. Ze heeft één vurige wens: carrière maken bij de revue. Ze vindt Otto een leuke vent, die ze voor Herr Korty houdt. Voordat Otto haar kan uitleggen wie hij nu wel werkelijk is, maakt Topsy's vader, die chefkok is van Hotel Esplanade, een einde aan hun verhouding en het eerste misverstand is aldus geboren. Kortom Topsy wordt toch een revue-ster en ze trouwt met Otto, maar dan is de kijker een dikke anderhalf uur verder en heeft zich onthutst afgevraagd wát er nou zo grappig aan deze film zou moeten zijn.

Spion für Deutschland

1956 | Biografie, Drama, Thriller

Duitsland 1956. Biografie van Werner Klingler. Met o.a. Martin Held, Nadja Tiller, Walter Giller en Viktor Staal.

Het waargebeurde verhaal van een Duitse agent die in 1944 naar de VS werd gestuurd om de ontwikkeling van de atoombom tegen te houden.

Schwarzwaldmelodie

1956 | Drama, Romantiek

Duitsland 1956. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Carl Wery, Claus Biederstaedt, Gardy Granass, Willy Fritsch en Siegfried Breuer jr.

Susanne Stettner is verloofd met componist Hans Homann, die het maar niet lukt de doorbraak te maken. Ondertussen zit haar vader in de financiële problemen en zou het hem heel goed uitkomen als Susanne ging trouwen met vermogende, maar oudere ondernemer Olberg.

Ich und meine Schwiegersöhne

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Grethe Weiser, Walter Giller, Rudolf Platte, Heinz Erhardt en Bibi Johns.

De weduwe (Weiser) van een speelgoedfabrikant probeert de niet zo goed lopende onderneming weer te laten floreren met de hulp van haar schoonzonen (Giller en Platte). Een gedateerde klucht met sterren van weleer, glitter en klatergoud van de toenmalige Schlager-scene, die hooguit curieus is voor de diepe invloed van het moderne Amerika op de na-oorlogse Duitse samenleving. Gustav Kampendonck bewerkte een idee van Hans Sturm. Het camerawerk deed Erich Claunigk.

Der Hauptmann von Köpenick

1956 | Komedie, Drama

Duitsland 1956. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Heinz Rühmann, Hannelore Schroth, Erich Schellow, Willy A. Kleinau en Martin Held.

Naar het gelijknamige toneelstuk van Carl Zuckmayer, die ook meeschreef aan het scenario. Der Hauptmann von Köpenick kreeg in Berlijn zowaar zes filmprijzen, overigens niet tot genoegen van de kritische filmpers. Jonas van Ottomar Domnick was toch een veel mooiere film, een heuse auteursfilm bovendien. Waarom moest Zuckmayers oubollige verhaal (over een schoenmaker die zich als legerkapitein verkleedt om in het bezit te komen van een broodnodig paspoort), met uitgerekend bonhomme Rühmann in de hoofdrol zo dik in de prijzen vallen. Käutner kon er niet mee zitten. Hij had zijns inziens een volwassen komedie afgeleverd, een serieuze zij het luchtige satire over het Pruisische ontzag voor uniformen.

Das Sonntagskind

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Kurt Meisel. Met o.a. Heinz Rühmann, Hannelore Bollmann, Werner Peters, Günther Lüders en Walter Giller.

Kleermaker wordt kort na WO II door een Britse militaire rechtbank tot een korte gevangenisstraf veroordeeld. Maar omdat hij zijn vrouw niet in de steek wil laten, haalt hij zijn leerling over om voor hem de cel in te gaan.

Charleys Tante

1956 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1956. Komedie van Hans Quest. Met o.a. Claus Biederstaedt, Walter Giller, Heinz Rühmann, Elisa Loti en Ina Peters.

Man wil zijn jongere broer en diens vriend helpen bij hun afspraakje met twee knappe meisjes en verkleedt zich daarom als een rijke tante uit Brazilië.

Die Drei von der Tankstelle

1955 | Komedie, Muziek

Duitsland 1955. Komedie van Hans Wolff. Met o.a. Adrian Hoven, Walter Giller, Walter Müller, Willy Fritsch en Claude Farell.

Drie vrienden ontdekken na een vakantie dat ze geen van allen nog geld of bezittingen hebben. Ze verkopen hun auto en beginnen een tankstation. Daar leren ze de mooie Gaby (Damar) kennen en alledrie worden ze verliefd op haar. Herverfilming van de klassieker uit 1930. Germaine Damar is natuurlijk lang geen Lillian Harvey, al is een liedje als 'Ein Freund, ein guter Freund' nog niet vergeten. Maar ook Adrian Hoven is als Der Peter, die uiteindelijk rijke dochter Gaby's hartje wint, bepaald geen Willy Fritsch.

Das Bad auf der Tenne

1955 | Komedie

Duitsland 1955. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Paul Klinger, Sonja Ziemann, Karl Schönböck, Rudolf Platte en W.A. Kleinau.

De nodeloze herverfilming van de redelijke kleurenfilm uit 1943, die meer weg heeft van een kluchtige heimatfilm (wat de dorpsintrige betreft) en een vroege voyeuristische buiten-het- beeld-blootfilm over een Belgische burgemeestersvrouw in de 18e eeuw, die zonder dat ze het wist model stond voor een beeldhouwer die een bronnennimf moest maken voor de dorpsfontein (door haar man feestelijk te onthullen), toen ze in de vrije natuur haar nieuwe badkuip uitprobeerde. Zonde van de bekwame spelers.

Wirbel um Irene

1953 | Komedie

Joegoslavië​/​​Oostenrijk 1953. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Bruni Löbel, Walter Giller, Helli Servi, Friedl Czepa en Hans Olden.

Hupse secretaresse L[KA3]obel valt in voor een zangeresje in een dansgelegenheid en versgebakken jurist Giller die denkt dat zij de aangekondigde Nicoletti is, wordt verliefd op haar. Als hij haar later redt van een bijna-aanrijding brengt hij haar naar (het verkeerde) huis (van strenge directeur Olden van het grote bedrijf waar hij in dienst is). Als Olden thuiskomt en op bed een onmachtige jongedame vindt, is hij verward en zijn vrouw die even later van een reis terugkeert, denkt dat zij haar man betrapt heeft met een employée van de firma, omdat Löbel daar ook werkt. Kortom een komedie der verwisselingen. Routineus geregisseerd en gespeeld. Zeer in de geest van zijn tijd. Scenario van Lilian Belmont en Ernst WAldbrunn naar een novelle van Hans Nüchtern. Camerawerk van Oskar Schnirch. Ook bekend als IRENE IN NÖTEN.

Südliche Nächte

1953 | Muziek, Komedie

Duitsland 1953. Muziek van Robert A. Stemmle. Met o.a. Walter Müller, Walter Giller, Germaine Damar, Waltraut Haas en Margit Saad.

Twee vrienden trekken naar het verre Italië om een zangeresje te zoeken. Hun reis geeft aanleiding tot veel prentbriefkaarten-zoetigheid en opgewekte liedjes. Amusement van de onderste plank.

Skandal im Mädchenpensionat

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Erich Kobler. Met o.a. Walter Giller, Günther Lüders, Joachim Brennecke, Fritz Odemar en Ernst Waldow.

Drie vrienden die zich voor een feest als soldaten hebben verkleed komen onder de invloed van overmatig alcoholgebruik terecht in een meisjespensionaat, waar ze als onderwijzeressen worden binnengehaald. Een niet erg geslaagde kruising tussen SOME LIKE IT HOT en FEUERZANGENBOWLE, die geen minuut aan een van beide voorbeelden kan tippen.

Schlagerparade

1953 | Muziek

Duitsland 1953. Muziek van Erik Ode. Met o.a. Germaine Damar, Walter Giller, Bully Buhlan, Karl Schönböck en Lys Assia.

Een jonge, onbekende componist schrijft een aardig liedje, maar een ander dreigt met de eer te gaan strijken. Er wordt in deze film zoveel gezongen dat het verhaaltje naar de achtergrond verdwijnt, maar dat zal ook wel de bedoeling zijn geweest.

Heimlich, still und leise

1953 | Muziek

Duitsland 1953. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Gretl Schörg, Walter Giller, Hans Nielsen en Theo Lingen.

Een beroemde operettezangeres moet heel wat doorstaan voordat het geluk haar toelacht. Een niet onaardige operettefilm, waarvoor Paul Linckes muziek door Michael Jary in een nieuw jasje werd gestoken.

Fräulein Casanova

1953 | Komedie, Familiefilm

Oostenrijk 1953. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Gertrud Kückelmann, Angelika Hauff, Loni Heuser, Paul Henckels en Walter Giller.

Een kleinburgerlijk meisje wil zich wreken op haar ontrouwe verloofde. Ze beantwoordt een contactadvertentie en met een haar onbekende heer trekt ze er een weekeindje op uit. In het hotel treft ze niet alleen haar toekomstige schoonvader, die achter een danseresje aanzit, maar ook haar geliefde, die plotseling jaloers is geworden. Krachteloos en oppervlakkig vermaak. Scenario van Karl Hans Leiter en Helmut Qualtinger. Camerawerk van Fritz Arno Wagner en Karl Löb.

Wochenend im Paradies

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Paul Dahlke, Carola Höhn, Walter Giller, Christine Jansen en Harald Paulsen.

Een belastingambtenaar met twee dochters vindt als weduwnaar in een vrouwelijke tandarts een aardige nieuwe vrouw.

Frau Casanova

1952 | Komedie

Oostenrijk 1952. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Angelika Hauff, Walter Giller en Gertrud Kückelmann.

Fritz Schramm, chef van een modehuis in Wenen, is verliefd op het danseresje Raffaela. Zijn ouders willen echter dat hij een verstandshuwelijk aangaat met Eva Schröder, de dochter van een bevriende warenhuiseigenaar. Hoewel Eva niet bijzonder verliefd is op Fritz, stoort het haar toch dat hij stiekem afspraakjes maakt met Raffaela. Hierop besluit ze hem een lesje te leren.

Die Diebin von Bagdad

1952 | Komedie, Muziek, Fantasy

Duitsland 1952. Komedie van Carl Lamac. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Paul Kemp, Theo Lingen en Fita Benkhoff.

Een klerendievegge aan het kaliefhof weet samen met een roofzuchtige sjeik te ontsnappen. Dit onbenullige en genante gedoe is in het milieu van 1001 Nacht gesitueerd en laat de publiekslievelingen Ziemann en Prack voor de verandering eens in een zeer exotische rol zien... Scenario van Gustav Kampendonck.

Der bunte Traum

1952 | Muziek, Komedie, Romantiek

Duitsland 1952. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Vera Molnar, Felicita Busi, Oscar Sima, Josef Meinrad en Alexander Engel.

Tegen het decor van een pompeuze ijsrevue en in het filmmilieu speelt zich een onbeduidende geschiedenis rond de grote liefde en het willen maken van carrière af. Von Cziffra probeerde met deze film vergeefs een vervolg te geven aan zijn succes DER WEIßE TRAUM uit 1943.

Der Tag vor der Hochzeit

1952 | Familiefilm

Duitsland 1952. Familiefilm van Rolf Thiele. Met o.a. Paul Dahlke, Käthe Haak, Lisabet Müller, Joachim Brennecke en Elisabeth Flickenschildt.

Opwinding in een Duits universiteitsstadje vlak na het eind van WO II: er zal hoog staatsbezoek komen. Het zou een grote dag kunnen zijn voor de ambitieuze burgemeester, ware het niet dat precies op die dag zijn dochter zal trouwen. Het liefste zou hij het huwelijk uitstellen. Een hier en daar rake satire op de beginperiode van de Duitse Bondsrepubliek en de nasleep van de nazi-tijd. Dat het verhaal niet diep genoeg gaat wordt ruimschoots goedgemaakt door de opmerkelijke ploeg acteurs en de puntige dialogen.

Sensation in San Remo

1951 | Muziek, Komedie

Duitsland 1951. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Peter Pasetti, Ewald Balser, Elisabeth Markus en Maria Litto.

De dochter van een professor, die gymnastieklerares is, werkt in het geheim als nachtclubdanseres. Ze oogst, na allerlei verwarrende gebeurtenissen, roem met haar optredens en eveneens wint zij de liefde van een componist. Onnozel verhaal als omlijsting voor allerlei handelingen in een dure revue rond Marika Rökk.

Primanerinnen

1951 | Romantiek, Drama

Duitsland 1951. Romantiek van Rolf Thiele. Met o.a. Ingrid Andree, Walter Giller, Christiane Jansen, Jochen Wolfgang Meyn en Gudrun Rabente.

Hartverscheurende geschiedenis rond de eerste liefde, de verwarring, de conflicten en het weer uit elkaar gaan van jongeren in de leeftijd van zevetien tot achttien jaar. Thiele, in die tijd een veelgevraagd regisseur, maakte met deze verfilming van de novelle Ursula van Klaus Erich Boerner zijn regiedebuut. Nogal bombastisch maar niet zonder begrip voor de jongere generatie.

Falschmünzer am Werk

1951 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1951. Misdaad van Louis Agotay. Met o.a. Paul Klinger, Paul Dahlke, Walter Giller, Leonore Aubert en Harald Paulsen.

Een wat ouderwetse misdaadfilm over auto's die in de Bondsrepubliek gestolen worden en naar Frankrijk gesmokkeld worden, en die met vals geld betaald worden. Een wakkere verslaggever in vermomming helpt de politie de misdaad oplossen. Het scenario is van regisseur Agotay. Het camerawerk is van Ekkehard Kyrath en Heinz Pehlke.

Die Frauen des Herrn S.

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Sonja Ziemann, Paul Hörbiger, Loni Heuser, Oskar Sima en Fita Benkhoff.

Martin heeft met deze film, verpakt in een klassiek drama rond Socrates (H[KA3]orbiger), zijn onuitstaanbare vrouw Xantippe (Heuser) en diens liefje Euritrie (Ziemann), een rake satire gemaakt, die bij de première niet onomstreden was, over het lot van Duitsland na WO II. Goed spel.

Wirbel um Irene

1950 | Komedie

Oostenrijk 1950. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Walter Giller, Bruni Lobel en Susi Nicoletti.

Martin heeft met deze film, verpakt in een klassiek drama rond Socrates (H[KA3]orbiger), zijn onuitstaanbare vrouw Xantippe (Heuser) en diens liefje Euritrie (Ziemann), een rake satire gemaakt, die bij de première niet onomstreden was, over het lot van Duitsland na WO II. Goed spel.

Kein Engel ist so rein

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Helmut Weiss. Met o.a. Fita Benkhoff, Olga Tschechowa, Gardy Granass, Paul Dahlke en Paul Kemp.

Een vrouw brengt haar echtgenoot tot wanhoop, omdat zij gelooft dat haar gestorven man uit een eerder huwelijk nog contact met haar heeft vanuit het hiernamaals. Het duurt lang tot men haar ervan kan overtuigen dat dit een hersenschim is. Dit idee, wat niet bijzonder origineel is, wordt er met enkele gags ook niet beter op.

Insel ohne Moral

1950 | Komedie, Familiefilm, Erotiek

Duitsland 1950. Komedie van Volker von Collande. Met o.a. Albert Florath, Erna Sellmer, Carl Voschgerau, Carsta Löck en Paul Henckels.

Had oorspronkelijk een film over de jeugd rond 1950 moeten worden. Het werd slechts een onbedoeld lachwekkende tienerklucht over een schoonheidswedstrijd op een vakantie-eiland in de Noordzee. De film toont voor de toenmalige begrippen verbazend veel bloot.

Artistenblut

1949 | Komedie, Muziek

Duitsland 1949. Komedie van Wolfgang Wehrum. Met o.a. Hans Richter, Dorit Kreysler, Fritz Odemar, Karin Jacobsen en Hubert von Meyerinck.

Een ex-clown van een ijsrevue, die terwille van zijn vrouw zijn beroep opgaf, is niet tevreden met zijn nieuwe bestaan van koopman. Dan komt het toeval hem te hulp. Hij ontmoet een dubbelganger, met wie hij zijn leven kan ruilen, zodat hij eindelijk weer in de schijnwerpers staat. Breedvoerige komedie der verwisselingen met de karige decors van vlak na de oorlog.