Nicolas Cazalé: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Filles de joie

2020 | Drama

België​/​​Frankrijk 2020. Drama van Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich. Met o.a. Sara Forestier, Noémie Lvovsky, Annabelle Lengronne, Nicolas Cazalé en Jonas Bloquet.

Iedere dag steken ze de Belgische grens over om onder sprookjeschachtige namen als Athena en Shererazade in een bordeel mannen te ontvangen: drie ‘meisjes van plezier’. Hebben ze ieder thuis al hun sores, het werk geeft weer andere moeilijkheden. Geen wonder dat er een dode valt. Actrice Paulicevich debuteert als regisseur van een drama met een weinig verdiepend scenario dat een moeizame wending neemt. Het zijn de drie actrices, waaronder Forestier als moeder van drie met een stalkende ex, die voor mooie momenten zorgen.

1, 2, 3 voleurs

2011 | Misdaad

Frankrijk 2011. Misdaad van Gilles Mimouni. Met o.a. Nicolas Cazalé, Isabelle Carré, Olivier Sitruk, Reda Kateb en Féodor Atkine.

Het leven van koerier Luis is een meervoudige anticlimax, dus gaat hij er met de geldtransportwagen en vijf miljoen van tussen. Zijn oude vrienden Emma en Sam, allebei jurist, zien zich voor een dilemma geplaatst. Voor tv gedraaide misdaadfilm met romantisch tintje komt niet in de buurt van Mimouni's prachtige L'appartement, maar amuseert niettemin. Dat is vooral te danken aan Cazalé en de snoezige Carré. Onbedoeld heeft de productie analogieën met de werkelijkheid: de Frans-Servische geldkoerier Tony Musulin haalde met eenzelfde stunt in november 2009 de internationale media.

UV

2007 | Drama, Mysterie

Frankrijk 2007. Drama van Gilles Paquet-Brenner. Met o.a. Marthe Keller, Jacques Dutronc, Nicolas Cazalé, Anne Caillon en Laura Smet.

Tsjirpende cicaden, ijle klanken van Delibes en Górecki. Loom sluipt hij naderbij, deze broeierige psychothriller in de stijl van La piscine. Is Boris (Cazalé), die op een snikhete julidag arriveert in de mediterrane-kustvilla van een welgestelde familie, werkelijk een internaatvriend van de afwezige zoon des huizes? Raadsels. Spijtig dan, dat de slotakte van deze sterk geacteerde romanbewerking van Serge Joncour zo teleurstelt. Sensuele ‘Scope-fotografie, begeleid door elegante akoestische-gitaarthema’s van Terres d’Amour, benut horizonbreedte en snerpend wit zonlicht optimaal. Laura Smet en Anne Caillon spelen met eensgezind ennui de rijkeluisdochters.

Le fils de l'épicier

2007 | Drama

Frankrijk 2007. Drama van Eric Guirado. Met o.a. Nicolas Cazalé, Clotilde Hesme, Jeanne Goupil, Daniel Duval en Stephan Guérin-Tillie.

Na een afwezigheid van tien jaar keert Parijzenaar Antoine Sforza (Cazalé) weer terug naar zijn geboortedorp in de Provence. Zijn vader heeft een hartinfarct gehad en Antoine moet een tijdje zijn plaats innemen als winkelier/chauffeur van een krakkemikkige SRV-wagen die in het saaie maar zeer pittoreske dorpje de boodschappen thuisbezorgt bij de grotendeels bejaarde inwoners. Gaandeweg went hij aan het lokale levenstempo, bovendien komt zijn Parijse overbuurvrouw Claire (Hesme) op bezoek. Ondanks een voorspelbaar verhaal is Le fils de l'épicier innemend in zijn eenvoud. En Guirado's liefdesverklaring aan het Franse platteland is besmettelijk.

Caótica Ana

2007 | Komedie, Drama, Romantiek

Spanje 2007. Komedie van Julio Medem. Met o.a. Manuela Vellés, Charlotte Rampling, Bebe, Asier Newman en Nicolas Cazalé.

Erotisch drama over 18-jarige aspirant schilderes Ana die leerde schilderen in een grot. Regie Julio Medem (Lucia y el sexo).

Le grand voyage

2004 | Drama

Marokko​/​​Frankrijk 2004. Drama van Ismaël Ferroukhi. Met o.a. Nicolas Cazalé, Mohamed Majd en Jacky Nercessian.

'Waarom heb je niet gewoon het vliegtuig genomen?' vraagt Reda aan het eind van Le grand voyage aan zijn vader. De twee hebben dan een zware autorit van Frankrijk naar Saoedi-Arabië achter de rug. Reda's vraag illustreert de kloof tussen de generaties. Hij moet van z'n vader horen dat een pelgrimstocht naar Mekka de nodige moeite moet kosten. Maar de uitkomst van deze roadmovie is voorspelbaar: vader en zoon komen nader tot elkaar. De manier waarop dat gebeurt, ligt minder voor de hand. Goed kijken, en niet te snel oordelen, adviseert de regisseur. Dat geldt ook voor zijn film, die gaandeweg aan schoonheid en zeggingskracht wint.

Robinson Crusoë

2003 | Avonturenfilm, Familiefilm

Frankrijk​/​​Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 2003. Avonturenfilm van Thierry Chabert. Met o.a. Pierre Richard, Nicolas Cazalé, Jean-Claude Leguay, Marie Béraud en Michel Perron.

Precies driehonderd jaar geleden werd Alexander Selkirk alleen op een onbewoond eilandje gezet. Zijn overlevingsverhaal inspireerde Daniel Defoë tot het schrijven van Robinson Crusoë in 1719. In het eerste deel (L'île de Robinson) van Chaberts Franse versie (oorspronkelijk werd deze tv-film in twee keer uitgezonden), wordt Crusoë (Richard) door slavenhandelaren vlak bij Venezuela uitgezet. In deel twee (Robinson et Vendredi) redt hij een inboorling (Cazalé) die hij Vrijdag noemt en ontstaat er tussen de mannen een strijd om de betekenis van het woord beschaving. Een uitstekende, op Cuba gefilmde, Crusoë-versie.

Les chemins de l'oued

2002 | Drama

Frankrijk​/​​Algerije 2002. Drama van Gaël Morel. Met o.a. Nicolas Cazalé, Amira Casar, Kheireddine Defdaf en Mohamed Majd.

Nadat de Frans-Algerijnse Samy per ongeluk een Parijse agent heeft doodgereden, besluit hij een tijd onder te duiken bij familie op het Algerijnse platteland. De westerse jongen, die geen woord Arabisch spreekt, krijgt een flinke cultuurschok voor de kiezen, maar wordt ook geconfronteerd met de ravage die de recente burgeroorlog in het geboorteland van zijn moeder heeft aangericht. Regisseur Morel (À toute vitesse) brengt de chaos haast understated, maar evengoed erg indringend in beeld. Viel op diverse festivals in de prijzen.

Bella ciao

2001 | Drama, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 2001. Drama van Stéphane Giusti. Met o.a. Jacques Gamblin, Yaël Abecassis, Jalil Lespert, Vahina Giocante en Océane Mozas.

Nadat de Frans-Algerijnse Samy per ongeluk een Parijse agent heeft doodgereden, besluit hij een tijd onder te duiken bij familie op het Algerijnse platteland. De westerse jongen, die geen woord Arabisch spreekt, krijgt een flinke cultuurschok voor de kiezen, maar wordt ook geconfronteerd met de ravage die de recente burgeroorlog in het geboorteland van zijn moeder heeft aangericht. Regisseur Morel (À toute vitesse) brengt de chaos haast understated, maar evengoed erg indringend in beeld. Viel op diverse festivals in de prijzen.