Wilhelm Neef is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Wenn du groß bist, lieber Adam

1966 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1966. Familiefilm van Egon Günther. Met o.a. Stephan Jahnke, Gerry Wolff en Manfred Krug.

Een vader en een zoon krijgen een wonderlamp in de vorm van een zwaan in hun bezit, waarmee je kunt vaststellen of iemand de waarheid spreekt of liegt. Ze beginnen te twijfelen aan het nut ervan en of het wel zo verstandig is om te weten wanneer iemand de waarheid spreekt. Ze besluiten de lamp te laten 'verdwijnen' temidden van de replica's die een fabriek ondertussen produceert omdat iederen zo'n lamp wel wil bezitten. Het communistische regime in de DDR voelde zich zeer aangesproken en verbood de film, zodat deze pas in 1990 voor het eerst vertoond kon worden. Het scenario is van de regisseur en Helga Schütz. Het camerawerk is van Helmut Gerwald.

Die Söhne der grossen Bärin

1965 | Western

Oost Duitsland 1965. Western van Josef Mach. Met o.a. Gojko Mitic, Jiri Vrstala, Rolf Römer, Hans Hardt-Hardtloff en Brigitte Krause.

Dit was de eerste van tien DDR-westerns met Mitic in de hoofdrol. De regisseur is een Tsjech en de film is in Joegoslavië opgenomen, waar Mitic ook vandaan komt. Een kinderlijke verfilming van de roman van Lieselotte Welskopf- Henrich waarin de laatste Dakota-Indianen een reservaat ontvluchten om na een barre tocht de vrijheid te verkrijgen. Het thema is geënt op CHEYENNE AUTUMN, maar kwalitatief is geen vergelijking mogelijk. Goed bedoeld, maar dat garandeert nog geen onderhoudende western. Het camerawerk is van Jaroslav Tuzar.

Schlösser und Katen

1957 | Drama

Oost Duitsland 1957. Drama van Kurt Maetzig. Met o.a. Raimund Schelcher, Erika Dunkelmann, Erwin Geschonnek, Harry Hindemith en Karla Runkehl.

Naar een scenario van de dichter Kuba (Kurt Barthel) is dit één van de meest interessante DEFA-produkties. Een meisje werkt zich op van arbeidster tot dierentuin-specialiste en staat haar stiefvader bij in haar geboortedorp met allerlei collectivisatie-problemen.

Der Hauptmann von Köln

1956 | Drama

Oost Duitsland 1956. Drama van Slatan Dudow. Met o.a. Rolf Ludwig, Erwin Geschonneck, Christel Bodenstein en Else Wolz.

Een werkloze kelner wordt aangezien voor een nazi-officier, maar dat levert hem steeds betere baantjes op tot in de hoge politiek toe. Als de werkelijke officier, een gezochte oorlogsmisdadiger, opduikt, moet de kelner terechtstaan wegens oplichting en de oorlogsmisdadiger gaat vrijuit. Een aangrijpende oorlogssatire uit de DEFA-studio's.

Ernst Thälmann - Führer seiner Klasse

1955 | Biografie

Oost Duitsland 1955. Biografie van Kurt Maetzig. Met o.a. Günther Simon, Hans-Peter Minetti, Karla Runkehl, Karl Brenk en Paul R. Henker.

Vervolg van de officiële DDR-biografie vanaf 1923 tot Thälmanns terechtstelling door de nazi's in 1944 in Buchenwald. Ondanks alle propagandaclichés waarop door de regie de nadruk wordt gelegd, een iets betere film dan het vorige deel.

Ernst Thälmann - Sohn seiner Klasse

1954 | Biografie

Oost Duitsland 1954. Biografie van Kurt Maetzig. Met o.a. Günther Simon, Hans-Peter Minetti, Erika Dunkelmann, Gerhard Bienert en Erich Franz.

Oostduitse filmbiografie over de bekende communistenleider. Een flink budget kan niet verhinderen dat een interessant gegeven verworden is tot botte partijpropaganda, een persoonlijkheid als Thälmann onwaardig.