Jessica de Rooij (1981): muziek.
Er zijn 9 films gevonden.

Blood & Gold

2023 | Actie, Komedie, Drama, Oorlogsfilm, Western

Duitsland 2023. Actie van Peter Thorwarth. Met o.a. Jördis Triebel, Robert Maaser, Alexander Scheer, Marie Hacke en Roy McCrerey.

Een komische oorlogsfilm waarin wraak wordt genomen op de nazi’s, die in knap georkestreerde actiescènes om zeep worden geholpen. Klinkt bekend? De makers van de Duitse Netflixfilm Blood & Gold maken er geen geheim van dat hun film een duidelijke variatie is op het meesterlijke Inglourious Basterds van Quentin Tarantino. De wrekers in deze film zijn echter geen Amerikanen, maar Duitsers. Een gedeserteerde soldaat en een verweduwde boerin nemen het op tegen een nazi-bataljon, dat onder leiding van een verminkte SS-officier op zoek is naar joods goud. De gemoederen raken nogal verhit en het bloed gutst rijkelijk in deze redelijk voorspelbare, maar ook erg vermakelijke genremix van western, actiekomedie en familiedrama.

Ostfriesenkiller

2017 | Misdaad

Duitsland 2017. Misdaad van Sven Bohse. Met o.a. Christiane Paul, Christian Erdmann, Barnaby Metschurat en Svenja Jung.

Sinds 2007 publiceert de productieve schrijver Klaus-Peter Wolf zijn in het noord-westen van Duitsland spelende Ostfriesen-thrillers, tot dusver alle twaalf verkoopknallers. In de reeks worden commissaris Ann Kathrin Klaasen en haar team met de meest uiteenlopende misdaden geconfronteerd. In Ostfriesenkiller, eerste adaptatie door het ZDF, die de rechten voor de gehele serie aankocht, zoekt Klaasen uit waarom leden van een stichting die de zorg en financiën van gehandicapten onder haar hoede heeft, het loodje leggen. Bovengemiddelde, grimmig-realistische tv-krimi met de charismatisch-charmante Paul in een nieuwe succesfase van haar loopbaan.

Forget Me Not

2012 | Documentaire

Duitsland 2012. Documentaire van David Sieveking.

Documentaire van David Sieveking, waarin hij zijn moeder volgt die de ziekte van Alzheimer heeft.

Ein vorbildliches Ehepaar

2012 | Komedie

Duitsland 2012. Komedie van Ben Verbong. Met o.a. Uwe Ochsenknecht, Heino Ferch, Sophie von Kessel, Beate Abraham en Annika Kuhl.

De vers gescheiden Thomas en Roman treffen elkaar bij toeval op het herentoilet van een rechtbank. Het klikt tussen de twee en al snel trekken ze bij elkaar in. Samen smeden ze een plan om hun vrouwen voor zich terug te winnen. Er is slechts één probleem: ze zijn beiden verliefd geworden op de ex van de ander. Dat levert een aantal best amusante scènes op, mits je niet allergisch bent voor de vele Duitse woordgrappen. Remake van het Franse Un couple modèle.

Auschwitz

2011 | Historische film, Documentaire

Duitsland 2011. Historische film van Uwe Boll. Met o.a. Arved, Uwe Boll en Nik Goldman.

De vers gescheiden Thomas en Roman treffen elkaar bij toeval op het herentoilet van een rechtbank. Het klikt tussen de twee en al snel trekken ze bij elkaar in. Samen smeden ze een plan om hun vrouwen voor zich terug te winnen. Er is slechts één probleem: ze zijn beiden verliefd geworden op de ex van de ander. Dat levert een aantal best amusante scènes op, mits je niet allergisch bent voor de vele Duitse woordgrappen. Remake van het Franse Un couple modèle.

Max Schmeling

2010 | Biografie, Drama, Sportfilm

Duitsland​/​​Kroatië 2010. Biografie van Uwe Boll. Met o.a. Henry Maske, Susanne Wuest en Heino Ferch.

Teleurstellende biopic over Max Schmeling, de Duitse bokskampioen die door de nazi's als toonbeeld van Arische suprematie werd geafficheerd. Regisseur Boll, die lange tijd te boek stond als 's werelds slechtste regisseur, castte oud-bokser Maske in de titelrol, maar dat bleek een dramatische misser te zijn. Maske had geen enkele acteerervaring, en dat wreekt zich in elke scène. Ook heel jammer: de ongeïnspireerde manier waarop de mythische gevechten tussen Schmeling en Joe 'The Brown Bomber' Louis in beeld worden gebracht.

Rampage

2009 | Actiefilm, Thriller, Drama

Canada​/​​Duitsland 2009. Actiefilm van Uwe Boll. Met o.a. Brendan Fletcher, Shaun Sipos, Michael Paré, Lynda Boyd en Robert Clarke.

Actiedrama van Uwe Boll, de zelfingenomen Duitse filmmaker (woonachtig in Canada) die dankzij tenenkrommend slechte films als House of the Dead en Alone in the Dark door het leven gaat als pispaaltje van filmprofessionals en critici. Deze Rampage, waarin een verontwaardigde jongeman zoveel mogelijk stadsgenoten doodschiet, is bedoeld als een pamfletfilm over de ingedutte westerse maatschappij. Boll wilde naar eigen zeggen een discussie op gang brengen rond overbevolking, en meende dat een gortdroge film met een massamoordenaar bij uitstek geschikt was voor zijn boodschap. Het werd een flop, net zoals het vervolg. Akelig onzinnig werk van een dito filmmaker.

Far Cry

2008 | Actiefilm

Duitsland​/​​Canada 2008. Actiefilm van Uwe Boll. Met o.a. Til Schweiger, Emmanuelle Vaugier en Udo Kier.

Voormalig commando Jack Carver (Schweiger) wordt door journaliste Valerie Cardinal (Vaugier) ingehuurd om haar met zijn boot af te zetten bij een geheimzinnig eiland, waar ze de verdwijning van haar oom Max wil onderzoeken. Een gevaarlijke opdracht: het eiland wordt bewoond door een krankzinnige geleerde (Kier), zijn genetisch gemanipuleerde soldaten en ladingen tot de tanden bewapende beveiligers. Gebaseerd op een populair, gewelddadig computerspel, maar geregisseerd door Boll die ook wel de 'slechtste regisseur ter wereld' wordt genoemd, en inderdaad bevat de film werkelijk niets van de zenuwslopende spanning van de game.

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale

2007 | Actiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Duitsland​/​​Canada​/​​Verenigde Staten 2007. Actiefilm van Uwe Boll. Met o.a. Jason Statham, Leelee Sobieski, John Rhys-Davies, Ron Perlman en Claire Forlani.

Regisseur Boll is vermaard als leverancier van bespottelijke pulpcinema en stelt in dat opzicht niet teleur met dit fantasy-epos. De plot - over een eenvoudige boer die het opneemt tegen slechterik Gallian en zijn ork-achtige monsters - is officieel gebaseerd op het computerspel Dungeon Siege, maar Boll heeft duidelijk vooral een eigen versie van The Lord of the Rings voor ogen gehad. Het is ontzagwekkend hoe ondanks een budget van zestig miljoen dollar werkelijk alle aspecten van de film zijn mislukt: van script en acteerwerk tot montage en muziek.