Anzac Wallace

Acteur

Anzac Wallace is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Mauri

1988 | Drama

Nieuw-Zeeland 1988. Drama van Merata Mita. Met o.a. Anzac Wallace, Eva Rickard, James Heyward, Susan D. Ramari Paul en Sonny Waru.

Een dappere poging tot een epos te komen. MAURI (= levenskracht) gaat over voorspoed en tegenslag van een Maori dorpsgemeenschap en de individuen die daarvan deel uitmaken, aan de hand van de avonturen van Wallace, die uit de gevangenis is ontsnapt. Als thriller, liefdesgeschiedenis, psychologisch drama en verhalende documentaire hinkt de film op teveel gedachten.

The Quiet Earth

1985 | Sciencefiction, Drama

Nieuw-Zeeland 1985. Sciencefiction van Geoff Murphy. Met o.a. Bruno Lawrence, Pete Smith, Alison Routledge en Anzac Wallace.

Een wetenschapper (Lawrence) wordt op een dag wakker en ontdekt dat de wereld verlaten is: geen mensen meer! Dat is even leuk - pak iedere auto, grijp in lege winkels naar het lekkerste eten en de beste kleren - maar niet lang natuurlijk. Dan komt hij een vrouw (Routledge) en een andere man (Smith) tegen en dat levert weer nieuwe problemen op. En: waarom hebben nou juist zij de apocalyps overleefd? Curieuze, niet geheel overtuigende, maar wel vermakelijke jaren tachtig science fiction uit Nieuw-Zeeland.

The Silent One

1984 | Drama

Nieuw-Zeeland 1984. Drama van Yvonne Mackay. Met o.a. Telo Malase, George Henare, Anzac Wallace en Pat Evison.

Op een eilandje in de Stille Oceaan spoelt een doofstomme jongen aan. Traditioneel werden deze kinderen gedood, omdat ze ongeluk zouden brengen. Mede door de invloed van westerse ideeën besluit het stamhoofd het kind te laten leven, zeer tegen de zin van de priester in. Als er een rampzalige droogte uitbreekt, eist de bevolking de dood van de jongen. Een ontroerende film met prachtige onderwater-opnamen.

Utu

1983 | Drama

Nieuw-Zeeland 1983. Drama van Geoff Murphy. Met o.a. Anzac Wallace, Bruno Lawrence, Wi Kuki Kaa, Tim Elliot en Ilona Rodgers.

Een ambitieuze pseudo-historische film over de opkomst en ondergang van een Maori-rebel. De Maori's waren de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland die zich lange tijd hebben verzet tegen de kolonisten. Gebaseerd op verschillende legendes en historische feiten. De film maakt vooral indruk door het locatiewerk en de doorleefde vertolkingen. Anderzijds is het scenario te onsamenhangend en anekdotisch van structuur, wat niet belet dat een aantal scènes sterk overkomen. Scenario van Geoff Murphy en Keith Aberdein. Camerawerk van Graeme Cowley. In de V.S. bekort met 12m.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anzac Wallace op televisie komt.

Reageer