Stéphane Loison

Regisseur, Acteur

Stéphane Loison is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La compagnie de Sarah

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Stéphane Loison. Met o.a. Maria Pacôme en Stéphane Hillel.

Sarah (Pacôme) heeft een theater gekocht en een toneelgroep opgericht. Haar gezelschap is niet erg groot maar groot genoeg om Victor Hugo, Jules Renard of Bernard Shaw te spelen en de zaal vol te krijgen. Dan nog behoort het noodzakelijke talent aanwezig te zijn! De film- en tv-regisseuse, die zowel het scenario als de dialogen schreef, heeft getracht iets nieuws te maken op basis van een reeds lang bestaand thema. De grappen zijn echter gezocht en voorspelbaar. De componist heeft een soort geluidsbehangetje gemaakt. Het geheel heeft iets van een langdurig déjà-vu.

Le bourreau des cœurs

1983 | Komedie

Frankrijk 1983. Komedie van Christian Gion. Met o.a. Aldo Maccione, Anna-Maria Rizzoli, Jean Parédès, Jean-Claude Levis en Jole Silvani.

Rokkenjager Maccione heeft altijd al een beroemd acteur willen worden. Verder dan figurantenrolletjes heeft hij het echter nooit gebracht. Op een dag krijgt hij zijn kans als, stand-in voor een grillige, norse hoofdrolspeler. Met zijn natuurlijke charme wint hij de sympathie van de producer, die hem het produktiekapitaal toevertrouwt. Enkele kruimeldieven zijn echter uit op het geld. Oubollige, domme komedie die aan bloedarmoede lijdt. Op de mimiek van Maccione ben je vlug uitgekeken en meer heeft dit geval niet te bieden. Het werd bovendien nog amateuristisch gemaakt ook, terwijl je elke grap een half uur van te voren al ziet aankomen. Het weinig ter zake doende scenario werd geschreven door regisseur Gion, die betere dagen gekend heeft. Achter de camera stond Lionel Legros.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stéphane Loison op televisie komt.

Reageer