Bora Todorovic

Acteur

Bora Todorovic is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Underground

1995 | Oorlogsfilm, Komedie, Drama

Hongarije/Duitsland/Frankrijk/YU 1995. Oorlogsfilm van Emir Kusturica. Met o.a. Miki Manojlovic, Lazar Ristovski, Mirjana Jokovic, Slavko Stimac en Ernst Stötzner.

De absurde avonturen van Marko (Manojlovic) en Petar Popara bijgenaamd Blacky (Ristovski), dikke maatjes die goed verdienen met de zwarte handel. Ze leveren wapens aan degene die erom vraagt en regelen bijeenkomsten voor de communisten. In het Belgrado van 1941 duiken de twee onder in een kelder en blijven daar tot ver nadat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen. Regisseur Kusturica schetst in de film de tragische geschiedenis van een land in oorlog. Visueel overweldigende en intense, zwarte komedie die de Gouden Palm won in Cannes.

O pokojniku sve najlepse

1984 |

YU 1984. Predrag Antonijevic. Met o.a. Zvonko Lepetic, Bora Todorovic, Radmila Zivkovic, Potar Kralj en Bogdan Diklic.

Gesitueerd in een klein Servisch dorpje vlak na de oorlog. Deze debuutfilm is een geslaagde satire op de sociaal-realistische film gemaakt onder de stalinistische dictatuur. Wie nooit de originelen heeft gezien, en veel Europeanen zijn nu eenmaal in die positie, mist natuurlijk die link, maar heeft gelukkig nog het geestige verhaal en de ingehouden vertolkingen. Ook bekend als NOTHING BUT WORDS OF PRAISE FOR THE DECEASED.

Balkanski Spijun

1984 | Film noir, Komedie

YU 1984. Film noir van Boza Nikolic. Met o.a. Dusan Kovacevic, Danilo-Bata Stojkovic, Mira Banjac, Bora Todorovic en Zvonko Lepetic.

Geestige satire over een brave burger die door de veiligheidspolitie wordt ondervraagd over zijn benedenbuur. Hij raakt door de hele zaak geobsedeerd en uiteindelijk bespiedt hij, totaal paranoïde, dag en nacht zijn buurman. Een aantal subplots rond de tweelingbroer van de brave burger en hun stalinistische verleden komt nogal gezocht over en de politieke toespelingen zijn niet altijd even duidelijk, maar het geheel blijft gelukkig constant lichtvoetig en onderhoudend.

Balkan Ekspres

1983 | Drama, Komedie, Oorlogsfilm

YU 1983. Drama van Branko Baletic. Met o.a. Dragan Nikolic, Bora Todorovic en Bata Zivojinovic.

Een stel gauwdieven maakt van de verwarring tijdens de Duitse invasie in Belgrado gebruik om ongestoord hun gang te gaan, tot ze opgescheept worden met een joods meisje dat op de vlucht is voor de Duitse troepen. Ze besluiten het meisje te helpen en raken tegen wil en dank betrokken bij het partizanenverzet. De verdienste van Baletic is dat hij dit op het eerste gezicht tragische gegeven heeft weten om te buigen tot een geestige komedie zonder beroep te doen op platte effecten. Toch blijft de indruk hangen dat het thema beter zou zijn gediend bij een andere, meer specifiek dramatische behandeling.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bora Todorovic op televisie komt.

Reageer