Gunner Møller Pedersen

Componist

Gunner Møller Pedersen is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Smertens børn

1978 | Drama

Denemarken 1978. Drama van Christian Braad Thomsen. Met o.a. Nicolai Brüel, Tania Fox, Emmi Brüel, Ruth Pedersen en Tytter Vind.

Een gevoelige, bijna documentaire zoektocht naar jeugdherinneringen van volwassenen. Soms zijn die mooi, maar meestal paniekerig en angstig. Het kleine meisje Gerda is het alter ego van de regisseur, op zoek naar haar boezemvriendje Kaj. Het verhaal krijgt de vorm van een sprookje, met de jeugdherinneringen als hallucinaties gefilmd, in overbelicht zwartwit.

En Forȧrsdag i Helvede

1976 | Documentaire, Sportfilm

Denemarken 1976. Documentaire van Jörgen Leth.

Zaterdag 10 april 1976. Een gezelschap van internationale beroepsrenners arriveren in Parijs voor weer een editie van Paris-Roubaix, een van de populairste voorjaarsklassiekers. De grote favorieten dit jaar zijn Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck, die samen de top van de Belgische wielersport vertegenwoordigen. We volgen de hectische voorbereidingen. Merckx die tot in de details zijn fiets controleert. Ploegleiders die met hun renners de taktiek bespreken. De renners worden grondig gemasseerd en hun diëet wordt individueel aangepast. Er worden nog enkele rondjes gereden. De volgende dag is het zover. De renners staan voor de start van een 210 km lange tocht doorheen de hel. Een groot deel van de omloop gaat over uiterst slechte weg. Regisseur/scenarist Leth heeft niet enkel aandacht voor de zware beproeving van de renners, maar toont het hele circus dat in de caravaan achter hen aan gaat, evenals de reporters die verslag uitbrengen voor hun radio- of tv-zender, de volgers, de pechvogels en het publiek. Een blik achter de schermen van een grootse sportmanifestatie. Ook niet sportliefhebbers zullen geboeid blijven kijken naar deze 'tocht door de hel', met als gidsen de reportagemakers Ole Michelsen, Ebbe Traberg en Göran Zachrisson. Cameraman Dan Holmberg omringde zich met een team van zevenentwintig fotografen om zeker geen detail te missen van deze eenmalige gebeurtenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gunner Møller Pedersen op televisie komt.

Reageer