Leonardo Treviglio

Acteur

Leonardo Treviglio is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Giovanni Falcone

1993 | Drama, Biografie, Misdaad

Italië 1993. Drama van Giuseppe Ferrara. Met o.a. Michele Placido, Giancarlo Giannini, Anna Bonaiuto, Massimo Bonetti en Nello Rivie.

Een zeer goed gedocumenteerde film waaraan een prima research is voorafgegaan, over de anti-mafia rechters Giovanni Falcone (Placido) en Paolo Borsellino (Giannini). Een verslag van tientallen jaren onderzoek naar de machtsstructuur en activiteiten van de Siciliaanse mafia. Daarbij werden bijna de connecties met top-politici blootgelegd. Falcone vertelt over het complexe wereldwijde netwerk en de gewelddadige machtsstrijd waarin de niets ontziende Corleones de bloedige overwinnaars zijn. Verliezer Buscetta (Musy) kon niet anders dan een boekje opendoen over de machtsstructuur en de invloed in de plaatselijke en nationale overheid. Degelijk spel, alhoewel de karakteropbouw ontbreekt. Flink tempo en scherpe montage maar een zwakke suspense, die tot de uiteindelijke moord leidt. De film ontketende veel discussie.

Spiando Marina

1992 | Erotiek, Misdaad

Italië 1992. Erotiek van George Raminto. Met o.a. Debora Caprioglio, Steve Bond, Sharon Twomey, Leonardo Treviglio en Pedro Loeb.

Mark, een gewezen politieman uit Miami, gaat naar Zuid- Amerika om een drugshandelaar te elimineren. Zijn verleden achtervolgt hem: als agent moest hij terechtstaan wegens corruptie. Hij gaf de namen van de lieden van wie hij geld had aangenomen, waarop zijn zaak werd geseponeerd. Uit wraak vermoordde de drugsmafia zijn vrouw en kind. Op zijn bestemming aangekomen wordt hij verliefd op zijn buurvrouw, een weelderige, stijlvolle, jonge hoer. Hij besluit de man die zijn schat heeft aangezet tot prostitutie op te ruimen, en toevallig, toevallig blijkt dat de drugshandelaar te zijn voor wie hij is gekomen en ook nog eens de man achter de moord op zijn vrouw en kind. Maar hij wordt verraden. Ondertussen hebben we wat soft porno gezien waarvan je niet warm of koud wordt.

Un homme et deux femmes

1991 | Drama, Komedie

Frankrijk 1991. Drama van Valérie Stroh. Met o.a. Valérie Stroh, Lambert Wilson, Jean-Yves Berteloot, Olivia Bruneaux en Julie Jezequel.

Voor haar eerste speelfilm gaat de actrice Val[KA1]erie Stroh geen moeilijkheden uit de weg. Ze plakt immers drie novellen van Doris Lessing aan elkaar en speelt telkens de hoofdrol: in de eerste speelt ze een jonge moeder die zich schuldig voelt tegenover haar man die ze vanwege de baby een beetje verwaarloosd heeft; deel twee een jonge vrouw die het slachtoffer wordt van de onmogelijke liefde tussen broer en zus; het derde verhaal gaat over een (knappe) oude vrijster en onderwijzeres die tijdens haar vakantie in Itali[KA3]e volop vrouw blijkt te zijn, maar neemt wanneer de school weer begint opnieuw haar beschroomde, kille en betweterige ik aan. De film bevat dan ook weinig of geen actie, maar wel een serie psychopathologische portretten. De dialogen klinken aanvaardbaar (en zijn geschreven door René Féret waarvoor Stroh de hoofdrol speelde in de film BAPTEME) en de personages maken een geloofwaardige indruk. Waar komt ons gevoel van schaamte vandaan? Wat opvalt is de overweldigende aanwezigheid van de actrice en de nog onzekere regie ...

Desiderio

1984 | Drama

Italië 1984. Drama van Anna Maria Tatò. Met o.a. Fanny Ardant, Francesca de Sapio en Leonardo Treviglio.

Een journaliste mist de veerboot naar Griekenland, en dat geeft haar de gelegenheid om in haar geboorteplaats Apulia haar moeder en grootmoeder op te zoeken. Ze denkt terug aan haar ongelukkige jeugd, toen ze geslagen en misbruikt werd. In haar dromen spookt ook een verkrachter rond. Haar grootmoeder neemt haar als het ware in analyse, waardoor ze haar ellendige verleden kan verwerken. Ze vindt gemoedsrust en vertrekt opgelucht naar Griekenland. Traag, maar goed gespeeld.

Fuori dal giorno

1982 | Drama

Italië 1982. Drama van Paolo Bologna. Met o.a. Leonardo Treviglio, Lidia Broccolini, Cloris Brosca, Francesco Comegna en Ennio Fantastichini.

Een surrealistische nachtelijke reis door een wereldstad, waar duistere figuren van alles aan de man brengen, van seks tot drugs. Hoofdpersoon is een jonge, vervloekte regisseur, die cocaïne verkoopt om aan geld te komen voor de film waar hij mee bezig is. Goede observatie van een man die meegezogen wordt in de draaikolk van de stedelijke hel. De hoofdfiguur vat het in een zin samen: 'Ik dacht dat het een nachtmerrie was, maar ik was klaar wakker.' Goed gespeeld.

Sebastiane

1976 | Historische film, Drama, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1976. Historische film van Derek Jarman en Paul Humfress. Met o.a. Leonardo Treviglio, Barney James, Neil Kennedy, Richard Warwock en Donald Dunham.

Rome anno 303. Een kapitein van de paleiswacht wordt gedegradeerd en verbannen naar een verre buitenpost, omdat hij het had opgenomen voor een Christen. Het onmiskenbare talent van Jarman toont zich ook nu weer in de schitterende beelden, maar het gebruik van Latijn in de dialogen geeft de film iets pretentieus. De uitzending op tv van deze homoseksuele interpretatie van een oude katholieke legende deed in Engeland nogal wat stof opwaaien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leonardo Treviglio op televisie komt.

Reageer