Siobhan McKenna: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

The Last Days of Pompeii

1984 | Avonturenfilm, Historische film

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Peter R. Hunt. Met o.a. Ned Beatty, Brian Blessed, Ernest Borgnine, Nicholas Clay en Lesley-Anne Down.

Mini-serie in drie delen. Liefde en haat in het oude Pompeï. De stad die in het jaar 79 na Chr. aan haar eind kwam door de uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius. Niemand liep er echt warm voor, desondanks was de serie goed gemaakt. De enige die bij het publiek opviel was Regehr die sindsdien vele hoofdrollen aangeboden kreeg. Historisch juiste decors, maar veel te netjes.

The Journal of Bridget Hitler

1981 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1981. Drama van Philip Saville. Met o.a. Siobhan McKenna, Maurice Roëves, Denis Lill, Shevaun Briars en Tim Woodward.

Een film gemaakt naar het (onvoltooide) dagboek van Bridget Hitler, een Ierse vrouw die in 1912 trouwde met de Oostenrijker Alois Hitler. Niets aan de hand, ware het niet dat deze Alois een halfbroer was van Adolf en die werd een aantal jaren later vrij bekend. In het dagboek komen aantekeningen voor over de persoon Hitler. In hoeverre het dagboek historische feiten en fictie heeft weten te scheiden, is wat deze film poogde aan te tonen. Het werd echter niet boeiend.

Philadelphia, Here I Come

1975 | Drama

Verenigde Staten 1975. Drama van John Quested. Met o.a. Donal McCann, Des Cave, Siobhan McKenna, Eamon Kelly en Fiedlma Murphy.

Brian Friel bewerkte zijn eigen toneelstuk over een jongeman en zijn alter ego, die debatteren over de vraag of hij al dan niet zijn sombere Ierse woonplaats moet verlaten om zich bij een tante in Philadelphia, V.S., te voegen. Gefilmd op locatie; goede vertolkingen. Een American Film Theatre-presentatie.

Here I Come Philadelphia

1975 |

1975. John Quested. Met o.a. Des Cave, Fidelma Murphy, Donald McCann, Eamon Kelly en Siobhan McKenna.

Brian Friel bewerkte zijn eigen toneelstuk over een jongeman en zijn alter ego, die debatteren over de vraag of hij al dan niet zijn sombere Ierse woonplaats moet verlaten om zich bij een tante in Philadelphia, V.S., te voegen. Gefilmd op locatie; goede vertolkingen. Een American Film Theatre-presentatie.

Doctor Zhivago

1965 | Romantisch drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1965. Romantisch drama van David Lean. Met o.a. Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger en Alec Guinness.

Hoewel de film volle bioscoopzalen trok waren critici bij het uitkomen zeer kritisch over Doctor Zhivago. Regisseur Lean was hierover zo gebelgd dat hij zwoer nooit meer een film te maken. Gelukkig bedacht hij zich later en maakte onder andere nog A Passage to India. Doctor Zhivago was overigens zeker geen slechte film. Sharif speelt de getrouwde dokter-dichter Yuri Zhivago, die ten tijde van de Russische Revolutie verwikkeld raakt in een affaire met Lara (Christie). Drie uur lang weidse Russische landschappen (gefilmd in het Spanje van Franco, waar het zingen van ‘De internationale’ in een van de scènes veel opzien baarde), prachtige ­art-direction en gepast bombastische muziek leverden vijf Oscars op.

Of Human Bondage

1964 | Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1964. Romantiek van Ken Hughes en Henry Hathaway. Met o.a. Kim Novak, Laurence Harvey, Siobhan McKenna, Robert Morley en Roger Livesey.

Overbodige derde verfilming van de beroemde melodramatische roman van W. Somerset Maugham. Het draaien van de film werd gestart door Henry Hathaway, die echter na enkele dagen vervangen werd door Hughes. Harvey als de artistiek aangelegde geneesheer en Novak als de verleidelijke femme fatale zijn niet geschikt voor hun rollen, terwijl Bryan Forbes er niet in slaagde de dramatiek van de roman te visualiseren in zijn scenario. Goede bijrollen van Britse acteurs kunnen de oppervlakkige benadering van het gegeven niet opvangen. Fotografie is ditmaal van Oswald Morris en Ron Goodwins vlotte thema werd destijds een hit.

The Playboy of the Western World

1962 |

Ierland 1962. Brian Desmond Hurst. Met o.a. Gary Raymond, Siobhan McKenna, Elspeth March, Michael O'Brian en Liam Redmond.

Een eenvoudige, iets te toneelmatige filmversie van J.M. Synges klassieke satire. De jongensachtige, opschepperige Christy Mahon (Raymond) bekoort de bewoners van een Iers dorpje met het verhaal over wat hij zijn vader heeft aangedaan.

King of Kings

1961 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1961. Drama van Nicholas Ray. Met o.a. Jeffrey Hunter, Siobhan McKenna, Robert Ryan, Hurd Hatfield en Viveca Lindfors.

'I was a teenage Jesus', zo werd deze film in 1961 spottend genoemd. Omdat regisseur Ray vaak over tieners filmde (Rebel Without a Cause) en vooral omdat hoofdrolspeler Jeffrey Hunter als Jezus zo jong en modieus oogde. Hoe leuk de spot ook is, feit is dat King of Kings een serieuze en mooie verfilming is van de tweede helft van de Bijbel. Ondersteund door sterke muziek van Oscarwinnaar Miklós Rózsa, widescreen ansichtkaartbeelden van Milton Krasner (All about Eve), een prima bijcast (onder andere Ryan als Johannes de Doper) en met Orson Welles als verteller, schetst Ray een aannemelijk portret van een verlichte man die in zijn tijd revolutionair bezig was.

The Adventurers

1951 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1951. Avonturenfilm van David MacDonald en David McDonald. Met o.a. Dennis Price, Jack Hawkins en Siobhan McKenna.

Goede vertolking van uiteenlopende types, die allen achter een buit juwelen aanzitten, verborgen in het hart van de Afrikaanse jungle. Ook bekend als FORTUNE IN DIAMONDS.

The Lost People

1949 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van Bernard Knowles. Met o.a. Richard Attenborough, Mai Zetterling, Siobhan McKenna, Dennis Price en Maxwell Reed.

Price als Brits kapitein zorgt voor de nodige rust en vrede in een in Duitse schouwburg die nu volgestouwd zit met Displaced Persons, waaronder Zetterling en Attenborough in één van zijn mooiste rollen. Jammer dat het allemaal zo toneelmatig overkomt: film is gebaseerd op het toneelstuk Cockpit van Bridget Boland.

Hungry Hill

1947 | Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Historische film van Brian Desmond Hurst. Met o.a. Margaret Lockwood, Dennis Price, Cecil Parker, Jean Simmons en Eileen Herlie.

Wanneer hij besluit de kopermijn op Hungry Hill in Ierland te ontginnen, ontketent Parker een vete tussen zijn familie en de Donovans die drie generaties lang stand zal houden. Zijn koppigheid kost drie van zijn zonen het leven. Onevenwichtige familiesaga die soms zeer indrukwekkend, dan weer nutteloos sentimenteel overkomt. De vertolking is over de hele lijn uitstekend, maar toch raakt de toeschouwer niet helemaal in de ban van het verhaal, dat geput werd uit een roman van Daphne du Maurier, die samen met Terence Young het scenario schreef op het niveau van goedkope treinlektuur. Desmond Dickinson was cameraman van dienst.

Daughter of Darkness

1947 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Drama van Lance Comfort. Met o.a. Siobhan McKenna, Anne Crawford, Maxwell Reed, George Thorpe en Barry Morse.

Een moorddadig Iers dienstmeisje heeft een fijne, maar fatale neus voor mannen. Een absurd melodrama in grand guignol-stijl, gesitueerd op de sombere heide van Yorkshire. Naar het toneelstuk They walk alone van Max Catto, die ook het scenario schreef. Camerawerk van Stan Pavey.