William Burroughs is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Einstein's Brain

1994 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Kevin Hull. Met o.a. Kenji Sugimoto, Rie Koto, Harry Zimmermann, Benjamin Wright en Kip McGrath.

Toen Albert Einstein, de belangrijkste geleerde van de 20ste eeuw, stierf werden zijn hersenen gestolen door Dr. Harvey, de arts die de autopsie uitvoerde. Veertig jaar later gaat de Japanse professor Kenji Sugimoto tijdens een verblijf in Amerika op zoek naar de hersenen, in het gezelschap van Rie Koto, een in de VS geboren Japanse. In het hospitaal van Princeton blijkt het autopsierapport van de wetenschapper ontvreemd te zijn. Voor Kenji begint een dolle tocht door de V.S., op zoek naar Dr. Harvey. Met zijn gebroken Engels zorgt hij voor heel wat misverstanden, maar door zijn charme geraakt hij overal, tot in de FBI-archieven in Washington toe. Een heerlijke fictieve documentaire die je van de ene verrassing in de andere brengt. Het pseudo-wetenschappelijk gezwets onderweg leert je in elk geval heel wat over de werking van het brein, dus heeft de film nog pedagogische waarde ook. Je weet echter nooit met zekerheid waar de fictie eindigt en de werkelijkheid begint. Is de Evelyne Einstein die hier opgevoerd wordt wel degelijk de kleindochter van Albert? En werden zijn hersenen inderdaad gestolen? Je zoekt het maar uit. Fantasierijk scenario van regisseur Hull. Fotografie is van Allan Palmer.

The Bloodhounds of Broadway

1989 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1989. Komedie van Howard Brookner. Met o.a. Randy Quaid, Esai Morales, Ethan Phillips, Anita Morris en Madeleine Potter.

Frivole film die gesitueerd is in de Newyorkse theaterwijk rondom Broadway tijdens een party op oudejaarsavond in 1928. Zou eindelijk een leuke klucht over gokkers, boeven en revuemeisjes hebben kunnen worden, maar daarvoor is er te weinig komische inspiratie. Madonna speelt het rolletje van een op diamanten beluste showgirl.

It Don't Pay to Be an Honest Citizen

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Jacob Burckhardt. Met o.a. Reed Bye, Allen Ginsberg, William Burroughs en Bill Rice.

De debuutfilm van Burckhardt van een wat ongebruikelijke strekking, waarin veel gebeurt zonder dat er reden toe is over een jonge cineast die dertig dollar uit de muur trekt en daarvan beroofd wordt alsmede van zijn filmblik met een documentaire over een duivemelker uit Brooklyn. De rol celluloid komt nimmer terecht, terwijl coryfeëen als Ginsberg en Burroughs de revue passeren. Samen met hoofdrolspeler Bye en Rochelle Kraut werkte hij aan het scenario. Een kwasi-intellectuele film, die niet ieders kop thee zal blijken te zijn.

Energy and How to Get It

1981 | Drama, Documentaire, Experimenteel

Verenigde Staten 1981. Drama van Robert Frank. Met o.a. William Burroughs, R. Dowdy, Rudy Wurlitzer, Robert Golka en Agnes Moon.

Een uitvinder, die failliet gegaan is experimenteert verder in een hangar in de woestijn. Een landloper meent dat hij gek is. Drama en documentaire opnames wisselen elkaar af voorzien van een onjheilspellende commentaarstem, die afkomstig is van een kunstenaar gespeeld door regisseur Frank zelf. Voor liefhebbers.

Prologue

1969 | Familiefilm, Drama

Canada 1969. Familiefilm van Robin Spry. Met o.a. John Robbe, Elaine Malus, Gary Rader, Christopher Cordeaux en Peter Cullen.

Een film over ambitieuze jongeren die op een kruispunt in hun leven zijn aangeland. Zullen ze handelen om het systeem te veranderen of gaan ze zich isoleren? Iedereen is op een bepaald moment in het leven verplicht dit dilemma voor zichzelf op te lossen. De film geeft geen antwoord. Zoals de titel zegt is het slechts een inleiding, waaruit de toeschouwer zelf zijn conclusies moet trekken. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de demonstraties tegen de democratische conventie van Chicago in 1968, waarvan documentaire beelden op intelligente wijze in het geheel werden vermengd. Het is geen goedkope tentoonstelling van sensationele of gewelddadige scènes, zoals dikwijls het geval was in dit soort films en het is evenmin een 'waarschuwingsfilm'. Het is een frisse film gemaakt door jongeren, over jongeren en voor jongeren, ook al is hij nu wel erg gedateerd. Spry en Sherwood Forest baseerden hun scenario op een idee van Christopher Cordeaux en ze konden rekenen op enkele bekende avant-garde-figuren van die tijd, zoals Burroughs, Ginsberg en Genêt.