Barbara Thummet

Acteur

Barbara Thummet is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Gudrun

1992 | Drama, Oorlogsfilm, Romantiek

Duitsland 1992. Drama van Hans W. Geissendörfer. Met o.a. Kerstin Gmelch, Barbara Thummet, Roman Mitterer, Bernd Tauber en Veronika Freimanová.

Duitsland is in volle oorlog. Gudrun (Gmelch) is een twaalf-jarig meisje waarvan de vader aan het front strijdt. Haar moeder krijgt een job aangeboden in het hoofdkwartier van de SS en kan niet langer voor haar dochter zorgen. Ze brengt Gudrun onder bij haar oma die op het platteland een kroeg uitbaat. Hier is het meisje getuige van hoe de mannen over de oorlog praten. Ze ontmoet tevens de jonge Fritz die haar voor de eerste keer in haar leven gevoelens van liefde geeft. De jongen wordt echter uitgesloten bij de Hitler-Jugend omdat zijn vader openlijk tegen de Führer pleit. Het intimistische portret van een opgroeiend meisje dat, ver van het oorlogsgeweld, toch betrokken raakt bij het hele gebeuren. Geissendörfers scenario is niet echt origineel maar werd wel gevoelig in beeld gebracht.

Tatort - Das Lederherz

1981 | Mysterie

Duitsland 1981. Mysterie van Immo Moszkowicz. Met o.a. Karin Anshelm, Peter Dirschauer, Margit Schulte-Tigges, Wolfgang Kaven en Peter Pankalla.

De eerste zaak van Kriminalkommissarin Wiegand (Anshelm) is een moeilijk geval dat wel past bij een vrouwelijk lid van de hermandad: Eva (Schulte-Tigges), de vrouw van hardwerkende zelfstandige architect Gert Dieckmann (Dirschauer) is uit het zolderraam gevallen en ligt voor lijk op de grond. Sprong Eva of werd ze geduwd? Wiegand moet van de buren horen dat het beslist niet om zelfmoord ging, want de echtvereniging zou een vechtvereniging geweest zijn, die vijftien jaar heeft geduurd. In zo'n kader past Gert toch niet helemaal en de gefrustreerde Eva was frivool en een uitgaanstype. Het boeiende scenario is van Irene Rodrian, die de kijker tot het einde toe laat twijfelen over de juiste toedracht. Spel en regie zijn dik in orde en Wiegand zou nog zeven andere misdrijven oplossen, voordat zij ontslag nam. Aflevering 124.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Barbara Thummet op televisie komt.

Reageer