André Zwoboda

Regisseur

André Zwoboda is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Noces de sable

1949 | Drama, Romantiek

Frankrijk 1949. Drama van André Zwoboda. Met o.a. Denise Cardi, Itto Bart Lahrsen, Larbi Tounsi en Himmoud Brahimi.

Een oosters getinte fabel over de onmogelijke liefde van een prinses en de tragische dood van het liefdespaar tegen de tijdloze achtergrond van de Maghreb-woestijn. Uit hun mond ontspruit een bron die het land vruchtbaar maakt. Doet enigszins denken aan het einde van VISITEURS DU SOIR van Carné. Een zeldzaam werk, waarin af en toe de spot wordt gedreven met de film. De tekst werd geschreven en voorgelezen door Jean Cocteau en de betoverende muziek is van Georges Auric. Dit kleinood vol symboliek en metaforen gold destijds als een mislukking, zoals het merendeel van de zeven films van deze regisseur en vooral producent. In ieder geval laat geen van zijn films de kijker onverschillig.

Croisières sidérales

1942 | Sciencefiction

Frankrijk 1942. Sciencefiction van André Zwoboda. Met o.a. Madeleine Sologne, Jean Marchat, Julien Carette, Suzanne Dehelly en Robert Arnoux.

Astronauten verkennen in 1942 de stratosfeer en wel per luchtschip. Vervolgens bevinden ze zich op de Aarde, eerst in 1965 en daarna in 2000. Een klassiek en naïef thema en bovendien een misser, wanneer naar de realiteit van vandaag de dag wordt gekeken. Maar het al even ingenieuze als inventieve scenario van Pierre Guerlais en Pierre Bost, de beelden van Jean Isnard waaraan grote zorg werd besteed en niet te vergeten de decors en kostuums van Henri Mahé, toch ontworpen in een tijd van vele beperkingen, maken dat weer goed. Een geslaagd project en tegelijkertijd de eerste film van een regisseur die er zo weinig, slechts zeven, maakte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André Zwoboda op televisie komt.

Reageer