William Hanna

Regisseur, Producer, Componist

William Hanna is regisseur, producer en componist.
Er zijn 16 films gevonden.

Scooby-Doo and the Witch's Ghost

1999 | Animatie, Komedie, Horror, Mysterie, Familiefilm

Verenigde Staten 1999. Animatie van Jim Stenstrum.

The Mystery Gang Inc. (Scooby-Doo, Fred, Daphne en Velma) proberen een geheim op te lossen van het Mummified Museum Monster. Ze ontmoeten horrorschrijver Ben Ravencroft, een soort Stephen King, die hen uitnodigt naar zijn woonplaats in New England te komen. Velma is de eerste die toehapt. Als onze helden gearriveerd zijn, ontdekken ze dat het stadje omgebouwd wordt tot een soort openluchtmuseum over The Pilgrim Fathers. Tijdens de werkzaamheden stuit men op het graf van Sarah Ravencroft, een oer-oer-grootmoeder van Ben, die als heks de brandstapel is opgegaan. Ben is op zoek naar haar boek met toverspreuken en denkt dat de argeloze Mystery Gang hem daarbij kan helpen zonder dat ze het door hebben. Hij heeft echter buiten de waard gerekend met The Hex Girls en tienervampiers. In deze tweede film, uitgebracht door Warner Bros. na SCOOBY-DOO ON ZOMBIE ISLAND, heeft men wederom moeite gedaan de personages te actualiseren zonder de oude charme van de oorspronkelijke tekenfilmserie afbreuk te doen. Er is spannende actie in de vorm van een auto- achtervolging en er zijn de nodige speciale effecten. Daphne is verliefd op Fred en ze zorgt er altijd voor om dicht bij hem in de buurt te zijn als het eng wordt. Aan de minzijde staat de simpele, gemakkelijke humor in het scenario van Rick Copp en David A. Goodman, die zich richt tot de allerkleinste kijkers (vijf- en zes-jarigen) en in de oorspronkelijke versie gaat er te weinig uit van Tim Curry die de stem van Ben Ravencroft doet. Met in de originele versie de stemmen van: Scott Innes als Scooby-Doo en Shaggy, Frank Welker als Fred 'Freddy' Jones, Mary Kay Bergman als Daphne Blake, B.J. Ward als Velma Dinkley, Jane Wiedlin als Dusk, Pete Renaday als McKnight, en verder Kimberly Brooks, Jennifer Hale, Bob Joles, Tress MacNeille en Neil Ross. Kwam direct uit op video en is geschikt voor jong en oud.

A Flintstones Christmas Carol

1994 | Animatie, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Animatie van Joanne Romersa.

VIn de originele versie met de stemmen van Henry Corden, Jean VanDerPyl, Frank Welker, B.J. Ward, Russi Taylor, Don Messick, John Stephenson, John Rhys-Davies, Rene Levant, Will Ryan, Brian Cummings en Howard Morris.

I Yabba Dabba Do!

1993 | Animatie, Familiefilm

Taiwan/Verenigde Staten 1993. Animatie van William Hanna.

Pebbles en Bambam hadden geen beter moment kunnen kiezen om hun huwelijk aan te kondigen. Fred Flintstone heeft zojuist het hele familiefortuin vergokt bij het honkballen en Wilma mag dit in geen geval weten. Bovendien verliest hij door zijn grote mond zijn baan in de steengroeve van Mr. Slate.

Hollyrock-a-Bye Baby

1993 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten/Taiwan 1993. Animatie van William Hanna.

Pebbles en Bambam zijn getrouwd en hun eerste kindje is op komst. Voor Fred en Barney is dat reden om alles op stelten te zetten, met de beste bedoelingen uiteraard. Bovendien probeert Fred het eerste script van Bambam te verkopen in Hollyrock, zonder medeweten van zijn schoonzoon. Tot overmaat van ramp neemt hij bij een louche producent een verkeerde tas mee waarin i.p.v. zijn kegelbal een reuzegrote parel zit.

3 histoires de Schtroumpfs: le premier mot de bébé

1991 | Historische film

Frankrijk 1991. Historische film van William Hanna en Joseph Barbera.

De Smurfen, bedacht door de Belg Peyo en Yvan Delporte, zijn wereldberoemd en hebben geïnspireerd tot verschillende films. Deze keer heeft de slechterik Gargamel de babysmurf ontvoerd, uitgerekend op het moment dat hij zijn eerste woordje zou gaan zeggen! De rest ligt voor de hand. Natuurlijk komen Pirlouit, de tovenaar Omnibus, de Grote Smurf, Eetsmurf en Grote Voet in actie. De regisseurs Hanna en Barbera, geboren in 1910 en 1911, hebben al een hele reeks Amerikaanse tekenfilms op hun naam staan, en hun stijl is inmiddels nogal vastgeroest en niet erg origineel meer. Bovendien is Peyo zelf op grafisch gebied al niet bijzonder inventief. De Franse dialoog blijft steken op crèche-niveau.

Jetsons: The Movie

1990 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1990. Animatie van William Hanna en Joseph Barbera.

George Jetson en zijn gezin verhuizen naar een verre uithoek van de ruimte. Daar blijkt dat zijn bedrijf uit winstbejag onherroepelijke schade aanricht aan de planeet en aan de huizen van de schattige Grungies die op de asteroïde leven. Maar de Jetsons laten dit niet gebeuren en bedenken een oplossing die zowel het milieu als de moderne fabriek ten goede komt!

P'tits Schtroumpfs

1988 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

België/Verenigde Staten 1988. Animatie van Pierre Culliford.

Een vierde lange speelfilm, gewijd aan de figuurtjes van Peyo. Hetzelfde lopende bandwerk als doorgaans voor kinderen wordt gemaakt, dezelfde steriele wereld en dezelfde popperigheid. Een serie waarin bovendien een zeldzaam gebrek aan verbeelding op het grafische vlak aan de dag wordt gelegd.

Le Bébé Schtroumpf

1984 | Familiefilm, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten/België 1984. Familiefilm van Peyo, Joseph Barbera en William Hanna.

Dit is een logge en geheel onsamenhangende aaneenschakeling van diverse afleveringen van de smurfen die weinig met elkaar te maken hebben, buiten de tovenaar Gargamel. Wellicht zullen de kleine kijkers ermee tevreden zijn, maar de anderen zullen zich vast en zeker vervelen, want deze film is fantasieloos en technisch slecht, ondanks het feit dat de Amerikanen de produktie van de film voor hun rekening hebben genomen. Het geheel is lapwerk, en dat is jammer.

Lucky Luke : Les Dalton en cavale

1983 | Familiefilm, Animatie, Western

Frankrijk/Verenigde Staten 1983. Familiefilm van Morris, William Hanna en Joseph Barbera.

Lucky Luke en zijn trouwe paard Jolly Jumper achtervolgen de gebroeders Dalton, die zich na hun uitbraak uit de gevangenis verstopt hebben in Canada. De zwakke schakel in deze toch niet zo geslaagde poging om Lucky Luke ook voor de Amerikaanse jeugd bekend en toegankelijk te maken door deelname van de FRED FLINTSTONE-studio van Hanna-Barbera is het lege, cursorische scenario.

Twenty Thousand Leagues Under the Sea

1973 | Animatie

Verenigde Staten 1973. Animatie van William Hanna en Joe Barbera.

Verne's beroemde boek als tekenfilm. Dankzij de Nederlandse stemmetjes extra toegankelijk voor de kleintjes. Ondanks dat Hanna & Barbera de regie zelf in handen hadden, stijgt de film niet boven de middelmaat uit. Met name de bewegingen zijn nogal houterig.

The Three Musketeers

1973 | Animatie

Verenigde Staten 1973. Animatie van William Hanna.

Dumas' bekende boek als tekenfilm. Tja... Het verhaal, dat begint met d'Artagnan die te hulp wordt gesneld door de drie musketiers, is te complex om in 50 minuten te vertellen. De uitwerking is te traag en het tekenwerk onder het Hanna & Barbera-niveau! Deze treurigheid vond zijn weerslag in de Nederlandse nasynchronisatie. Hanna & Barbera zijn tot beter in staat dan deze misser.

Oliver and the Artful Dodger

1972 | Animatie

Verenigde Staten 1972. Animatie van William Hanna.

Een geslaagde tekenfilm naar Dickens' beroemde boek, waarin Oliver Twist zijn ware identiteit ontdekt. Hanna & Barbera regisseerden deze film zelf en dat is aan de zorgvuldige uitwerking wel te zien. Voor een tv-film veel sfeer, met name in de achtergronden. De Nederlandse nasynchronisatie is een ramp: je moet er maar op komen om een van Dickens' figuren een Rotterdams accent te geven!

Alice in Wonderland

1968 | Animatie

Verenigde Staten 1968. Animatie van William Hanna en Joseph Barbera.

Een niet slechte verfilming van Lewis Carrolls gelijknamige boek. Je vraagt je af wat het voor zin heeft het opnieuw te verfilmen, als je weet dat er al een tekenfilmversie van is, die bovendien stukken beter is: de Walt Disney-versie uit 1951.

The Man Called Flintstone

1966 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1966. Animatie van Joseph Barbera en William Hanna. Met o.a. Jean Vander Pyl, Mel Blanc en Alan Reed.

Fred Flintstone uit de gelijknamige tv-serie wordt door de geheime dienst aangeworven om de plaats van superspion Rock Slag in te nemen, omdat zwaar gewond in het ziekenhuis ligt en jacht te maken op de gevaarlijke `Groene Gans`, die over een raket beschikt, waarmee hij de wereld kan vernietigen. Samen met familie en vrienden trekt hij naar Europa, denkend dat hij een vogel moet halen. Plezierige tekenfilm met alle personages uit de populaire tv-reeks. Het satirische scenario van Harvey Bullock en Ray Allen is wat aan de magere kant, maar de fantasie van de makers vangt dit ten dele op. De liedjes (van John McCarthy en Doug Goodwin) zijn storen het verloop van de handeling. Goede score van Marty Paich en Ted Nichols. Aanvaardbaar zaterdagmiddagmatinee voor kinderen, maar wel wat naïef voor oudere kijkers hoewel de parodie veel geod maakt. Voor hen zingt Louis Prima 'Pensata Amore'. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van Alan Reed, Mel Blanc, Jean Van der Pyl en June Foray. Voor Alle Leeftijden.

Hey There It's Yogi Bear

1964 | Familiefilm, Animatie, Muziek

Verenigde Staten 1964. Familiefilm van William Hanna en Joseph Barbera. Met o.a. Daws Butler, Julie Bennett, Mel Blanc en J. Pat O'Malley.

De eerste lange tekenfilm uit de studio van Hanna-Barbera. Yogi de Beer in een amusante, muzikale omlijsting.

Tom & Jerry 5

1942 | Animatie, Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1942. Animatie van William Hanna en Joseph Barbera.

Een aantal Tom & Jerry tekenfilmpjes uit de gouden MGM-jaren toen Hanna en Barbera voor een succesformule zorgden met de stoute huiskat Tom en zijn eeuwige rivaal, de sluwe muis Jerry. Op deze video staan pareltjes als THE BOWLING ALLEY CAT (1942), de Oscarwinnaar YANKEE DOODLE MOUSE (1943), TEE FOR TWO (1945), HATCH UP YOUR TROUBLES (1949), Oscarnominatie, opnieuw gemaakt als THE EGG AND JERRY, HEAVENLY PUSS (1949), DUCK DOCTOR (1952), PECOS PEST (1955) en ROBIN HOODWINKED (1958).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer William Hanna op televisie komt.

Reageer