Helmut Herbst

Regisseur, Scenarist

Helmut Herbst is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Serpentintänzerin

1995 | Drama

Duitsland 1995. Drama van Helmut Herbst. Met o.a. Karina Fallenstein, Otto Sander en Ben Becker.

Dit is het verhaal van een achttien-jarige jongen die verliefd wordt op een schone, maar doofstomme danseres, waarvan de beeltenis te zien is op jaarmarkten in de eerste reizende bioscopen - een machine waar je tegen betaling in mocht gluren om bewegende figuren te zien. Het danseresje bevindt zich in een rondtrekkend gezelschap, waarin iedereen zijn rol speelt en door de komst van de jongen wordt het hevig door elkaar gebracht. Speelt in 1905 in de Oostenrijkse monarchie, een land dat zich uitstrekte van de Duitse grens in Beieren, Hongarije tot en met Bosnië in het voormalige Joegoslavië. Scenario van Herbst en István Kárdos.

Eine Deutsche Revolution

1983 | Historische film

Duitsland 1983. Historische film van Helmut Herbst. Met o.a. Greger Hansen, Franz Wittich, Marquard Bohm, Emanuel Schmied en Eike Gallwitz.

Hessen 1834. Er komt geen revolutie tegen de regering onder leiding van Georg Büchner en dominee Weidig. Er wordt wel veel gediscussieerd over revolutie, vrijheid, de plaats van de kerk, en andere zaken. De twee worden echter verraden: Büchner vlucht naar Frankrijk en Weidig sterft in gevangenschap na drie jaar van martelingen en folter. Een erg intellectuele maar zeer mooie film over een geweldloze revolutie en de repressieve krachten van de staat.

Die Phantastische Welt des Matthew Madson

1974 | Sciencefiction

Duitsland 1974. Sciencefiction van Helmut Herbst. Met o.a. Dietmar Buchmann, Angelika Düsing en Christoph Hemmerling.

Het Nieuwe Duitse Filmen bemoeide zich ook met de SF-film. Ruimtevaarder Mulligan op zoek naar een zeldzame planeet. Herbst werd bekend door zijn animatiefilms en behoort tot de 'Hamburger Groep' van o.a. Helmuth Costard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helmut Herbst op televisie komt.

Reageer