Eytan Fox

Regisseur, Scenarist

Eytan Fox is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Ha-Buah

2006 | Drama, Romantiek

Israël 2006. Drama van Eytan Fox. Met o.a. Ohad Knoller, Yousef 'Joe' Sweid, Daniela Virtzer en Alon Friedman.

'Ik hou van Tel Aviv, het is alleen jammer dat de stad is omringd door rotzooi,' aldus een hoofdpersoon in The Bubble, de bijnaam voor de kosmopolitische Israëlische strandstad. Geëngageerde cineast Eytan Fox kwam na de militaire herenliefde in Yossi & Jagger (2002) opnieuw glansrijk voor de dag met een drama over onmogelijke liefde tussen twee jonge mannen, deze keer tussen de Joodse Noam (Knoller) en de Palestijnse Ashraf (Sweid). Tel Aviv biedt ruimte voor de relatie, maar politiek, familie, cultuur en een bomgordel frustreren de idylle.

Walk on Water

2004 | Drama, Thriller

Israël/Zweden 2004. Drama van Eytan Fox. Met o.a. Lior Ashkenazi, Knut Berger, Caroline Peters, Gideon Shemer en Carola Regnier.

Eyal is een topagent van de Israëlische geheime dienst. Voor z'n nieuwe opdracht, het lokaliseren van nazi kopstuk Alfred Himmelman moet hij vriendschap sluiten met diens Duitse kleinkinderen, Pia en Axel. Hij begeleidt de jongen als reisleider naar een kibboets, waar het meisje woont. Maar de undercoveropdracht blijkt voor de macho Eyal moeilijker dan verwacht, en dwingt hem veel van zijn vooroordelen nader te onderzoeken. Intelligente en verrassende film van de regisseur die in 2002 doorbrak met Jossi & Jagger, over de homoseksuele liefdesrelatie tussen twee Israëlische soldaten.

Yossi & Jagger

2002 | Romantiek, Drama

Israël 2002. Romantiek van Eytan Fox. Met o.a. Ohad Knoller, Yehuda Levi, Assi Cohen en Aya Steinovitz.

Bescheiden Israëlische drama over de opbloeiende liefde tussen een soldaat en zijn officier. De film toont hun verhouding als een tedere aangelegenheid, zonder veel nadruk te leggen op de problematiek van homoseksualiteit in een macho-omgeving. Yossi & Jagger baart geen opzien, maar is in zijn simpelheid wel aandoenlijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eytan Fox op televisie komt.

Reageer