José Jaspe is acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

Viva la muerte...tua!

1971 | Western, Komedie

Spanje/Duitsland/Italië 1971. Western van Duccio Tessari. Met o.a. Franco Nero, Lynn Redgrave, Eli Wallach, Horst Janson en Eduardo Fajardo.

Een Russische avonturier zit achter een in Mexico begraven schat aan. De schatkaart is in het bezit van een simpele bandiet, die hiervoor ook benaderd wordt door een Ierse journaliste die met geld de revolutie wil financieren. De bandiet wordt voor een reeds lang geleden gestorven revolutionair aangezien en gaat dan zo in zijn rol op, dat hij geld verdeelt onder de armen. Maar met behulp van handlangers weet hij wel de premie op het hoofd van de rebel te incasseren. Deze komisch bedoelde western werkt allesbehalve aanstekelijk door ongeremde grimasserij van de drie sterren, maar heeft op scenario-niveau spitse dialooghumor voor wie door alle rumoer heen weet te luisteren. Prachtig camerawerk van José F. Aguayo en schitterende locaties.

Una Nuvola di polvere... un grido di morte...arriva Sartana

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Giuliano Carmineo. Met o.a. Gianni Garko, Nieves Navarro, Piero Lulli, Massimo Serato en José Jaspe.

Sartana is op het spoor van een enorme goudschat en ontmoet boeven op zijn weg. De brute actie wordt verteerbaar gemaakt door de parodistische inslag. Een tamelijk goede film. Carmineo regisseerde als Anthony Ascott. USA-titel: RUN, MAN, RUN... SARTANA IS IN TOWN.

Zorro, il dominatore

1969 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1969. Avonturenfilm van José Luis Merino. Met o.a. Charles Quiney, Maria Pia Conte, Aldo Bufilandi, José Jaspe en Marta Monterrey.

Het klassieke verhaal, deze keer gesitueerd in Mexico waar Zorro het opneemt tegen een uitbuitende gouverneur. Er zijn betere verfilmingen.

Mercante di schiave

1964 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje/Italië/Frankrijk 1964. Avonturenfilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Michèle Girardon, Kirk Morris, Renato Baldini, José Jaspe en Manuel Galliardo.

De oosterse prinses Soraya weet aan het komplot van een moorddadige verrader te ontsnappen, maar valt in handen van een slavenhandelaar. Een dappere partizaan redt haar en weet met zijn medestanders haar op de troon te brengen. De in Algerije opgenomen co-produktie werd een primitief prentenboek, waarin spelers noch de bordpapieren decors enigszins overtuigend Moors werken en de hele couleur locale zich beperkt tot één buikdanseres. Niet zonder vaart of variatie, maar uitermate krakkemikkig.

Gordon, il pirata nero

1961 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek, Actiefilm

Italië 1961. Avonturenfilm van Mario Costa. Met o.a. Ricardo Montalban, Vincent Price, Giulia Rubini, Liana Orfei en Mario Feliciani.

Ex-slaaf en piraat tracht de praktijken van een slavenhandelaar tegen te werken, die dat natuurlijk niet op zich laat zitten. Het leidt tot een confrontatie op zee.

Apocalisse sul fiume giallo

1960 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Frankrijk/Italië 1960. Avonturenfilm van Renzo Merusi. Met o.a. Anita Ekberg, Georges Marchal, Franca Bettoja, Claudia Biava en José Jaspe.

Een ontslagen Franse oorlogscorrespondent in China is een gedesillusioneerde alcoholist, tot hij bij toeval een plan ontdekt van het communistische leger om sabotage te plegen aan een stuwdam, waardoor een nationalistisch gebied zal overstromen. Op reis naar de plek des onheils ontmoet hij een protestantse zendelinge en een katholieke missiezuster, die hij van de catastrofe zal redden. De oorlog in China is het decor voor het weinig overtuigende revalideringsproces van de held, terwijl degene die Ekberg de rol van zendelinge toeschoof, een fikse grappenmaker moet zijn. Tegen het einde zijn er enkele spectaculaire scènes.

La Grande speranza

1953 | Oorlogsfilm, Drama

Italië 1953. Oorlogsfilm van Duilio Coletti. Met o.a. Renato Baldini, Lois Maxwell, Folco Lulli, Carlo Bellini en Aldo Bufi Landi.

Op zee geleverde strijd tijdens WO II brengt de betrokkenen in conflict voor wat betreft hun keuze tussen nationaal plichtsbesef en gevoelens van medemenselijkheid. De partijen zijn afwisselend elkaars bestrijders en helpers in de nood. Een oorlogsfilm met een meer humane dan pacifistische strekking, die wat merkwaardig overkomt omdat Coletti - die een hele reeks van verwante films maakte - niet kan nalaten een geïdealiseerde oorlogsheroïek te tonen. Dit maakt het toch al vrij geforceerde happy end niet geloofwaardiger.

Black Jack

1949 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten/Frankrijk 1949. Misdaad van Julien Duvivier. Met o.a. George Sanders, Patricia Roc, Herbert Marshall, Agnes Moorehead en Aline MacMahon.

Een aan lager wal geraakte advocaat hoopt met de opiumhandel een grote slag te slaan en dan stil te gaan leven. Bij een schipbreuk leert hij een meisje kennen dat zijn betere ik naar boven brengt en voor wie hij de zaak opgeeft, echter te laat voor de politie die hem al op het spoor is. Deze internationale avonturenfilm heeft een verward en praterig scenario met een tegenstrijdige psychologische tekening, waardoor de sfeervolle fotografie en een aantal virtuoze scènes slechts bij vlagen kunnen boeien.

Pototo, boliche y compañía

1948 | Komedie

Spanje 1948. Komedie van Ramón Barreiro. Met o.a. Maribel Alonso, Eduardo Ruiz de Velasco, Manuel Requeña en José Jaspe.

De tragikomische lotgevallen van twee ongelukkige managers. Een film die beter vergeten kan worden.

Las Aguas bajan negras

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Adriano Rimoldi, Charito Granados, José Jaspe en Tomás Blanco.

Een mijnstadje in Asturias wordt verwoest tijdens de oorlog tussen de Carlisten en de aanhangers van Isabella II. Dit is een klassieker onder de Spaanse films uit de veertiger jaren en tevens één van de weinig aanvaardbare produkten van de regisseur. Het is een bewerking van de roman La aldea perdida van Palacio Valdés.

Un Ladrón de guante blanco

1947 | Komedie

Spanje 1947. Komedie van Ricardo Cascón. Met o.a. Luis Prendes, Silvia Morgan, Mary Santpere en José Jaspe.

De mooie Carmen raakt zozeer in de ban van avonturenromans dat ze zichzelf uitzonderlijke heldendaden toeschrijft. Een redelijke film, hoewel hij niet erg bijzonder is.

María Fernanda la Jerezana

1946 | Misdaad

Spanje 1946. Misdaad van Enrique García Herreros. Met o.a. Nati Mistral, José Prada de la Vega, José Jaspe en Elena Caro.

Een music hall-artieste wordt vermoord. Een uiterst curieuze thriller, die zich niet te buiten gaat aan de folkloristische mogelijkheden die het onderwerp aanreikt en bovendien een schitterende reconstructie van het Madrid van de jaren rond 1910 biedt.

El Otro Fu-Man-Chu

1946 | Avonturenfilm

Spanje 1946. Avonturenfilm van Ramón Barreiro. Met o.a. Carlos Muñoz, Rosita Yar, Manuel Requena en José Jaspe.

De norse Chinese koopman Fu-Man-Chu twist met de hoofdpersoon over een fabelachtige zeeslak die de gave van de profetie bezit. Een povere maar ongetwijfeld interessante Spaanse variant op de onvergetelijke creatie van Sax Rohmer, Dr. Fu- Manchu.

Dulcinea

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Luis Arroyo. Met o.a. Ana Mariscal, Carlos Muñoz, Manuel Arbó, José Jaspe en Conrado San Martín.

De tegenslagen van Dulcinea, op wie Don Quijote platonisch verliefd is. Een zeer behoorlijke verfilming van het toneelstuk van Gaston Baty dat zich op Don Quijote inspireerde.

Su última noche

1945 | Thriller

Spanje 1945. Thriller van Carlos Arévalo. Met o.a. Alfredo Mayo, Paola Bárbara en José Jaspe.

Een gemene vamp wil het fortuin van de moeder van haar verloofde bemachtigen. Een waanzinnige en overmatige vrouwenhaat-film uit het Spanje van na de oorlog.

El Sobrino de don Buffalo Bill

1944 |

Spanje 1944. Ramón Barreiro. Met o.a. Carlos Muñoz, Rosita Yarza en José Jaspe.

Een eenvoudige ambtenaar bestrijdt een gevaarlijke bandiet. Een grove en idiote parodie op de Amerikaanse western.

Boda accidentada

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Mercedes Vecino, Luis Prendes, Pedro Mascaró, José Jaspe en Paco Martínez Soria.

In een hotel dat zeer in trek is, vertoeven tegelijkertijd verschillende paren. Een middelmatige film vol intriges, die enigszins vooruitloopt op het erotische type film dat deze regisseur jaren later zou maken.

Los Ladrones somos gente honrada

1942 | Komedie

Spanje 1942. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Amparo Rivelles, Manuel Luna, Mercedes Vecino en José Jaspe.

Een groep ongelukkige zakkenrollers beraamt een grote klap. Een onderhoudende verfilming van het zeer beroemde gelijknamige toneelstuk van Enrique Jardiel Poncela.