Ralf Boumans

1945 -1989 Regisseur, Producer, Cameraman

Ralf Boumans (1945-1989) is regisseur, producer en cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

De Kollega's maken de brug!

1988 | Komedie, Drama

België 1988. Komedie van Vincent Rouffaer. Met o.a. Manu Verreth, René Verreth, Bob Van der Veken, Jacky Morel en Mandus De Vos.

Een groepje ambtenaren zit door een misverstand twee dagen opgesloten in het ministerie van Binnenlandse Zaken, van de buitenwereld afgezonderd. Die claustrofobische situatie leidt tot geestige, beklemmende, droevige en zelfs dramatische situaties. Gebaseerd op een toneelstuk uit 1976, dat daarna bewerkt werd tot een populaire tv-serie. Dat de film weer een bewerking is van die tv-serie is - helaas - goed te zien. Het filmregiedebuut van Rouffaer, die eerder 25 afleveringen van De collega's voor de televisie regisseerde, is te lang uitgesponnen.

Uit elkaar

1979 | Drama

Nederland 1979. Drama van Herman van Veen. Met o.a. Herman van Veen, Monique van de Ven, Lou Landré, Marlous Fluitsma en Marjon Brandsma.

Droom en werkelijkheid nauw verweven in deze semi- autobiografische film van Van Veen. Een succesvol artiest tussen publiek, opnamen en huwelijksproblemen. Een draak van een film. Van Veen vol zelfmedelijden.

In alle stilte

1977 | Drama

België 1977. Drama van Ralf Boumans. Met o.a. Marc Bober, Johan Leysen, Peggy de Landtsheer, Yvonne Mertens en Nette Vangheel.

Met de dood van Isabel komt na jaren een eind aan de rivaliteit tussen Peter en Freddy, die beiden onder invloed van deze vrouw hebben gestaan. Een brokkelig verhaal, zonder psychologische spanning. De ontknoping laat lang op zich wachten, terwijl de boodschap al vanaf het begin duidelijk is.

De loteling

1973 | Drama

België 1973. Drama van Roland Verhavert. Met o.a. Jan Decleir, Ansje Beentjes, Gaston Vandermeulen, Gella Allaert en Bernard Verheyden.

De loteling van Roland Verhavert. Verfilmde literatuur, maar dan wel van 'de man die zijn volk leerde lezen', Hendrik Conscience. Een sociaal drama waarin Jan Decleir voor geld de plaats van een rijke jongeman in het leger inneemt en dat zwaar moet bekopen. Zijn geld wordt gestolen en door de slechte hygiëne raakt hij blind. Ansje Beentjes debuteerde in deze film als de verloofde van de arme soldaat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ralf Boumans op televisie komt.

Reageer