Tuula Nyman

Acteur

Tuula Nyman is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Liian paksu perhoseksi

1997 | Romantiek

Finland 1997. Romantiek van Heidi Köngäs. Met o.a. Kaarina Hazard, Mika Nuojua, Liisamaija Laaksonen, Anna-Elina Lyytikäinen en Juha Veijonen.

Een typisch Fins product met summiere dialogen waarin drama en ingetogen komedie subtiel afgewisseld worden. Hardly a Butterfly (zoals de Engelse titel luidt) is de eerste (tv) film van Köngäs die in het Hoge Noorden vooral bekend is van tv-series. (VM/VPRO Gids)

Lumikuningatar

1986 | Familiefilm, Fantasy

Finland 1986. Familiefilm van Päivi Hartzell. Met o.a. Satu Silvo, Sebastian Kaatrasalo, Outi Vainionkulma, Tuula Nyman en Esko Hukkanen.

Originele, moderne verfilming van een beroemde vertelling van Hans Christian Andersen over de boze Sneeuwkoningin (Silvo), die met behulp van een ontvoerd mensenkind de eeuwige macht wil veroveren van de IJswereld. Tenslotte zegevieren, in deze symbolische strijd tussen het Licht en de Duisternis, de liefde en de onschuld, geholpen door de kracht van een jonge maagd. De jonge Kai (Kaatrasalo) en het meisje Gerda (Vainionkulma) zijn dikke vrienden. Op een nacht wordt Kai ontvoerd door de Sneeuwkoningin. Zij heeft een kind nodig om de magische, groene edelsteen te bemachtigen, die haar de macht moet geven om eeuwig te regeren. Gerda overwint vele gevaren en hinderlagen om haar vriendje te bevrijden. De indrukwekkende fotografie is van Henrik Paersch en het scenario is van regisseur Hartzell. Fantasierijk, lief met indrukwekkende scènes en meeslepende muziek. Voor kinderen, die het er voor over hebben om stil blijven genieten van een mooie film!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tuula Nyman op televisie komt.

Reageer