Oliver Törner is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Das Duo - Stiller Tod

2002 | Misdaad, Thriller

Duitsland 2002. Misdaad van Peter Fratzscher en Peter Fratscher. Met o.a. Ann-Kathrin Kramer, Charlotte Schwab, Ines Nieri, Antje Schmidt en Henning Peker.

In een dorpje is de zeven-jarige Caroline G[KA3]otz gewurgd. Marion Ahrens (Schwab) en Lizzy Kr[KA3]uger (Kramer) van de politie uit L[KA3]ubeck houden zich met de zaak bezig. Ze hebben twee verdachten in het visier: Caroline`s werkloze oom Chris G[KA3]otz (Kiefer) en de conci[KA3]erge van de school Peter Steffens (Peker), die 25 jaar geleden als twaalf-jarig kind een meisje gewurgd had. Voor Marion is de zaak zo klaar als een klontje: Steffens is in herhaling vervallen en ze arresteert hem, maar ze moet hem later tandenknarsend weer laten lopen. Terwijl de bewijzen voor een familiedrama zich opstapelen, proberen de dorpsbewoners voor eigen rechter te spelen, en zij willen Steffens onderwerpen aan hun lynchjustitie. Ondertussen blijkt de dertien-jarige doofstomme, verwaarloosde Melanie Marks (Nieri), een kroongetuige te zijn die veel meer weet dan ze loslaat, maar Lizzie weet haar vertrouwen te winnen. Het scenario van Renate Kampmann naar een idee van Susanne Schneider lijkt op een andere zaak van het duo, waardoor de fans van de `serie` (het is de vierde aflevering), bekende maar gewilde kost krijgen. De hoofdrollen zijn prima en er volgen vast nog meer afleveringen. Het camerawerk is van Alexander Fischerkoesen.

Edgar Allan Poe: Visionär des Unwirklichen

1999 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1999. Documentaire van Manfred Uhlig. Met o.a. Neclâ Akgün, Ingrid Haase, Werner Harms en Oliver Törner.

Een biografische schets van Poe, de geestelijke vader van het moderne fantastische verhaal. Tijdens zijn leven kende Poe (1809- 1849) nooit echt succes. Verantwoordelijk hiervoor was vooral de drank, waardoor hij de faam kreeg onbetrouwbaar te zijn. Aan de hand van archiefbeelden, gelezen fragmenten uit zijn verhalen en geacteerde scènes wordt het leven geschetst van een getormenteerd man, die zijn obsessies en paranoia kwijt kon aan het papier en daardoor een schat aan verhalen naliet die tot het beste behoren van het Amerikaanse literaire erfgoed. De documentaire is duidelijk, overzichtelijk, maar toch gedetailleerd in elkaar gestoken en bevat heel wat nuttige elementen voor de liefhebbers van de schrijver en voor historici van de Amerikaanse literatuurgeschiedenis van de 18e eeuw. Uhlig schreef het scenario. Commentaar wordt ingesproken door Peter Bieringer en Sabine Mertens. Montage is van Dietlind Frank. De camera lag in handen van Wolfgang Müller.