Hans Schulze: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Zwei Tote im Sender und Don Carlos im Pogl

1983 |

Duitsland 1983. Joachim Roering. Met o.a. Claus Biederstaedt, Ruth-Maria Kubitschek, Heinz Ehrenfreund, Peter Pasetti en Jürgen von Manger.

De handeling speelt zich af tegen het eind van een ogenschijnlijke normale werkdag in een tv-studio. Er is echter één verschil: er worden twee heuse lijken in het gebouw gevonden. Boeiende satire met veel zelfspot over macht en onmacht van een mediabedrijf. Decors van Mathias Matthies en Ellen Schmidt. Achter de camera stond Wolfgang Treu.

Die Große Kapitulation

1983 | Historische film, Drama

Duitsland 1983. Historische film van Wolfgang F. Henschel. Met o.a. Ernst Stankovski, Volkert Kraeft, Christine Müller-Gött, Hans Schulze en Art Brauss.

Deze film gaat over de pioniersdagen van de Duitse tv in het seizoen 1932/1933. Aan de hand van een fictief cultureel programma dat direct werd uitgezonden, ontstaat een tijdsbeeld, dat ondersteund wordt door echte, thans historische filmjournaals en ander documentair materiaal. Daarop komen figuren uit de showwereld, politiek en literatuur aan het woord: Trude Hesterberg, Käthe Kollwitz, Adele Sandrock, Rudolf Forster, Adolf Hitler, Emil Lohkamp, Thomas Mann en de Scala-Girls. Sterk van sfeer en geloofwaardig. Niet naar ieders opvatting over een avondje amusement. Het scenario is van Reinhart Hoffmeister.

Mutschmanns Reise

1981 |

Duitsland 1981. Hanno Lunin. Met o.a. Detlef Jacobsen, Christiane Pauli, Pascal Breuer, Hans Schulze en Dorothea Kaiser.

Een onderhoudende, mild ironische film over de Hamburgse familie Jacobsen-Pauli en zoon Breuer, die een nieuw bestaan willen opbouwen op het Spaanse eiland Formentera, maar daarin falen. In hun vernedering moeten ze vaststellen dat Oost-West, Thuis-Best is. De toeristische plaatjes zijn van Frank A. Banuscher. Tv-debuut van de regisseur.

Vier gegen die Bank

1976 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1976. Misdaad van Wolfgang Petersen. Met o.a. Herbert Bötticher, Walter Kohut, Harald Leipnitz, Günther Neutze en Ingrid van Bergen.

Door het inzakken van de economie raken Benedict Hoffmann (Bötticher, Hartmut Wredel (Kohut), Peter Pagodi (Leipnitz) en Gustav Blümel (Neutze), heren die tot nog toe goed geboerd hadden, in de rode cijfers. Door hun levensstijlen, chique vrouwen e.d., gelooft niemand dat ze de wind tegen hebben. Ze vinden elkaar en besluiten hun problemen vindingrijk op te lossen, en het geld te halen waar ze altijd gewend waren het te halen, de bank. Ze bereiden een coup voor die goed afloopt. Aardige tv-film van Petersen, die toen al vijf jaar bezig was, maar pas met Das Boot in 1979 internationaal bekend zou worden en (weer wat later zou) doorbreken tot Hollywood aan toe. Wolfgang Menge schreef het scenario naar de roman van Ralph Maloney. Het camerawerk is van Jörg Michael Baldenius.

Stellenweise Glatteis

1975 | Drama

Duitsland 1975. Drama van Wolfgang Petersen. Met o.a. Günter Lamprecht, Dorothea Moritz, Léonie Thelen, Karl-Heinz von Hassel en Heinz Schimmelpfennig.

Kai Maiwald (Lamprecht) ontdekt dat de intercom, die is geïnstalleerd in diverse bedrijfsruimtes van de firma waar hij werkt, benut wordt als afluisterapparaat in het kantoor van de secretaresse. Door een kleine kunstgreep worden de gesprekken op de band opgenomen. Kai breekt in tijdens een nacht en steelt de banden. Op de party voor de Kerst laat Kai de banden aan iedereen horen. Dit leidt tot het ontslag van de directeur, maar dat gaat Kai niet ver genoeg. Hij wil dat de concernleiding in het openbaar zijn excuses aanbiedt, en probeert de bonden en de ondernemingsraad te mobiliseren, maar dan blijkt dat de vakbond in het bezit is gekomen van de meerderheid der aandelen. Kai geeft niet op. Naar de Don Quichot-achtige roman van Max von der Grün, is dit een gedateerd maar interessant drama met een voortreffelijk spelende Lamprecht. Speelt in Dortmund. De regie van Petersen mag er zijn. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

Smog

1973 | Drama

Duitsland 1973. Drama van Wolfgang Petersen. Met o.a. Wolfgang Grönebaum, Marie-Luise Marjan, Heinz Schacht, Hans Schulze en Doris Gallert.

Gedramatiseerde documentaire over de luchtvervuiling, de dikke smurrie uit de titel. Al doet hij uiterlijk wat verouderd aan, de film heeft nog steeds niets van zijn actualiteit verloren. Wolfgang Menge schreef het scenario en Jörg Michael Baldenius deed het camerawerk. Behoort tot de vroege vingeroefeningen van een regisseur die na Das Boot het zou gaan maken in Hollywood.