Frank Ripploh

Regisseur, Acteur

Frank Ripploh is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Taxi nach Kairo

1987 | Drama, Komedie, Romantiek

Duitsland 1987. Drama van Frank Ripploh. Met o.a. Frank Ripploh, Christine Neubauer, Udo Schenk en Nina Schüly.

Om een erfenis te krijgen sluit de homoseksuele Frank een schijnhuwelijk met een vriendin. Hun harmonisch samenleven wordt echter danig verstoord wanneer Eugen opduikt... Na Ripplohs succesvolle film TAXI ZUM KLO stelt deze produktie teleur, vooral doordat de figuren clichématig en zonder diepgang zijn uitgebeeld.

Miko - Aus der Gosse zu den Sternen

1986 | Drama, Muziek

Duitsland 1986. Drama van Frank Ripploh. Met o.a. Petra Mikolajczak, Franz Ripploh, Tamara Kafka, Barbara Valentin en Zak Preen.

De tweede film van Ripploh (regisseur van TAXI ZUM KLO) beschrijft de carrière van een rockzangeres die succes wil hebben zonder haar idealen op te geven.

Macumba

1982 | Experimenteel, Drama

Duitsland 1982. Experimenteel van Elfi Mikesch. Met o.a. Magdalena Montezuma, Carola Regnier, Bernd Broaderup, Heinz Emigholz en Frank Ripploh.

Op zijn zoektocht naar een moordenaar raakt een man verzeild in een groep mensen die op vreemde wijze met elkaar omgaan. Het maatschappelijk waardepatroon, alsmede gevoelens en angsten worden in deze film gethematiseerd.

Kamikaze '89

1982 | Thriller

Duitsland 1982. Thriller van Wolf Gremm. Met o.a. Rainer Werner Fassbinder, Günther Kaufmann, Boy Gobert, Arnold Marquis en Richy Müller.

De inspecteur van politie Fassbinder (zijn laatste filmrol) probeert een geplande bomaanslag te verijdelen. Gesitueerd in een futuristisch Duitsland. Een spannende, hoewel bij vlagen verwarrende thriller, gebaseerd op het boek van Per Wahlöö, door Gremm en Robert Katz tot scenario bewerkt. Het camerawerk is van Xaver Schwarzenberger.

Taxi zum Klo

1980 | Komedie, Drama

Duitsland 1980. Komedie van Frank Ripploh. Met o.a. Frank Ripploh, Bernd Broaderup, Magdalena Montezuma en Tabea Blumenschein.

Een voor sommige mensen aanstootgevende film over Peggy von Schnottgenberg (Ripploh) die in deze homofilm eigenlijk niets te vertellen heeft, behalve duf geworden grapjes.Veel expliciete scènes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frank Ripploh op televisie komt.

Reageer