Vladimir Naoumov: regie.
Er zijn 3 films gevonden.

Bereg

1984 | Drama

USSR​/​​Duitsland 1984. Drama van Alexander Alov en Vladimir Naoumov. Met o.a. Boris Sherbakov, Natalia Belokhovostikova, Vladimir Gostyukhin, Bernard Wicki en Kornelia Boje.

In 1945 heeft een jonge Russische luitenant een korte verhouding met een Duits tienermeisje. Als hij, jaren later, weer in Hamburg verblijft zal hij haar opnieuw ontmoeten en met haar terugblikken op hun onstuimige eerste samenzijn. Duits-Russisch melodrama van epische lengte, maar met respect voor het genre gemaakt en voor de liefhebbers vermoedelijk best genietbaar.

Skwernyj anekdot

1966 |

USSR 1966. Alexander Alov en Vladimir Naoumov. Met o.a. Jevgeni Evstignejev, Victor Sergatsjev, Alexander Gruzinski, Helena Possova en Elisabeth Nikitsjikina.

Naar een bijtende, ironische vertelling van Dostojevski. Een hoge ambtenaar van de Russische tsaar meent dat hij een vrijzinnige liberaal is, die het goed meent met het gewone volk. In een euforische bui besluit hij naar het huwelijksfeest van zijn adjudant te gaan. Na uitvoerig gefêteerd te zijn tot diep in de nacht, ontwaakt hij de volgende dag met een geweldige kater: de kale werkelijkheid is anders dan zijn verlichte denkbeelden. De film naar een verhaal uit 1862 was kritisch over het absolute tsarenregime. Toch liet de sovjetcensuur de film ruim twintig jaar op de plank liggen omdat ze het verhaal te actueel vonden. Pas onder Gorbatsjev mocht hij vertoond worden, zij het na enig snijwerk. Het scenario is van Leonid Zorin, waaraan beide regisseurs meewerkten. Het camerawerk is van Anatoli Kutsnetsov. Een produktie van Mosfilm, die alle eigenschappen heeft van een klein meesterwerk.

Myr vodjasccemu

1962 | Oorlogsfilm

USSR 1962. Oorlogsfilm van Alexandre Alov en Vladimir Naoumov. Met o.a. Alexandre Demianenko, Stanislav Khitrov, Victor Avdiouchko en Lidia Chaporenko.

Een jonge officier op weg naar het front in gezelschap van enkele soldaten krijgt de opdracht een zieke soldaat naar het hospitaal te brengen en ook een Duitse zwangere vrouw mee te nemen. Dit vormt de aanleiding om de gruwelen van de oorlog nog eens in beeld te brengen.