Linn Stokke

Acteur

Linn Stokke is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hotel St. Pauli

1988 | Drama

Noorwegen 1988. Drama van Svend Wam en Petter Venneröd. Met o.a. John Ege, Amanda Ooms, Oyvin Berven, Sossen Krogh en Jorunn Kjellsby.

Een rauwe driehoeksrelatie, gesitueerd in het Deense drugsmilieu rond 1965. Een jonge Noor trekt naar Denemarken en krijgt daar zijn seksuele inwijding van een welwillend meisje, die hoopt dat de jongen haar zal verlossen van haar geobsedeerde vriend. Nadat zij alle drie verslaafd zijn geraakt, wordt de jongen vermoord en vlucht de vrouw de Hamburgse prostitutie in. De film was in het behoudende en behoorlijk preutse Noorwegen een succes-schandaal door de overvloed aan niets verhullende seksscènes.

Begynnelsen pȧ en historie

1988 | Familiefilm

Noorwegen 1988. Familiefilm van Margrete Robsahm. Met o.a. Linda Pedersen, Linn Stokke, Wenche Foss en Frode Rasmussen.

Enkele jaren na afloop van WO II. Het zeven-jarige meisje Marin (Pedersen) woont met haar moeder en twee broers op een druk eilandje. Vader zit in de gevangenis wegens collaboratie met de bezetter. Het is Marin's laatste zomer vóór ze in Oslo naar school moet. Het vooruitzicht van de kostschool, een streng katholiek internaat, in de grote stad is weinig verlokkelijk en werpt een schaduw over haar 'laatste' zomer. Marin is een eenzame ziel die nauw verbonden is met de natuur, maar ze wordt ook beïnvloed door de relaties met ouderen uit haar omgeving. Vrij monotoon ondanks de knappe psychologische schets, maar een zeer gevoelige film, die zich vooral tot de kinderen richt. Het autobiografische debuut van Robsahm.

Om Kärlek

1987 | Romantiek

Zweden 1987. Romantiek van Mats Arehn. Met o.a. Sven Wollter, Linn Stokke, Sverre Anker Ousdal, Pia Green en Kalle Wolter.

De gescheiden vader Wollter met twee kinderen valt voor de knappe Noorse Stokke, een pas met een zakenman getrouwde jonge vrouw met een kind een uit vorig huwelijk. De hele troep trekt naar Palma voor een vakantie. De liefde bloeit er hoog op, maar terug in Zweden is de realiteit minder romantisch. Een mislukte poging om UN HOMME ET UNE FEMME een Zweeds kleurtje te geven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Linn Stokke op televisie komt.

Reageer