Jane Lobre is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La Chambre verte

1979 | Drama

Frankrijk 1979. Drama van François Truffaut. Met o.a. Nathalie Baye, François Truffaut, Patrick Maléon, Jean Dasté en Jane Lobre.

Een journalist van een regionale krant leeft in de jaren twintig volledig in de cultus van zijn jong gestorven vrouw en andere overleden dierbaren. De ontmoeting met een jonge vrouw die op grond van eigen ervaringen zijn gevoelens lijkt te begrijpen, brengt hem bij verdere toenadering in een gewetenscrisis, omdat hij vreest de doden ontrouw te worden met de levenden. Deze zeer persoonlijke, uiterst ingetogen film van Truffaut - naar thema's uit verhalen van Henry James - eist een opperste concentratie: de toeschouwer moet bereid zijn om mee te leven met de innerlijke roerselen van de personages, omdat hij zich anders voornamelijk zal vervelen. Het neutrale acteren van Truffaut zelf is geheel in stijl, maar sluit ook iedere oppervlakkige dramatiek uit.

Une femme douce

1969 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1969. Drama van Robert Bresson. Met o.a. Dominique Sanda, Guy Frangin, Jane Frangre en Jane Lobre.

Een meisje van zestien trouwt in een opwelling met een veel oudere, rijpere man. Terwijl zij het `leven` wil ontdekken, denkt hij uitsluitend aan geld verdienen met het pandjeshuis dat ze drijven. Als zij ooit eens weg loopt, blijkt haar man zo jaloers te zijn, dat zij hem wil garanderen eeuwig trouw te blijven. Ze bereikt dat door zich van de vijfde etage te storten, een val waaraan ze bezwijkt. Vlak v[KA1]o[KA1]or haar tragische dood, gaat haar kortstondige leven in een flits (van bijna een uur) aan haar voorbij en probeert Bresson met overgangen van kleur naar zwart-wit een analyse van communicatie-stoornissen (het ware thema) in beeld te brengen. Een statische film van een regisseur, die de reputatie geniet te filmen alsof het een schilderij betreft, een bijna stilstaand beeld dat een spel van tinten is.