Jimmy Huston is regisseur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

The Wharf Rat

1995 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1995. Thriller van Jimmy Huston. Met o.a. Rachel Ticotin, Judge Reinhold, Scott Cohen, Rita Moreno en William Dunlop.

Martin (Phillips) is een ex-gedetineerde en een kettingroker. Hij is vast van plan om de smerige smeris (Reinhold) die de dood van zijn broer Matt (Cohen), een eerlijke politieman, op zijn geweten heeft, aan de grote klok te hangen. Hij krijgt hulp van Dexter Ireland (Ticotin), een verslaggeefster. De film begint heel vlot als Martin een stel corrupte leden van het politiekorps de pas probeert af te snijden, maar scenarioschrijver-regisseur Huston, remt heel onverstandig het verhaal vroegtijdig af, dat hij met zijn producent Paul Kimatian heeft bedacht. Het gevolg is dat de film zich moeizaam voortsleept en zich in allerlei bochten wringt om de tijd vol te maken, wat ten koste van de spanning is gegaan en de afloop uiterst voorspelbaar heeft gemaakt. Het spel is aanvaardbaar, maar Huston's regie is futloos en houdt derhalve het zwakke scenario niet overeind. Het camerawerk van Levie Isaacks daarentegen is heel indrukwekkend.

My Best Friend Is a Vampire

1988 | Komedie, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1988. Komedie van Jimmy Huston. Met o.a. Robert Sean Leonard, Evan Mirand, Cheryl Pollak, Cecilia Peck en Fanny Flagg.

Slechts eén grap, in deze kinderachtige komedie in het spoor van TEEN WOLF over een schooljongen die in een vampier verandert na een avontuurtje met een gemakkelijk te versieren dame. Dan moet hij met dit feit proberen te leven en vampierbestrijders vóór te blijven. De overige acteurs doen flink hun best om van het dunne verhaaltje nog iets te maken. Scenario van Tab Hunter. Ook bekend als I WAS A TEENAGE VAMPIRE.

Running Scared

1986 | Komedie, Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1986. Komedie van Peter Hyams. Met o.a. Gregory Hines, Billy Crystal, Joe Pantoliano, Darlanne Fluegel en Steven Bauer.

Rechercheurs Hughes (Hines) en Costanzo (Crystal) verstoren in Chicago per ongeluk een onderzoek naar een grote maffiabaas. Ze worden geschorst en gaan een tijdje naar het zonnige Key West, Florida. Het bevalt ze daar uitstekend, zozeer zelfs dat ze besluiten uit het politievak te stappen om er een bar te beginnen. Maar eerst willen ze toch nog die maffiabaas inrekenen. Niet origineel maar wel leuk, vanwege de goed op elkaar ingespeelde, geestige hoofdrolspelers en vanwege een paar aardige vondsten, zoals een autoachtervolging op een spoorbaan. Mooie bijrol van Joe Pantoliano.

Final Exam

1981 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1981. Horror van Jimmy Huston. Met o.a. Cecile Bagdadi, Joel S. Rice, Ralph Brown, Deanna Robbins en Sherry Willis-Burch.

Een moordenaar jaagt op studenten. Niet zo bloederig als de meeste werkjes in dit genre.

Death Driver

1977 | Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Actiefilm van Jimmy Huston. Met o.a. Earl Owensby, Mike Allen, Patty Shaw, Mary Ann Hearn en Worth Keeter.

De stuntrijder Rex Randolph werd tijdens een levensgevaarlijke stunt zwaar gewond. Tien jaar later werkt hij aan zijn come-back om zich nog eenmaal te bewijzen. Een rommelige film en nauwelijks boeiend.

Dark Sunday

1976 | Misdaad

Verenigde Staten 1976. Misdaad van Jimmy Huston. Met o.a. Earl Owensby, Monique Proulx, Philip Lanier, Ron Lampkin en Sheree White.

In een Middenamerikaans stadje besteedt een dominee al zijn liefde en tijd aan de opvang van drugsverslaafden. Nadat zijn familie door een heroïne-bende is vermoord, neemt hij het recht in eigen hand en start een niets ontziende klopjacht op de bende. Nauwelijks de moeite waard.