Jacob Secher Schulsinger

Acteur, Editor

Jacob Secher Schulsinger is acteur en editor.
Er zijn 6 films gevonden.

The House That Jack Built

2018 | Thriller, Drama, Horror

Denemarken/Frankrijk/Duitsland/Zweden 2018. Thriller van Lars von Trier. Met o.a. Riley Keough, Jeremy Davies, Uma Thurman, Matt Dillon en Ed Speleers.

Portret van een hoogst intelligente seriemoordenaar.

The Square

2017 | Drama

Zweden/Duitsland/Frankrijk/Denemarken 2017. Drama van Ruben Östlund. Met o.a. Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary en Christopher Læssø.

Superieure satire over museumcurator Christian (Bang), wiens comfortabele bestaan volledig op zijn kop wordt gezet als hij op straat van zijn portemonnee beroofd wordt en vervolgens de ene slechte beslissing na de andere neemt. Regisseur Östlund (Involuntary, Play, Turist) spaart niets en niemand in zijn film en sleurt de kijker van de ene pijnlijke scène naar de volgende. Ondertussen intelligente dingen zeggend over onder meer politieke correctheid, kuddegedrag en opportunisme. Onbetwist hoogtepunt: een chique diner waar als hoofdact een man optreedt die doet alsof hij een chimpansee is. Onvergetelijk. Winnaar van de Gouden Palm.

La región salvaje

2016 | Drama

Mexico/Denemarken/Frankrijk/Duitsland/Noorwegen 2016. Drama van Amat Escalante. Met o.a. Ruth Ramos, Simone Bucio, Jesús Meza en Eden Villavicencio.

In macho-Mexico heeft een homoseksuele ziekenbroeder stiekem seks met de man van zijn zus. Die op haar beurt weer stiekem seks heeft met een fallisch ruimtewezen dat met zijn enorme tentakels het genot van vrouwen (én mannen) zo kan opdrijven dat de dood erop volgt. Intrigerende, maar soms ook te weirde mix van sociaalrealisme, body horror en sciencefiction van de maker van onder andere Los Bastardos en Heli. Escalante kreeg in 2016 op het festival van Venetië voor deze film de prijs voor beste regie.

Turist

2014 | Drama

Zweden/Frankrijk/Noorwegen 2014. Drama van Ruben Östlund. Met o.a. Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Kristofer Hivju en Vincent Wettergren.

Wanneer een lawine zijn gezin dreigt te vermorzelen handelt de vader instinctief... en rent hard weg. Östlund, die eerder confronterende films maakte als Involuntary (2008) en Play (2011), maakt het zijn personages bij voorkeur zo moeilijk mogelijk. En dus overleeft het gezin, en moeten alle leden vervolgens in het reine zien te komen met vaders pijnlijke vluchtgedrag. Naast dit prikkelende gegeven valt er ook visueel veel te beleven. Óstlund wist de lawine zo levensbedreigend in beeld te brengen, dat je de vader bijna gaat begrijpen. Bijna. In Cannes winnaar van de Un certain regard juryprijs.

Play

2011 | Misdaad, Drama

Zweden/Denemarken/Finland 2011. Misdaad van Ruben Östlund. Met o.a. Yannick Diakité, Kevin Vaz, Anas Abdirahman en Sebastian Hegmar.

Twee blanke jochies van een jaar of elf, twaalf krijgen het midden in een winkelcentrum aan de stok met net wat meer donkere, net iets oudere mannetjes. Het twistpunt: een mobiele telefoon. Wat volgt is een ogenschijnlijk simpele maar diepgravende, zeer precieze parabel over de multiculturele samenleving, over ‘haves and have-nots’, racisme en omgekeerd racisme, groepsdruk en groepsdynamieken. Gebaseerd op ware gebeurtenissen door de Zweed Ruben Östlund, die eerder de arthousehit Involuntary regisseerde.

Volcano

2011 |

IJsland 2011. Rúnar Rúnarsson. Met o.a. Auður Drauma Bachmann, Benedikt Erlingsson, Þorsteinn Bachmann, Björn Karlsson en Jacob Secher Schulsinger.

Nadat visser Hannes (Júliusson) en echtgenote Anna (Johánnsdóttir) plus kroost tijdens een vulkaanuitbarsting in 1974 van hun IJslandse eilandje werden geëvacueerd hebben ze decennia in Reykjavik gewoond. Wanneer Hannes na een lange schoolconciërgecarrière net met pensioen is, krijgt Anna een beroerte. Hannes’ leven wordt ineens twee keer genadeloos door elkaar geschud. Dodelijk saai gefilmd, tergend sloom sociaalrealistisch drama met onuitstaanbare hoofdfiguur wentelt in deprimerendheid. Akelige pre-eindscène is verwerpelijke vorm van zinloos filmgeweld. Anticinema, strikt voor masochisten en misèrejunkies.

op televisie
1 uitzending

Turist (2014) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 03 december
NDR Fernsehen
00:05 - 02:00

Reageer