John Hallam: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Arabian Nights

2000 | Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Fantasy van Steve Barron. Met o.a. Mili Avital, Dougray Scott, Alan Bates, James Frain en Tchéky Karyo.

Miniseries gaan vaak over exotische historische (non)fictieve figuren. Nu is de beroemde saga 'Duizend en Een Nacht' aan de beurt. De Sultan van Bagdad (Scott) heeft sinds het verraad van zijn ex-echtgenote een diep wantrouwen jegens vrouwen. Als hij toch weer trouwt is het plan zijn nieuwe vrouw na de huwelijksnacht te vermoorden. Sheherezade (Avital) moet het slachtoffer worden, maar ze weet uitstel van executie te bewerkstelligen door de Sultan mooie verhalen te vertellen. Onder meer Alladin (Lee) en Ali Baba (Sewell) passeren de revue. Zoals een respectabele miniserie betaamt biedt Arabian nights weelderige plaatjes (op locatie in oa Petra). De make-up sectie won een Emmy. Opvallend is de smakelijke combinatie van acteurs, met naast bovengenoemden verder oa John Leguizamo (Romeo Juliette), Alexei Sayle (Gorky Park) en Tchéky Karyo (The patriot). (IdH/VPRO Gids)

Kull the Conqueror

1997 | Fantasy, Horror, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1997. Fantasy van John Nicolella. Met o.a. Kevin Sorbo, Tia Carrere, Thomas Ian Griffith, Litefoot en Karina Lombard.

Begeleid door harde muziek en beelden van een in dierenvellen getooide Kevin Sorbo sprak een voice-over in de trailer van Kull the Conqueror de als wervend bedoelde woorden: 'As a soldier he rocks, as a king he rules.' Het tekent een beetje het niveau van deze fantasyfilm. Beavis en Butthead, maar dan zonder humor. Kull wordt koning van Valusia, maar krijgt dan te doen met de konkelende Taligaro (Griffith) en de demonisch mooie Akivasha (Carrere). Geharnaste fantasyfans kunnen met deze ongeïnspireerd gemaakte flauwekul nog net uit de voeten omdat de film gebaseerd is op karakters van Conan-schrijver Robert E. Howard.

Good King Wenceslas

1994 | Fantasy, Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1994. Fantasy van Michael Tuchner. Met o.a. Stefanie Powers, Perry King, Jonathan Brandis, Leo McKern en Joan Fontaine.

Een gepolijst, in Tsjechi[KA3]e gefilmd kostuumdrama gebaseerd op een Tsjechische legende uit de tiende eeuw. Het gaat over de jonge prins Wenceslas (Brandis) die zal trouwen met zijn mooie verloofde (Chatton), wier vader, hertog Philip (McKern), geld en landerijen inbrengt. De slechte, inhalige stiefmoeder van de prins (Powers) wil echter haar zoon Boleslav (Milburn) op de troon, hoewel Wenceslas de rechtmatige opvolger is. Haar handlanger is heer Tunna (King). In de strijd om de troonopvolging heeft de prins zijn grootmoeder Ludmilla (Fontaine), de kerk en de boeren aan zijn zijde. Dit deels historische gegeven is door James Andrew Hall tot een nogal oppervlakkig scenario verwerkt. Tuchners regie is plichtmatig en het camerawerk van Ronnie Taylor getuigt ook al niet van veel fantasie. Er wordt zwak en aanstellerig geacteerd, met uitzondering van een uitstekende McKern en de welkome terugkeer op het scherm van Joan Fontaine. Aanvaardbare familiekost.

The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader

1989 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1989. Animatie van Alex Kirby. Met o.a. Richard Dempsey, Sophie Cook, Jonathan Scott, Sophie Wilcox en Maureen Morris.

Derde deel van de sprookjesavonturen naar de Narnia-boeken van C.S. Lewis waarin de kinderen met een prins het ruime sop kiezen om de vermiste Lords van Narnia terug te vinden. Kirby nam de regie over van Marilyn Fox, die het (betere) eerste deel voor haar rekening nam. De videoband bestaat uit drie afleveringen van iets meer dan 30m, die aan elkaar gemonteerd zijn.

Dragonslayer

1981 | Fantasy, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1981. Fantasy van Matthew Robbins. Met o.a. Peter MacNicol, Caitlin Clarke, Ralph Richardson, John Hallam en Peter Eyre.

Lang geleden in een land hier ver vandaan hield de koning elk jaar een loterij onder de maagden van het land. De ongelukkige die werd uitgekozen werd opgeofferd aan een draak. Maar gelukkig bleek de klunzige tovenaarsleerling Galen (MacNicol) bereid om de draak te laten sneven. Sfeervol sprookje met opmerkelijk goede special effects, zeker voor de vroege jaren '80, met veel flakkerende fakkels en borrelende meertjes. MacNicol, later de komische noot in tv-serie Ally McBeal, bezit de juiste mate van enthousiasme en onschuld om een jonge drakendoder neer te zetten. Leuke, ouderwetse fantasy.

The Mallens

1979 | Drama, Romantiek, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1979. Drama van Richard Martin, Mary McMurray, Brian Mills en Ronald Wilson. Met o.a. John Hallam, David Rintoul, Sue Barton, Pippa Guard en Caroline Blakiston.

Redelijk geslaagde poging om de eeuwigdurende populariteit van romantische fictie van bestseller-schrijfster Catherine Cookson te verfilmen. Dit is het verhaal van de wilde landjonker Thomas Mallen (Hallam), met een witte streep in zijn weelderige haarbos. Hij bezaait de omliggende venen van Northumberland rond 1860 met een rits bastaard-kinderen die allemaal herkenbaar zijn aan, jawel, een witte bles in hun haar. De eerste reeks bevatte zeven afleveringen van een uur en werd in 1980 gevolgd door een tweede reeks van zes afleveringen van een uur, getiteld CATHERINE COOKSON'S THE MALLENS naar Cookson's roman The Mallen Girl en behandelt de lotgevallen van Mallens's nakomelingen, in het bijzonder diens onwettige dochter Barbara, schitterend gespeeld door Stevenson. Meestal moet een sequel onderdoen voor het origineel. Dat is hier niet het geval: de nazaten komen minder onzinnig over dan hun verwekker. Het scenario is van Jack Russell.

The People That Time Forgot

1977 | Sciencefiction, Horror, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van Kevin Connor. Met o.a. Patrick Wayne, Doug McClure, Sarah Douglas, Dana Gillespie en Thorley Walters.

McClure gaat zijn vriend redden van een noodlot dat erger is dan de dood op een verlaten en vergeten eiland. Gesitueerd in 1919 en het vervolg op THE LAND THAT TIME FORGOT. Hoewel onderhoudend, zijn de speciale effecten (monsters van rubber en zo) onhandig en houterig en is de bewerking (Patrick Tilley) van het oorspronkelijke verhaal van Edgar Rice Borrough niet al te getrouw. Camerawerk van Alan Hume.

Arnhem: The Story of an Escape

1976 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Nederland 1976. Drama van Clive Rees. Met o.a. John Hallam, Marie Louise Stheins, Mark Russel, Paul Copley en Wolf Kahler.

Op 17 september 1944 begon de slag om Arnhem met massale luchtlandingen. Negen dagen later volgde de nederlaag voor de geallieerden. Duizenden soldaten werden krijgsgevangen genomen. De Schotse kolonel-arts Graeme Warrack (Hallam) was een van hen. Als zijn manschappen naar kampen in Duitsland gedeporteerd worden, verbergt Graeme zich in een kleine verwarmingsruimte boven zijn kamer. Na twee weken, als hij ervan overtuigd is dat er niet langer meer naar hem gezocht wordt, waagt hij te ontsnappen. Hij wil naar Ede, waar volgens zijn inlichtingen Britse eenheden gelegerd zijn, maar daarvoor moet hij de zwaarbewaakte Rijn oversteken. Hij krijgt de hulp van de Nederlandse Tineke (Stheins) en haar vader (Van der Made). Een spannend docudrama over een haast onmogelijke ontsnapping van een Brits officier die honderden kilometers door het door de vijand bezette gebied trekt, geholpen door dappere mensen uit het Nederlandse verzet. Een indrukwekkend eerbetoon aan mensen die de vrijheid hoog in hun vaandel hebben staan. Gebaseerd op Warrack's relaas Travel by Dark uit 1963 dat als Tocht door het duister in het Nederlands is verschenen. De fotografie is van Brian Tufano. Stereo.

The Offence

1972 | Drama, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Sean Connery, Trevor Howard, Vivien Merchant, Ian Bannen en Derek Newark.

Tijdens een confrontatie met een vermeende kinderverkrachter barsten bij Sgt. Johnson (Connery) alle frustraties los, die zich in zijn twintig-jarige loopbaan hebben opgestapeld. Hij ondervraagt hem zo gewelddadig dat de verdachte er het leven bij laat. Er wordt een onderzoek ingesteld en Connery onthult stelselmatig zijn gevoelens aan zijn overste Cartwright (Howard). Sterke vertolkingen in een vergezochte, theatrale verfilming van de pijnlijke aftakeling van een politie-inspecteur die zichzelf te sterk identificeert met alle moordenaars die hij in zijn carrière ontmoet heeft. John Hopkins bewerkte zijn eigen toneelstuk The Story Of Yours. Fotografie van Gerry Fisher.

Murphy's War

1971 | Drama, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1971. Drama van Peter Yates. Met o.a. Peter O'Toole, Siân Phillips, Philippe Noiret, Horst Janson en John Hallam.

WO II loopt ten einde, maar de Duitsers zijn strijdvaardiger dan ooit. Voor de Zuidamerikaanse kust wordt een Brits vrachtschip gekelderd door een Duitse onderzeeër. Om te verhinderen dat hun schuilplaats verraden wordt, schieten de Duitsers alle overlevenden neer. Slechts een man weet te ontsnappen, vliegtuigtechnicus O'Toole. Hij wordt opgepikt door Fransman Noiret, die hem naar een naburig eiland brengt. O'Toole wil alleen nog maar zijn kameraden wreken. Ironische oorlogsfilm met O'Toole in optimale vorm. Het scenario van Stirling Silliphant, naar een roman van Max Catto, is nogal onevenwichtig, waardoor het lijkt alsof de film alleen tot leven komt in de actiescènes. Douglas Slocombe stond achter de camera. Gefilmd in Panavision.

A Walk With Love and Death

1969 | Historische film, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1969. Historische film van John Huston. Met o.a. Anjelica Huston, Assaf Dayan, Anthony Higgins, John Hallam en Robert Lang.

Een alleraardigst tijdsbeeld, maar dat is dan alles in dit verhaal over een jonge liefde in Frankrijk in de 14e eeuw. De dochter van regisseur Huston speelt de hoofdrol en Huston zelf heeft een bijrolletje.