Gérard Hoffman: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Le Piège à cons

1979 | Drama

Frankrijk 1979. Drama van Jean-Pierre Mocky. Met o.a. Catherine Leprince, Bruno Netter, Jacques Legras, Lise Roy en Dominique Laurent.

Een na de studentenrevolutie van mei '68 uit Frankrijk weggevluchte professor met revolutionaire sympathieën keert terug naar Parijs omdat hij zich zorgen maakt over één van zijn ex-leerlingen die in zijn brieven allerlei extreme theorieën verdedigt. Als hij in Parijs aankomt verneemt hij van diens vriendin dat de jongen bij een treffen met de politie is neergeschoten. Een interessante dramatische film over de kater van mei '68 die, zoals dat wel meer het geval is bij films van Mocky, nogal te lijden heeft onder al te nadrukkelijke vertolkingen en een al dan niet bewuste slordige regie.

Vivre sa vie

1962 | Drama

Frankrijk 1962. Drama van Jean-Luc Godard. Met o.a. Anna Karina, Sady Rebbot, Gérard Hoffman, Gilles Quéant en Brice Parain.

Vroeg werk uit het oeuvre van de Franse nouvelle vague-meester Godard (1930), kort na zijn grote doorbraak À bout de souffle gemaakt. Nana (Karina, destijds Godards geliefde en favoriete actrice) verlaat haar man en kind en zoekt haar eigen weg in Parijs. In twaalf hoofdstukken zien we hoe ze werkt in een platenzaak, gedoe heeft met de politie en in de prostitutie terecht komt. Fascinerend mooie film rond een vrouw in wier innerlijk we geen inzicht krijgen. Nana rookt, drinkt in bars, en danst, heel even lachend, bij een jukebox.

Un Couple

1960 | Drama

Frankrijk 1960. Drama van Jean-Pierre Mocky. Met o.a. Juliette Mayniel, Jean Kosta, Francis Blanche, Véronique Nordey en Danielle Godet.

Echtpaar beseft dat hun seksuele relatie minder bevredigend is dan in begindagen van hun huwelijk. Bij een proefscheiding waagt hij zich aan vrijblijvende flirts en slippertjes zonder van zijn echtgenote los te (willen) komen; voor haar betekent het besef dat ze ook op een andere man verliefd kan worden definitief einde van huwelijk. Film heeft merkwaardige toonwisseling door omgeving van echtpaar satirisch-karikaturaal voor te stellen en hoofdrollen geheel serieus te nemen. Door zwakke bezetting van echtgenoot wint de satire.