Roland Jansson

Acteur

Roland Jansson is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

En Flicka pȧ halsen

1982 | Avonturenfilm, Komedie

Zweden 1982. Avonturenfilm van Tomas Löfdahl. Met o.a. Björn Skifs, Liv Alsterlund, Gösta Ekman, Roland Jansson en Stig Ossian Ericsson.

Een overwerkte assistent-chemicus moet op zijn buurmeisje passen, als haar alleenstaande vader niet meer komt opdagen en ontvoerd blijkt te zijn door een gangsterduo bij wie hij in het krijt staat. In deze dynamische en vlotte komedie wordt met verve geacteerd door musicus Skifs als de verblufte oppas en door Ekman en Jansson als de gangsters. Dit weegt wel op tegen de stijlbreuken en de morsige fotografie in de film.

Sȁllskapsresan

1980 | Komedie

Zweden 1980. Komedie van Lasse Ȧberg. Met o.a. Lasse Ȧberg, Lottie Ejebrant, Magnus Härenstam, Roland Jansson en Kim Anderzon.

Ondanks zijn angst voor vliegen besluit een timide elektricien mee te gaan met een groepsreis naar de Canarische eilanden en wordt zonder het te weten tot geldsmokkelaar gemaakt door de therapeut die hem van zijn aërofobie afhelpt. De liefde van een medepassagiere helpt hem echter uit de nesten. De intrige is niet meer dan een aanleiding tot een uitbundige satire op het georganiseerd toerisme zonder dat de regisseur-hoofdrolspeler zijn personages neerbuigend behandelt. Hij inspireert zich op de sociale komedie van Milos Forman, waardoor er ook aandoenlijke momenten zijn zonder dat het tempo stagneert. Het grootste bioscoopsucces van de Scandinavische cinema. USA-titel: PACKAGE TOUR II - THE SNOWROLLER.

Lyftet

1977 | Drama

Zweden 1977. Drama van Christer Dahl. Met o.a. Anders Lönnbro, Bodil Mȧrtensson, Roland Jansson, Veiron Holmberg en Karl-Erik Heiknert.

Na een langdurige hechtenis in een ultra-moderne gevangenis - waarin hij tijdens de bezoekuren een vriendin zwanger heeft gemaakt - probeert een jongeman met hard werken de geldende standaard van welvaart en succes te bereiken. Zonder perspectief loopt hij stuk op de bureaucratie en zijn makkers van vroeger die hem weer tot de misdaad verleiden. Een boeiende sociale film over een man die ook na zijn hechtenis gevangen blijft in het systeem. Door zijn dwarsheid en verregaande agressie is de hoofdpersoon niet alleen maar een zielig slachtoffer. De scènes in een echte gevangenis met constante elektronische bewaking hebben een benauwende authenticiteit. De dialoogscènes zijn door de regisseur echter zo statisch en oeverloos gefilmd, dat zij het strakke ritme van het geheel verstoren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roland Jansson op televisie komt.

Reageer