Li Yang

Regisseur, Acteur, Producer

Li Yang is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Mang Jing

2003 | Misdaad, Drama, Film noir

Duitsland/Hongkong SAR van China/China 2003. Misdaad van Li Yang en Li Yang. Met o.a. Li Yixiang, Wang Baoqiang, An Jing, Bao Zhenjiang en Zhao Junzhi.

Geen papieren lantaarns of golvende korenvelden in Li Yang's Mang jing: zijn eersteling is een in het geheim geschoten aanklacht tegen mensonwaardige praktijken in de wereld van levensgevaarlijke en veelal illegale kolenmijnen in China. Twee mijnwerkers, Song en Tang (Li Yixiang en Wang Shuangbao), spekken hun marginale bestaan met het ensceneren van dodelijke ongelukken. Slachtoffers worden opgevoerd als familieleden zodat de mijnbaas zwijggeld betaalt om een onderzoek te voorkomen. Mang jing is felrealistisch, onderbelicht en minimalistisch, een krachtige film die oa de Zilveren Beer won in Berlijn.

Halifax F.P.: Hard Corps

1994 | Thriller, Misdaad

Australië 1994. Thriller van Michael Carson. Met o.a. Rebecca Gibney, Colin Friels, Steven Vidler, Belinda McClory en Tim Robertson.

Smerissen Kevin Tait (Friels) en zijn partner Steven Kingsley (Vidler) zijn al een hele tijd bezig om de leider van een plaatselijke bende vast te nagelen. In het kader van hun onderzoek hebben ze een ontmoeting met een informant. Het eindigt in een fatale schietpartij, waarbij de politiespion het loodje legt. Jane Halifax (Gibney) wordt gevraagd om Tait (Friels) en Kingsley (Vidler) te begeleiden bij deze behoorlijk traumatische ervaring. Kingsley schijnt nogal te lijden onder het geheel, terwijl Tait er zo op het oog geen problemen mee heeft. Men laat Jane flink darren en ze krijgt van niemand medewerking, behalve de afdeling Interne Zaken, die zich ook voor het geval blijkt te interesseren in verband met corruptie. Algauw ontdekt Jane dat ze tegenover elkaar liggende belangen nastreven. De situatie wordt gevaarlijk, ook heel eventjes voor Jane. Het scenario van Roger Simpson naar een verhaal van Howard Griffiths is gebaseerd op ware gebeurtenissen bij de politie van Victoria. Men greep daar indertijd iets te snel naar het pistool, omdat men dacht dat het doel de middelen mocht heiligen. Deze aflevering is niet slecht, al wordt het na een tijdje nogal voorspelbaar. Sterke regie van Carson. Het camerawerk is van Craig Barden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Li Yang op televisie komt.

Reageer