Bibo Bergeron

Regisseur, Scenarist

Bibo Bergeron is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Un monstre à Paris

2011 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk 2011. Animatie van Bibo Bergeron.

Ten tijde van de overstroming van de Seine in 1910 wordt Parijs ook nog eens opgeschrikt door een 'monster' (een vlo van flink formaat) - dat niet alleen vriendelijk blijkt, maar ook nog eens kan zingen. Nachtclubzangeres Lucille ontfermt zich over het eigenaardige wezen. Animatiefilm geproduceerd door de door Luc Besson opgerichte studio EuropaCorp, vertelt een aandoenlijk verhaal en charmeert door mooie liedjes zoals het (in de Franse versie) door Paradis gezongen 'La Seine'. Film kreeg in eigen land twee Césarnominaties, waaronder die voor de beste film.

Shark Tale

2004 | Animatie, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 2004. Animatie van Bibo Bergeron, Vicky Jenson en Rob Letterman. Met o.a. Will Smith, Robert De Niro, Renée Zellweger, Jack Black en Angelina Jolie.

Commerciële krachtpatserij waarin een visje met een baan in een walviswasserij er alles aan doet om hogerop te komen. Tijdens zijn klim naar boven krijgt hij het aan de stok met de haaien, die worden geleid door godfather Don Lino. Diens zoon Lenny blijkt een nuffige vis te zijn, en een vegetariër bovendien. Shark Tale komt uit de stal van DreamWorks, de studio die er alles aan doet Disney van zijn troon te stoten. Met Shark Tale zet producent Jeffrey Katzenberg hoog in: de film is zijn antwoord op het Disney-succes Finding Nemo. Shark Tale zit vol verwijzingen en grappen, maar een goed verteld verhaal is de komedie allerminst.
In Nederland uitgebracht als Haaiensnaaier met de stemmen van Gijs Scholten van Aschat, Thekla Reuten en Edwin Jonkers.

The Road to El Dorado

2000 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Animatie van Bibo Bergeron, Will Finn, Don Paul, David Silverman en Jeffrey Katzenberg. Met o.a. Kevin Kline, Kenneth Branagh, Edward James Olmos, Rosie Perez en Armand Assante.

Gepolijste animatiefilm over twee kruimeldiefjes die meeliften met de legendarische conquistador Cortez op diens zoektocht naar de Gouden Stad. Na de nodige onvoorziene omzwervingen spoelen ze aan op de kust van El Dorado waar ze verdacht vriendelijk worden ontvangen. Het gebrek aan een doordacht verhaal, een intelligente moraal of op z'n minst meeslepende techniek (inmiddels was computeranimatie in opkomst, een jaar later had productiemaatschappij DreamWorks veel succes met Shrek) werd de film fataal aan de kassa. Maar de liedjes van Elton John en Tim Rice (Aladdin, The Lion King) liggen goed in het gehoor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bibo Bergeron op televisie komt.

Reageer