Amornpong Methakunawat

Componist, Geluidsman

Amornpong Methakunawat is componist en geluidsman.
Er zijn 3 films gevonden.

Beautiful Boxer

2003 | Actiefilm, Drama, Sportfilm

Thailand 2003. Actiefilm van Ekachai Uekrongtham. Met o.a. Asanee Suwan, Sorapong Chatri, Orn-Anong Panyawong, Nukkid Boonthong en Sitiporn Niyom.

Biografisch drama over Nong Toom die met met de opbrengsten van zijn bokscarrière in 1999 een geslachtsveranderende operatie bekostigde, waarna ze als actrice en model ging werken. De vechtscènes zijn de grootste attractie. Die maken van Beautiful Boxer vooral ook een echte sportfilm, waarin de underdog na een harde leerschool zegeviert.

Monrak Transistor

2002 | Drama, Romantiek, Musical, Komedie

Thailand 2002. Drama van Pen-Ek Ratanaruang. Met o.a. Suppakorn Kitsuwan, Siriyakorn Pukkavesa en Ampon Rattanawong.

In oogstrelende beelden ontvouwt regisseur/scenarist Pen-Ek Ratanaruang (6ixtynin9) een Thaise odyssee met in de hoofdrol de gepassioneerde amateurzanger Phaen (Kitsuwon). Hij woont vredig op het platteland met zijn kersverse echtgenote totdat het leger hem inlijft en zijn vrouw achterblijft met een popmuziek spuwende transistor, het bruidsgeschenk van Phaen. Maar Phaen hunkert naar roem en deserteert van leger en familie om zijn showbizzdroom te verwezenlijken, een droom die via toneel, landarbeid, de goot en gevangenschap uitkomt in zijn eigen dorp. Monrak transistor behoort tot de nieuwe Thaise cinema die wordt gekenmerkt door visuele flair, wonderlijke dialogen en wild meanderende verhaallijnen.

Ruang talok 69

2000 | Komedie, Misdaad, Thriller, Drama

Thailand 2000. Komedie van Pen-Ek Ratanaruang. Met o.a. Lalita Panyopas, Tasanawalai Ongartittichai, Black Phomtong, Sritao en Arun Wannardbodeewong.

De 25-jarige goedogende Tum (Panyopas) is secretaresse bij een bankinstelling in Thailand. De nationale economie draait niet goed en er zijn gedwongen ontslagen. Er wordt geloot wie eruit gaat. Tum is de ongelukkige. Ze is zo gedreprimeerd dat ze er een eind aan wil maken. Ze woont in een klein appartement op nummer zes, maar het nummer zit los zodat bij het dichtdoen van de deur het gemakkelijk op negen valt. Als Tum thuiskomt, vindt zij een kartonnen doos voor de deur met stapels bankbiljetten erin. Tum vergeet haar voornemens, maar kort erop staan er twee ongure kerels voor haar deur. Ze willen het geld terug om het in te zetten bij een getrukeerde bokswedstrijd. Er ontstaat een schermutseling en de twee schurken zijn morsdood. De rest van de film wordt Tum achterna gezeten door de maffia, corrupte smerissen en haar buren om de poen. De lijken stapelen zich op in haar flatje als ze probeert aanstalten te maken om weg te komen naar Engeland. PULP FICTION op zijn Thais: het opportunisme, het geweld, het absurde plot, en de zwarte humor, maar de actie is verschrikkelijk veel trager. Tum als personage krijgt weinig gestalte en in plaats daarvan een resem van slapstickachtige gags op hele idiote en zeer onverwachte momenten, sociale kritiek en een bizarre keten van opeenvolgende gebeurtenissen. Een buitenbeentje met stijlvol camerawerk van Chankit Chamnivikaipong dat op diverse festivals in de smaak is gevallen en doet denken aan het werk van de gebroeders Coen. Het scenario is van regisseur Ratanaruang. Ook bekend als 6IXTYNIN9.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amornpong Methakunawat op televisie komt.

Reageer