Raymond Leblanc

Regisseur, Producer

Raymond Leblanc is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Tintin et le lac aux requins

1972 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

België/Frankrijk 1972. Animatie van Raymond Leblanc.

Kuifje en Kapitein Haddock vliegen naar de fictieve Balkanstaat Syldavië om een bezoekje te brengen aan professor Zonnebloem. Maar het vliegtuig wordt gesaboteerd en stort neer, ze weten het er ternauwernood levend vanaf te brengen. Dan komen ze op het spoor van kunstdieven en kidnappers, die zich verschanst hebben in een basis onder in een meer. Hergé liet het scenario over aan vriend en collega Greg (pseudoniem van Michel Régnier), (mede-)schepper van strips als Luc Orient en Olivier Blunder, die een aantal Kuifje-verhalen door elkaar husselde. Niet onaardig.

Tintin et le temple du soleil

1969 | Familiefilm, Avonturenfilm, Animatie

Frankrijk/België/Zwitserland 1969. Familiefilm van Eddie Lateste.

De jonge reporter Kuifje, zijn hondje Bobby en kapitein-in-ruste Haddock schieten hun vriend professor Zonnebloem te hulp in de zaak van een groot aantal geleerden, die een voor een in een mysterieuze coma raken. Het blijkt dat ze allen betrokken waren bij een expeditie, en de mummie van overleden incaheerser Rascar Capac heeft er ook iets mee van doen. Gebaseerd op de stripboeken 'De zeven kristallen bollen' en 'Kuifje en de zonnetempel'. Getrouw aan Hergé, maar niet zo verfijnd als het bronmateriaal, en minder leuk dan Spielbergs Kuifje-verfilming uit 2011.

Astérix et Cléopâtre

1968 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Frankrijk/België 1968. Animatie van René Goscinny en Albert Uderzo.

Om aan Caesar te bewijzen dat Egypte nog niet vervallen is tot onmachtige decadentie doet Cleopatra een onvoorzichtige belofte: binnen drie maanden zal er voor Caesar een paleis worden gebouwd in Alexandrië. De arme architect Tekenis moet de klus klaren, anders wordt hij aan de krokodillen gevoerd. Gelukkig krijgt hij hulp van de Gallische helden Asterix en Obelix. Geestelijke vaders van de stripfiguren Goscinny en Uderzo vertaalden het album naar een geestige, maar naar huidige maatstaven nogal trage film. Geschikter voor volwassen fans dan voor kinderen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raymond Leblanc op televisie komt.

Reageer