Alejandro Rojas: regie, cast en scenario.
Er zijn 2 films gevonden.

Upon Entry

2022 | Thriller

Spanje 2022. Thriller van Alejandro Rojas en Juan Sebastián Vasquez. Met o.a. Alberto Ammann, Bruna Cusí, Ben Temple en Laura Gómez.

De Venezolaanse Diego en zijn aanstaande Spaanse bruid Elena gaan verhuizen naar Amerika en hoeven alleen nog maar langs de immigratiedienst van het vliegveld van New York, waar ze zojuist zijn aangekomen. Maar daar worden ze meegenomen naar de verhoorkamer en onderworpen aan een streng verhoor. Wat in het begin lijkt op een tamelijk simplistische aanklacht tegen een ‘streng en onmenselijk systeem’, wordt allengs complexer, spannender en vele malen interessanter. Want uit de ondervragingen blijkt dat Diego niet altijd eerlijk is geweest tegen Elena. Upon Entry duurt slechts 77 minuten, maar net als Diego en Elena zit je als kijker al die tijd op het puntje van je stoel.

El Cantor

1977 | Biografie, Historische film

Oost Duitsland 1977. Biografie van Dean Reed. Met o.a. Friederike Aust, Edwin Marian, Dean Reed, Djoko Rosic en Gerry Wolff.

De Marxistische president Salvador Allende Gossens kwam in 1970 aan de macht in Chili. Hij nationaliseerde de mijnen en de banken en onteigende grondstukken die groter waren dan tachtig hectare. Hij probeerde zijn land te socialiseren (hetgeen hoog nodig was) naar communistisch model (hetgeen na[KA3]ief was) en knoopte betrekkingen aan met Cuba, de toenmalige DDR, Noord-Korea en Noord-Vietnam. Generaal Augusto Pinochet pleegde een staatsgreep met hulp van de CIA, die het land lam had gelegd met een transportstaking. In de schermutselingen verloor Allende op 11 september 1973 het leven (hetgeen nodeloos was en hem tot een martelaar maakte). De Chileense folksinger Victor Jara, bijgenaamd El Cantor, die het droeve lot van zijn land in protest-songs bezong, kreeg een beroepsverbod. Na zijn arrestatie werd zijn lijk gevonden. Het bedenkelijke Oostduitse regime wilde hem bombarderen tot een volksheld [KA2]a la Che Guevarra (die door Fidel Castro als te machtig geloosd werd naar Zuid-Amerika om de revolutie te prediken en in 1967 in Bolivia gevangen werd en daarop doodgeschoten). In de toenmalige DDR draaide men met de Amerikaan Reed in de hoofdrol een film over de gebeurtenissen van de militaire putsch in Chili. Het is niet zo zeer een onderhoudende film over de zanger Jara geworden, maar geeft eerder een bepaald beeld over de demonstraties en het soms willekeurig lijkende optreden van het leger. In historisch opzicht een propagandafilm van nul en generlei waarde en nauwelijks vertoond in het boeren- en arbeidersparadijs van vadertje Honecker (die na het vallen van de Berlijnse muur als gefrustreerde banneling en kankerpatiënt mocht sterven in Chili). Victor Jara is in eigen land echter niet vergeten. Het scenario is van Margit Schaumäker. Het camerawerk is van Hans Heinrich.