Franziska Kinz: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Laß mich am Sonntag nicht allein

1959 | Drama, Komedie, Muziek

Duitsland 1959. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Heidi Brühl, Georg Thomalle, Violetta Ferrari, Annie Rosar en Ralph Bendix.

Een heimat-verhaal gekruid met verschillende zang- en dansnummers met als apotheose een grootse bruiloft. Voor de liefhebber. Het scenario is van Ernst Neubach en Adolf Schütz. Het camerawerk is van Ernst W. Kalinke en Dieter Liphardt.

La vache et le prisonnier

1959 | Komedie, Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Italië 1959. Komedie van Henri Verneuil. Met o.a. Fernandel, Ingeborg Schöner, René Havard, Ellen Schwiers en Benno Hoffmann.

Een Franse krijgsgevangene (Fernandel) ondervindt de goedheid van mens en dier als hij anno 1943 zijn Zuid-Duitse werkboerderij ontvlucht richting Frankrijk, in gezelschap van een koe voor melk en passe-partout ('ben onderweg naar de wei'). 'De koe en de gevangene' werd het Franse kassucces van 1959 en de tragikomedie is nog altijd even charmant en fris. Bezaaid met prachtige zwart-witbeelden, vanaf het moment dat het duo bij het Tegernmeer de Beierse Alpen afzakt tot de prentbriefkaartplaatjes langs de Donau. De melancholische harmonica- en trompetcomposities zijn van toondichter Paul Durand.

Nachtschwester Ingeborg

1958 |

Duitsland 1958. Géza von Cziffra. Met o.a. Ewald Balser, Claus Biederstaedt, Edith Nordberg, Camilla Spira en Ilse Steppat.

De liefde tussen een verpleegster en een jonge arts brengt de vader van de jongen in een gewetensconflict, omdat hij zijn vriend, de vader van het meisje, beloofd heeft zich over haar te ontfermen. Een romantisch verhaal dat, uiteraard, goed afloopt en dus niets verrassends biedt. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Friedl Behn-Grund en Georg Bruckbauer.

Mein ganzes Herz ist voll Musik

1958 | Komedie, Muziek, Drama

Duitsland 1958. Komedie van Helmut Weiss. Met o.a. Erika Köth, Wolf Albach-Retty, Brigitte Grothum, Willy Hagara en Maria Sebaldt.

Een nette stichtelijke zangeres (K[KA3]oth, een populaire soprane, die in de film terechtkwam) met een armlastig kinderkoortje doet aardig tegen een mecenas (een proleet met een warenhuis) om fondsen bij elkaar te schrapen en omdat het niet genoeg is zingt ze ook nog in een ordinaire bar in München onder een artiestennaam. Daar zit toevallig haar 'warenhuis verloofde' met zijn dochter... De rest kunt u wel raden in deze weinig verheffende komedie van welk soort er tallozen gemaakt zijn. Het scenario is van Herbert Witt. Het camerawerk is van Franz Koch en Bruno Stephan.

Der Schäfer von Trutzberg

1958 | Komedie, Historische film

Duitsland 1958. Komedie van Eduard von Borsody. Met o.a. Heidi Brühl, Hans von Borsody, Franziska Kinz, Karl Skraup en Herbert Tiede.

Brühl is een jonge edelvrouw in het middeleeuwse Beierse berglandschap, die haar omgeving trotseert als ze haar hoofd op hol laat brengen door een dappere, knappe jonge schaapsherder. Vrolijke ontspanning voor alleman. Gebaseerd op het boek Die Trutze auf Trutzberg Ludwig Ganghofer.

Das Hirtenlied vom Kaisertal

1956 | Romantiek, Drama, Komedie

Oostenrijk 1956. Romantiek van Max Michel. Met o.a. Hannelore Bollmann, Erich Auer, Michael Ande, Willy Rösner en Franziska Kinz.

De zoon van een rijke boer moet van zijn vader trouwen met de dochter van de burgemeester, maar wordt verliefd op een ander. En dat leidt uiteraard tot de nodige problemen.

Die Försterbuben

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Robert A. Stemmle. Met o.a. Erich Auer, Kurt Heintel, Eva Probst, Hermann Erhardt en Annie Rosar.

Dit verhaal naar de roman van Peter Rosegger (1843-1918) over een Oostenrijkse boswachter met twee zoons, waarvan er een priester wil worden en de andere een lokaal vechtersbaasje is, kadert helemaal in de Duitse na-oorlogse heimatfilms met als trendsetters Grün ist die Heide en Der Förster vom Silberwald waarin de bergen blauw, de dalen groen, de huisjes klein en de stukjes aarde herrlich waren. Vakantiestemming te midden van de Duitse (en Oostenrijkse) wederopbouw met de Alpen als decor voor ontspanningsidyllen. Loutering en gelukkige liefde. Van Tirolerseks was er toen nog geen sprake.

Das Mädchen vom Pfarrhof

1955 | Drama

Oostenrijk​/​​Duitsland 1955. Drama van Alfred Lehner. Met o.a. Erich Auer, Waltraut Haas, Attila Hörbiger en Franziska Kinz.

Een jonge pastoor krijgt problemen als hij een weesmeisje in huis neemt. Want een landheer die toch al een hekel heeft aan de pastoor, verspreidt vervolgens het gerucht dat de twee een relatie hebben.

Die schöne Tölzerin

1952 | Drama, Historische film, Komedie

Duitsland 1952. Drama van Richard Häussler. Met o.a. Franziska Kinz, Inge Cornelius, Richard Hässler, Willy Rösner en Paul Richter.

Een sentimentele film over de geschiedenis van Beieren in de 18e eeuw. De ongelukkige geliefde van keurvorst Albrecht redt haar geboortestad Tölz van de Pandoeren, door bij kolonel Trenck te bemiddelen. Deze wordt verliefd op haar... Naar de gelijknamige roman van Karl Weinberger werd een ongeloofwaardige en kitscherige, historische film vervaardigd.

Nora

1944 | Drama

Duitsland 1944. Drama van Harald Braun. Met o.a. Luise Ullrich, Viktor Staal, Franziska Kinz, Gustav Diessl en Ursula Herking.

Nora zet in haar na[KA3]iviteit een valse handtekening onder een schuldbekentenis, teneinde haar man te helpen. Een mooie verfilming van Ibsens toneelstuk (zie ook A DOLL'S HOUSE) met indrukwekkende rollen van Ullrich, Staal en Diessl. De film heeft, evenals de in de nazi-tijd in Duitsland gebruikte toneelversie, een happy end, een variant die van Ibsen zelf afkomstig is.

Die Kellnerin Anna

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Peter Paul Brauer. Met o.a. Franziska Kinz, Otto Wernicke, Winnie Markus, Walter Janssen en Theodor Danegger.

Een serveerster heeft de man die haar zoon heeft geadopteerd, beloofd dat ze zich nooit als de moeder bekend zal maken. De film is met vaart en zonder de voor de hand liggende sentimentaliteit gemaakt. Opvallende bijrollen van Danegger, Datzig, Waldau en Olden.

Aus erster Ehe

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Met o.a. Franziska Kinz, Ferdinand Marian, Maria Landrock, Karl Schönböck en Erich Ponto.

Een zeventienjarig meisje kan het niet meer met haar stiefmoeder vinden en stort zich in een avontuur met een beruchte 'Don Juan'. Verhoeven heeft er een boeiende geschiedenis van gemaakt. Ponto valt op in een paar prachtige scènes.

Frau Sixta

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Franziska Kinz, Ilse Werner, Gustav Fröhlich, Eduard Köck en Heidemarie Hatheyer.

Film naar de gelijknamige roman van de Zwiterse schrijver van streekromans, Ernst Zahn. De nog altijd attractieve weduwe Sixta (Kinz) woont alleen op een afgelegen boerderij. Haar leven krijgt weer perspectief als cavalerie-officier Markus (Fr[KA3]ohlich) haar pad kruist. Maar als dochter Otti (Werner) op bezoek komt, palmt ze Markus in. Mevrouw Sixta ziet van haar geliefde af ten behoeve van haar dochter. Een knappe heimatfilm in een schitterend landschap. Voor Ilse Werner was het de grote doorbraak, maar Franziska Kinz in de titelrol leverde de beste acteerprestatie.

Ein Volksfeind

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Hans Steinhoff. Met o.a. Heinrich George, Franziska Kinz, Herbert Hübner, Carsta Löck en Hans Richter.

Verfilming van Ibsen`s gelijknamige toneelstuk. Stockmann (George), de badarts, ontdekt dat het bronwater in een gerenommeerd kuuroord vervuild is. Hij krijgt zowel de autoriteiten als de bevolking van het stadje tegen zich, als hij de bad laat sluiten tot de verontreiniging ongedaan is gemaakt. Hij zet daarbij zijn carrière en zelfs zijn huiselijk geluk op het spel. In afwijking van het literaire voorbeeld speelt de film zich af in nazi-Duitsland, en Stockmann wordt uiteindelijk door de regering gedekt. Jammer voor deze verder niet slechte film, die vooral boeit door het fraaie spel.

Standschütze Bruggler

1936 | Oorlogsfilm

Duitsland 1936. Oorlogsfilm van Werner Klingler. Met o.a. Ludwig Kerscher, Franziska Kinz, Lola Chlud, Rolf Pineger en Eduard Köck.

De film speelt in WO I aan het Tiroolse front. De jonge Toni Bruggler (Kerscher) meldt zich vrijwillig als soldaat aan bij de bergjagers, tegen de wil van zijn moeder (Kinz). Wanneer hij gewond raakt, wordt hij door een jonge adellijke vrouw (Chlud) verzorgd. Maar ook haar liefde kan hem niet tegenhouden. Na zijn genezing gaat hij weer naar het front, waar hij een bijdrage levert aan de overwinning van de Tirolers op de Italianen. Voor zijn verdiensten ontvangt hij een onderscheiding. Nu is ook zijn moeder weer gekalmeerd. De bedoeling van deze film is in het kort als volgt te omschrijven: soldatenplicht gaat boven alles. De van elk talent gespeende hoofdrolspeler maakt deze prent er niet beter op, maar Kinz en Chlud zijn overtuigend. Het verbod van de geallieerden werd later door de vrijwillige zelfcontrole (FSK) opgeheven.

Rasputin

1932 | Historische film, Drama

Duitsland 1932. Historische film van Adolf Trotz. Met o.a. Conrad Veidt, Karl Ludwig Diehl, Brigitte Horney, Paul Otto en Hermine Sterler.

De Siberische monnik Raspoetin (Veidt) is in het Russische tsarenrijk bekend door zijn wonderbaarlijke genezingen en zijn orgie[KA3]en. Door zijn succesvolle behandeling van de aan hemofilie lijdende troonopvolger wordt hij snel een invloedrijk persoon aan het hof. Het parlement heeft zijn bedenkingen en men besluit Raspoetin uit de weg te ruimen. Vorst Joesoepov (Diehl) probeert hem te vergiftigen, maar als dat niet lukt schiet hij hem dood. Veidt laat de bekende historische figuur zien in al z'n facetten: losbandig, diep gelovig en tragisch. Ook Diehl als de moordenaar geeft zijn rol diepte. Een bijzondere film die ten onrechte vergeten is.