Kojiro Hongo

Acteur

Kojiro Hongo is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Gamera tai Uchukaiju Bairasu

1969 | Horror

Japan 1969. Horror van Noriaki Yuasa. Met o.a. Kojiro Hongo, Toru Takatsuka, Carl Crane, Mari Atsumi en Peter Williams.

Buitenaardse wezens proberen de wil van het aardse monster Gamera te breken, opdat hij met hun eigen monster Viras een bondgenootschap sluit. Een van de monsterfilms, ontstaan naar aanleiding van het succes van de GODZILLA-films geproduceerd door Toho. Het gaat hierom de vliegende schildpad 'Gamera', die al in andere films de hoofdfiguur was. Zoals al dit soort films is ook deze veel te kinderachtig.

Daimajin Ikaru

1968 | Avonturenfilm, Fantasy

Japan 1968. Avonturenfilm van Kenji Misumi. Met o.a. Kojiro Hongo, Shimo Fujimura, Taro Marui en Takashi Kanda.

De god Majin woont dichtbij een meer en zijn toorn wordt gewekt door een invasie op zijn grondgebied. Een soort vervolg op DAIMAJIN, dat bijna een herverfillming is. Het resultaat is minder, maar voor een op zich zelf staande film ontbreekt het niet aan kwaliteit of betovering.

Gamera tai Barugon

1967 | Horror

Japan 1967. Horror van Shigeo Tanaka. Met o.a. Kojiro Hongo, Kyoko Enami, Akira Natsuki en Koji Fujiyama.

Het monster Gamera komt terug naar de Aarde na zijn verbanning op Mars. De tweede monsterfilm over de vliegende reuzenschildpad 'Gamera'. Zeer middelmatig en dom plagiaat Toho's werk, w.o. GODZILLA, en die op zichzelf al steeds kinderachtiger worden.

Kodokan no Washi

1964 | Avonturenfilm, Actiefilm

Japan 1964. Avonturenfilm van Shunkai Mizuho. Met o.a. Kojiro Hongo, Miwa Takada, Mikiko Tsubouchi, Junichiro Yamashita en Yasushi Nagata.

Een beoefenaar van de Japanse vechtsport wordt verliefd op een meisje dat is ontsnapt aan de achtervolging door een gemene groep jiu-jitsu-vechters. Een conventionele vechtsportfilm, gemaakt op het hoogtepunt van het genre.

Junanasai no Okami

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Yoshio Inoue. Met o.a. Kojiro Hongo, Harumi Kiritachi, Eiko Taki en Yuka Konno.

Een meisje met psychologische problemen raakt getraumatiseerd als ze haar moeder de liefde ziet bedrijven met een collega en vriend van haar pleegvader, een vooraanstaand chirurg. Verwarrend psychologisch drama dat ondanks zijn vrij grote cinematografische beperkingen toentertijd in Japan een enorm kassucces werd.

Yakuza no Kunsho

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Umeji Inoue. Met o.a. Jiro Tamiya, Jun Fujimaki, Kojiro Hongo en Masayo Banri.

De gangster Kawashima is klaar om zich te wreken op de rivaliserende bende. Typische een stereotiepe film in het Yakuza- genre die niet is te onderscheiden van de rest uit die tijd. Bovendien dit keer echter zonder karakterspelers.

Shaka

1963 | Historische film, Biografie

Japan 1963. Historische film van Kenji Misumi. Met o.a. Kojiro Hongo, Charito Solís, Shintarô Katsu, Machiko Kyo en Raizo Ichikawa.

Het verhaal van prins Siddharta, de toekomstige Boeddha. Voor de Japanse film uit die tijd een superproduktie (zeer lang, in stereo, een aanzienlijke hoeveelheid decors, 70mm en duizenden extra's). Een film die ermee door kan, maar te oppervlakkig is. Is in de hele wereld te zien geweest.

Nessa no Tsuki

1963 | Avonturenfilm, Romantiek

Japan 1963. Avonturenfilm van Shigeo Tanaka. Met o.a. Kojiro Hongo, Charito Solís, Jun Fujimaki, Yasuko Nakata en Ken Utsui.

Een Japanse ingenieur wordt onder dwang naar het onbekende koninkrijk van Funan gevoerd, waar hij een verhouding met de prinses krijgt en zich verwikkeld ziet in allerlei koninklijke intriges. Een absurde eclectische film, bijna lachwekkend.

Kujiragami

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Tokuzo Tanaka. Met o.a. Kojiro Hongo, Shintarô Katsu, Shiho Fujimura en Kyoko Enami.

In het zuiden van Japan, gaat eens per jaar de gemeenschap van walvisjagers van Wadaura op jacht naar een uniek exemplaar, bijna een monster. Deze keer staan Shaki (wiens familie gedood is door de reuzenwalvis) en Kishu, die Shaki's verloofde heeft verkracht tegenover elkaar. Een goede avonturenfilm, die zich afspeelt in een ongeciviliseerde samenleving. Het verhaal is bewerkt door de beroemde regisseur Kaneto Shindo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kojiro Hongo op televisie komt.

Reageer