Florian Gärtner

Regisseur, Acteur, Scenarist

Florian Gärtner is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

Trennung auf Italienisch

2014 | Drama

Duitsland 2014. Drama van Florian Gärtner. Met o.a. Julia Brendler, Stephan Luca, Bettina Zimmermann, Christoph Letkowski en Claudio Caiolo.

Eva en Marc zijn sinds een jaar gescheiden en hebben een nieuwe relatie. Ze ontmoeten elkaar om hun vakantiehuisje in Tirol te verkopen. Maar het bouwvallige huisje moet eerst flink opgeknapt worden. Daarvoor huren ze een klussenbedrijf in, maar die gaan erg chaotisch te werk. Dan duiken plotseling ook de partners van Eva en Marc op.

Annas Erbe

2011 | Drama

Duitsland 2011. Drama van Florian Gärtner. Met o.a. Jutta Speidel, Susanne Schäfer en Anna Hausburg.

Een vrouw staat er na de dood van haar man helemaal alleen voor in hun gezamenlijke fruitbedrijf, maar krijgt hulp van haar dochter, met wie zij eigenlijk een moeizame relatie heeft. En de sfeer wordt er niet beter op als zij ontdekt dat haar zestienjarige kleindochter zwanger is.

Das Feuerschiff

2008 | Misdaad, Thriller, Drama

Duitsland 2008. Misdaad van Florian Gärtner. Met o.a. Jan Fedder, Tobias Schenke en Axel Milberg.

De bemanning van een lichtschip haalt drie mannen van een onbestuurbare boot. Al snel blijkt dat het gaat om levensgevaarlijke roofovervallers die op de vlucht zijn voor de politie. Als de situatie escaleert, probeert de kapitein van het lichtschip bloedvergieten te voorkomen. Maar zijn bemanning wil de misdadigers overmeesteren.

Das zweite Leben

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Florian Gärtner. Met o.a. Rosemarie Fendel, Suzanne von Borsody en Gottfried John.

Anne kent in haar leven weinig tegenslag en is gelukkig getrouwd met Alfred, die aan het Europese hof in Straatsburg werkt. Maar dan komt Alfred plotseling te overlijden en ontdekt Anne dat hij een dubbelleven leidde. In haar strijd de scherven te lijmen komt de relatie met dochter Gabi onder druk te staan.

Mensch Mutter

2003 | Drama, Komedie

Duitsland 2003. Drama van Florian Gärtner. Met o.a. Suzanne von Borsody, Rosemarie Fendel, Jan-Gregor Kremp, André Kaminski en Tina Ruland.

De wat zwartgallige, maar succesvolle redactrice van een steenrijke boekenuitgever, Vreni (Von Borsody), die dik in de veertig is, krijgt een aantal schokken in haar privéleven te verwerken. Haar man Manfred (Kaminski), een notoire rokkenjager, laat haar zitten, haar zoon gaat voor een jaar naar de USA en haar moeder Hilde (Fendel) krijgt een lichte beroerte. Ook op het werk, want een streberige nieuwe kracht, Dana Kosswitz (Ruland), probeert haar plaats in te nemen. Het scenario van regisseur Gärtner wint niet meteen de schoonheidsprijs of kan beschouwd worden als een meesterwerk, maar de talentvolle Von Borsody weet haar publiek te boeien.

Drachenland

1997 | Drama

Duitsland 1997. Drama van Florian Gärtner. Met o.a. Marek Harloff, Peggy Lukac, Julia Richter, Matthias Matz en Inga Busch.

Hannes (Harloff) uit Berlijn werkt in Amerika en ontwerpt computerspelletjes. Hij moet terugkeren naar Duitsland voor de begrafenis van zijn vader en wordt geconfronteerd met zijn verleden dat hij zeven jaar ervoor radicaal in de steek liet. Hij ondergaat een transformatie die in een spel over draken dat hij aan het maken is, tot uiting komt en waarvan hij zich moeilijk kan losmaken. Een trendy film, de derde van Gärtner die ook het scenario schreef. Zowel de film als het camerawerk van Judith Kaufmann kregen onderscheidingen. Gedraaid in het kader van Das kleine Fernsehspiel in de reeks Gefühlsecht - Junge deutsche Filme.

Niemand außer mir

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Florian Gärtner. Met o.a. Sanam Afrashteh, Marie-Cecile von Dörnberg, Mario Kranz, Florian Lichti en Stephen Mahner.

Middelbare scholieren uit Marburg (de stad uit de jeugd van regisseur Gärtner) en omgeving spelen de rollen van jongelui, in vijf verschillende verhaaltjes, over beslissende mijlpalen in hun nog jonge leven. Thema's w.o. eerste liefde, seksualiteit en drugs komen aan de orde. Geschreven door regisseur Gärtner in samenwerking met Florian Schwebel, en camerawerk van Judith Kaufmann. Voor het eerst op de buis als aflevering van het prestigieuze Das Kleine Fernsehspiel in de reeks Gefühlsecht - Junge deutsche Filme. Sympathiek, maar niet erg overtuigend.

Außerirdische

1993 | Drama

Duitsland 1993. Drama van Florian Gärtner. Met o.a. Jasper Brandis, Peter Werner, Florian Gärtner, Matthias Matz en Christiane Schlote.

De jonge Brandis uit de provincie gaat in Berlijn studeren en ontmoet daar Werner met wie hij innige vriendschap sluit. Hoewel het allemaal heftig begint, is het weer even snel voorbij. Minimalistisch portret van de jeugd rond 1992, voor wie een pukkel op de kin een ramp betekenen kan. Gemaakt in het kader van een viertal tv-films, geafficheerd als Hungrige Herzen. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Judith Kaufmann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Florian Gärtner op televisie komt.

Reageer