Radovan Lukavský

Acteur

Radovan Lukavský is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

O perlove panne

1997 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1997. Familiefilm van Vladimír Drha en Vladimir Drha. Met o.a. Jaromír Hanzlík, Filip Blazek, Karolina Sochorová, Otakar Jirák en Jan Hartl.

Er was eens een oude ridder, Kornelius. Hij leefde alleen in zijn burcht en dacht alleen maar aan zijn vrouw, die in hun huwelijksnacht ontvoerd was. Hij heeft van haar alleen nog haar portret, dat echte parels huilt. Als het portret wordt gestolen besluit de ridder naar zijn vrouw op zoek te gaan

Senso

1992 | Drama

Frankrijk/Servië en Montenegro/Zwitserland 1992. Drama van Gérard Vergez. Met o.a. Chiara Caselli, Jean-Pierre Aumont, Werner Schreyer, Renée Faure en Hans Meyer.

Praag, 1871. In zijn paleis wordt Graaf Aumont getroffen door een verlamming. Zijn jonge echtgenote Caselli is ervan overtuigd dat hij niet lang meer te leven heeft en vertelt hem haar grote geheim. De gehele nacht besteedt zij om een onverkwikkelijke geschiedenis uit de doeken die zes jaar geleden plaatsvond, niet beseffend dat hij alles hoort en wenste niets te horen. Tijdens de bezetting van de Oostenrijkers van de Tsjechische hoofdstad had ze een hartstochtelijke verhouding met officier Schreyer. Een allesbehalve indrukwekkende remake van Luchino Visconti's meesterwerk, enkel gemaakt voor romantische bakvisjes die nog kunnen wegzweven op de wolken van echte liefde en onvervalste verzuchtingen. Prachtige decors en kostuums kunnen het gevoel van leegheid niet verdringen. Het scenario van Vergez en Eric Emmanuel Schmitt mag dan trouwer de klassieker van Camillo Boïto volgen dan met Visconti het geval was, maar het is zeker niet pakkender. Verveling is troef. Prachtig in beeld gebracht door Andrë Diot.

Tichy Spolicnik

1988 | Drama

Servië en Montenegro/Tsjechië 1988. Drama van Zdenek Flídr en Zdenek Flidr. Met o.a. Jirí Schmitzer, Radovan Lukavský, Tomas Jansky, Rudolf Hrusínský en Oldrich Vlach.

Frantisek Stanek (Schmitzer) is redacteur bij een regionale krant. Hij leeft gescheiden van zijn vrouw. Frantisek is een typische Oostblok-opportunist en hij maakt grote kans om hoofdredacteur te worden.

Das Pfauenfeder

1987 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland/Servië en Montenegro 1987. Familiefilm van Petr Weigl. Met o.a. Michal Dočolomanský, Emília Vásáryová, Eva Vejmělková, Tobias Hoesl en Marcello Catalano.

Een machtige, absolute vorst neemt de twee zonen van een visser in dienst omdat hij van een orakel heeft gehoord dat een van hen, Hoesl, op een dag over zijn rijk zal gaan heersen. Hij is van plan diens broer, Catalano, te gebruiken om hem te doden. De dochter van de koning, Vejmělková wordt verliefd op Hoesl. Wanneer de broers opdracht krijgen de drie gouden pluimen van een mythische vogel te bemachtigen, zegt de koning tegen Catalano dat hij alleen moet terugkeren. Hoesl krijgt echter van de prinses een pauweveer die hem voor onheil moet behoeden. Knapgemaakte sprookjesfilm die door de schitterende vormgeving waardoor ook volwassenen er plezier aan zullen beleven. Het scenario van Weigl is voorspelbaar, maar de sobere en toch kleurrijke mise-en-scène vergoedt veel. Briljante fotografie van Richard Valenta.

Treti šarkan

1986 | Familiefilm, Sciencefiction

Servië en Montenegro 1986. Familiefilm van Peter Hledik. Met o.a. Patrik Šima, Ján Križik, Boris Trstan, Mário Malatinský en Radovan Lukavský.

Science Fiction voor kinderen. Drie schooljongens ontdekken een verborgen ruimteschip en reizen naar de planeet Lurida waar de technologie de natuurlijke voedselbronnen heeft vervuild. Zij laten daar korengraan achter en worden weer op Aarde wakker. Ondanks sommige onnodig verwarde situaties is de film onderhoudend genoeg, althans voor een niet al te veeleisend publiek.

Malá morská víla

1975 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1975. Familiefilm van Karel Kachyna. Met o.a. Miroslava Safránková, Marie Rosulková, Radovan Lukavský, Petr Svojtka en Libuse Safránková.

Redelijke versie van Hans Christian Andersens sprookje 'De kleine zeemeermin' over het onderwater-prinsesje dat verliefd wordt op de prins die zij redt van de verdrinkingsdood, maar hij trouwt met een ander door een tragisch misverstand. Het lieve prinsesje kwijnt weg, omdat zij niet op het land kan leven, ondanks haar gedaanteverwisseling. Niemand minder dan Ota Hofman, die later heel verdienstelijke kinderfilms zou gaan regisseren, schreef samen met regisseur Kachynya het scenario. De kundige fotografie is van Jaroslav Kucera. Wordt soms bekort op tv met resp. 9 en 14 min.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Radovan Lukavský op televisie komt.

Reageer