Eileen Crowe: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

A Terrible Beauty

1960 | Drama, Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1960. Drama van Tay Garnett. Met o.a. Robert Mitchum, Anne Heywood, Dan O'Herlihy, Cyril Cusack en Richard Harris.

Een verhaal over de Ierse Revolutie met af en toe wat actie, waarin Dermot O`Neill (Mitchum) tegen zijn wil bij de zaak betrokken raakt. Scenario van Robert Wright Campbell naar een roman van Arthur Roth. Camerawerk van Stephen Dade.

Home Is the Hero

1959 | Drama

Ierland 1959. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Walter Macken, Eileen Crowe, Arthur Kennedy en Joan O'Hara.

Een bescheiden vertelsel met de Abbey Theatre-groep over de vroegere bajesklant Macken die probeert stukjes van een huiselijk leven op te pakken.

Top O' the Morning

1949 | Musical

Verenigde Staten 1949. Musical van David Miller. Met o.a. Bing Crosby, Barry Fitzgerald, Ann Blyth, Hume Cronyn en Eileen Crowe.

De streken van Crosby en Fitzgerald houden niet meer over in deze opgedirkte musical waarin Crosby een dief zoekt die de Steen der Vleierij gestolen heeft.

The Plough and the Stars

1937 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1937. Komedie van John Ford. Met o.a. Barbara Stanwyck, Preston Foster, Barry Fitzgerald, Una O'Connor en J.M. Kerrigan.

Tijdens de Ierse opstand in Dublin in 1916 heeft Foster de leiding over een regiment dat tegen de Britse overmacht strijdt. Zijn vrouw, Stanwyck, vreest voor zijn leven en dreigt hem te verlaten. Sterke vereenvoudiging van het toneelstuk van Sean O'Casey. Al het cynisme van O'Casey over de koppigheid van de Ierse nationalisten die even dom als moedig waren is verdwenen, om plaats te maken voor de huwelijkscrisis van de hoofdpersonages. Dudley Nichols adapteerde het toneelstuk en Joseph August stond achter de camera. Ford ging niet akkoord met de wijzigingen die achter zijn rug aangebracht werden, terwijl George Nicholls Jr. nieuwe scènes opnam. Hij wilde zijn naam niet langer aan de film verbinden, maar de producenten weigerden, zodat het tot een breuk kwam tussen de regisseur en R.K.O. Enkele van zijn latere films, door Ford zelf geproduceerd, werden echter wel door de maatschappij gedistribueerd.